Program

Marko Hatlak: S harmoniko okoli sveta

Predstava za otroke  |  četrtek, 5. 3. 2020, ob 18:30  |  Velika dvorana

Marko Hatlak: S harmoniko okoli sveta

Abonma Kam'nček

Marko Hatlak: S harmoniko okoli sveta

interaktivna glasbena predstava

Po predstavi sledijo ustvarjalne delavnice v izvedbi dijakov Ciriusa.


Vstopnina: 5 eur

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Marko Hatlak, priznan slovenski harmonikar, z učno uro predstavlja otrokom harmoniko kot širok vsestranski instrument, na katerega se lahko izvaja vse od ljudske, klasične in sodobne glasbe. Ta program so imeli priložnost slišati otroci v Cankarjevem domu v okviru izobraževalnih programov ter učenci in varovanci več kot 30 slovenskih, zamejskih in ameriških šol in vrtcev. Hatlak je pred študijem v Würzburgu najprej pridobil pedagoško diplomo v Weimarju. Učne ure za otroke so tako na nek način izpolnjevanje njegovega pedagoškega poslanstva.

Marko Hatlak z učenci vzpostavi pristen kontakt, ko skupaj prepotujejo različne kontinente, kjer je harmonika zaživela tako v ljudskem izročilu kot nosilka sodobne glasbe ter slišijo dela avtorjev iz različnih prostorskih in časovnih okvirjev: Bach, Cage, Avsenik, Piazzolla, Galliano … Hkrati spoznajo, da ima koncertna harmonika tudi svoje sestre in brate – diatonično harmoniko, bandoneon, gumbno harmoniko in da se vsak od njih ponaša s svojimi zvokovnimi zmožnostmi. Tekom učne ure izvedejo neke vrste delavnico – učenec ima možnost pred sovrstniki zaigrati eno skladbo, Hatlak nato poda svoje mnenje in mladega glasbenika dodatno motivira. Otroci spoznajo osebno zgodbo nastopajočega – od študija v tujini do nastopanja na velikih odrih, in dobijo uvid v vseživljensko učenje in razvoj umetnika. Priložnost imajo v 45 minutah na sproščen in zabaven način širiti svoje znanje o glasbeni umetnosti skozi harmoniko kot širok inštrument.

Priporočljiva starost: 4+

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik