Program

Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana: Repa velikanka

Predstava za otroke  |  torek, 14. 12. 2021, ob 17.00  |  Velika dvorana

Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana: Repa velikanka

Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana: Repa velikanka Repe velikanka 

Na kmetiji sta živela dedek in babica. Obdelovala sta njivo in skrbela za živali. Nekega dne je dedek posadil seme repe, jo pridno zalival in repa je lepo rasla. Rasla je in rasla dokler ni postala velikanska. Dedek jo je poskušal izvleči. Vlekel je in vlekel a repe ni mogel izvleči. Dedek je poklical babico. Babica je zgrabila dedka, dedek repo, vlekla sta in pulila a repe nista mogla izpuliti. Babica je na pomoč poklicala vnukinjo. Vnukinja je zgrabila babico, babica dedka, dedek repo, vlekli so in pulili a repe niso mogli izpuliti. Vnukinja je nato poklicala psa. Pes je zagrabil vnukinjo, vnukinja babico, babica dedka, dedek repo, vlekli so in pulili a repe niso mogli izpuliti. Pes hov,hov,hov, je zato na pomoč poklical mačko. Mačka je zagrabila psa, pes vnukinjo, vnukinja babico, babica dedka, dedek repo, vlekli so in pulili a repe niso mogli izpuliti. Zato je mačka mijau mijau poklicala miško. Miška je zgrabila mačko, mačka psa,pes vnukinjo, vnukinja babico, babica dedka,  dedek repo in vsi skupaj so vlekli in pulili in hop, nenadoma jim je uspelo in z miškino pomočjo so izpulili repo.

Repa velikanka je znana pravljica A. Tolstoja. S prijavljenim projektom bo na gledališkem odru v slovenskem znakovnem jeziku zaigrana prvič. Nauk pravljice je, da tudi najmanjši in najšibkejši lahko odločilno pripomorejo pri reševanju težav. Pomembno je le, da so vključeni in lahko pri tem sodelujejo. Nadalje pravljica poudari moč skupnega dela, kjer vsakdo doprinese svoj delež. Pravljica bo za otroke zanimiva tudi zaradi komičnega značaja. Gluhi otroci bodo lahko v svojem maternem jeziku spremljali to pravljico, morebitni slišeči obiskovalci pa bodo spoznali moč znakovnega jezika, ki zelo lepo pride do izraza prav v gestah na gledališkem odru. 

Režija in scenarij: Lada Orešnik
Igrajo: Ivan Vačovnik, Nejc Drekonja, Marta Vavpetič, Barbara Čarman, Jelena Bolšedonova, Zlatka Petrač
Tolmački: Karin Brumen, Mojca Korenjak
Glasba: Martin Klepec
Avtorica ilustracije: Sabina Hmelina

Izvedbo sofinancira Občina Kamnik na podlagi JR za sofinanciranje programov in projektov na področju kulture v občini Kamnik za leto 2021


Vstop prost!
Obvezen prevzem brezplačnih vstopnic pred predstavo - število mest je omejeno.
Rezervacija vstopnic: dgn.ljubljana@siol.net


Opozorilo
​Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT ob predložitvi osebnega dokumenta).
Obvezno je nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2).

 

 
 

© Javni zavod za kulturo Kamnik