Abonmaji

Vpis abonmajev Doma kulture Kamnik 2019/20

Vpis abonmajev za sezono 2019/20 bo potekal septembra in oktobra 2019 v Domu kulture Kamnik (Fužine 10), vsak dan med tednom v času uradnih ur (ponedeljek, torek, petek od 10.00 do 12.00, sreda, četrtek od 14.00 do 18.00).

Abonma lahko vpišete:

 • s klicem na telefonsko številko 041 360 399 v času uradnih ur;
 • osebno na blagajni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur;
 • prek elektronskega naslova info@domkulture.org;
 • na stojnici Doma kulture Kamnik na Festivalu Kamfest in Festivalu Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine po znižani festivalski ceni.

Vpis abonmajev:

 • Dosedanji abonenti: od 2. do vključno 18. septembra.
 • Novi abonenti: od 19. septembra do vključno 1. oktobra.

* Opozorilo: od 19. septembra naprej rezervacija sedežev dosedanjih abonentov ne bo mogoča, saj bomo pričeli z vpisom novih abonentov.

Veselimo se srečanja z Vami pod krošnjo kulture!

 

 

 

Abonma Kam'nček

Šest zanimivih in zabavnih predstav za najmlajše.

Predstave:

 • Lutkovno gledališče Maribor: Čarovnik barv, lutkovna predstava
 • KUD Transformator: Vrvica, ki je rešila svet, lutkovno-igrana predstava
 • Vodnikova domačija: Rokavička, pripovedovalska predstava
 • Marko Hatlak: S harmoniko okoli sveta, interaktivna glasbena predstava
 • Društvo Eleja: Predstava Cirkus, cirkuška predstava
 • Dodatna predstava presenečenja

Predstave bodo na sporedu ob četrtkih ob 17.00 in 18.30. Priporočljivo je, da predstavo z otrokom obišče tudi odrasel spremljevalec (pri tem potrebuje svojo abonentsko izkaznico). O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo. 

 

Cenik:

25 € – redna cena

20 € – dosedanji abonenti

18 € – skupinski popust nad 5 abonentov ter drugi in vsak naslednji otrok

5 € – obisk posamezne predstave

*18 € – festivalski popust (Festival Kamfest, Dnevi narodnih noš)


Lutkovno gledališče Maribor: Čarovnik barv

lutkovna predstava

Besedilo: Arnold Lobel

Režiserka: Morana Dolenc

Igrata: Uroš Kaurin in Marko Ujc

Priporočljiva starost: 3+

Čarovnik barv je zgodba o sivem mestu, v katerem živijo ljudje, taki, kot smo mi. Imajo hišne ljubljenčke, dvorišča, rože, tako kot mi. In imajo soseda, ki je drugačen od vseh, saj je od glave do pet Čarovnik! Nekega dne Čarovnik v svoji kleti zmeša malo tega, malo onega, malo ničesar z malo vsega in … ustvari prvo barvo. Modro barvo. Tako kot vreme vpliva na ljudi, nanje vplivajo barve. Čarovnik pa tega ni vedel, zato je moral mešati in mešati barve tako dolgo, dokler ni mesto postalo obarvano tako, kot mora biti. Pisano?

foto: Boštjan Lah


KUD Transformator: Vrvica, ki je rešila svet

lutkovno-igrana predstava

Režija: Jaka Andrej Vojevec
Avtorja: Jaka Andrej Vojevec, Barbara Polajnar
Dramaturgija: Urša Adamič
Produkcija: KUD Transformator  

Priporočljiva starost: 4+

Predstava obuja eno od izginjajočih tradicionalnih veščin in jo navezuje na perečo ekološko problematiko sodobnega sveta. Kot mnoga druga, so tudi inuitska in nekatera druga avtohtona severnoameriška ljudstva poznala tradicijo pripovedovanja zgodb, mitov in legend. Njihova posebnost pa je, da so pripoved spremljali s t.i. podobami iz vrvic. S tem so zgodbi dodali poseben vizualni in doživljajski element, saj so lahko tudi poslušalci spremljali zgodbo z lastnimi figurami iz vrvice. V predstavi Vrvica, ki je rešila svet, se bo tradicionalna inuitska zgodba o pravljičnem bitju Qualapaluk pripovedovala prek animacije vrvice in njene sence. Navezala pa se bo tudi na sodobno tematiko podnebnih sprememb in topljenja arktičnega ledu, ki predstavlja eno od najhujših okoljskih groženj današnjega časa.

foto: Erik Školiber


Vodnikova domačija: Rokavička

pripovedovalska predstava

Produkcija: Vodnikova domačija Šiška

Pripoved: Katja Preša

Glasba: Ana Kravanja

Animacija: Andreja Goetz

Priporočljiva starost: 2+

Dedek je sredi hude zime v gozdu izgubil rokavičko. Vanjo so se pred mrazom skrile miška, žabica, zajček, lisica, volk, merjasec in medved. In kaj se je zgodilo po tem? Ta prijazna ukrajinska pravljica je primerna tudi za najmlajše, ki se šele spoznavajo s svetom zgodb. Sploh zato, ker pripoved spremljajo animacije čudovitih z nagrado Hinka Smrekarja nagrajene ilustracije Hane Stupica.

foto: Domen Pal


Marko Hatlak: S harmoniko okoli sveta

interaktivna glasbena predstava

Priporočljiva starost: 4+

Marko Hatlak, priznan slovenski harmonikar, z učno uro predstavlja otrokom harmoniko kot širok vsestranski instrument, na katerega se lahko izvaja vse od ljudske, klasične in sodobne glasbe. Ta program so imeli priložnost slišati otroci v Cankarjevem domu v okviru izobraževalnih programov ter učenci in varovanci več kot 30 slovenskih, zamejskih in ameriških šol in vrtcev. Hatlak je pred študijem v Würzburgu najprej pridobil pedagoško diplomo v Weimarju. Učne ure za otroke so tako na nek način izpolnjevanje njegovega pedagoškega poslanstva.

Marko Hatlak z učenci vzpostavi pristen kontakt, ko skupaj prepotujejo različne kontinente, kjer je harmonika zaživela tako v ljudskem izročilu kot nosilka sodobne glasbe ter slišijo dela avtorjev iz različnih prostorskih in časovnih okvirjev: Bach, Cage, Avsenik, Piazzolla, Galliano … Hkrati spoznajo, da ima koncertna harmonika tudi svoje sestre in brate – diatonično harmoniko, bandoneon, gumbno harmoniko in da se vsak od njih ponaša s svojimi zvokovnimi zmožnostmi. Tekom učne ure izvedejo neke vrste delavnico – učenec ima možnost pred sovrstniki zaigrati eno skladbo, Hatlak nato poda svoje mnenje in mladega glasbenika dodatno motivira. Otroci spoznajo osebno zgodbo nastopajočega – od študija v tujini do nastopanja na velikih odrih, in dobijo uvid v vseživljensko učenje in razvoj umetnika. Priložnost imajo v 45 minutah na sproščen in zabaven način širiti svoje znanje o glasbeni umetnosti skozi harmoniko kot širok inštrument.


Društvo Eleja: Predstava Cirkus

cirkuška predstava

Igrata: Gašper in Miha Malek

Predstava CIRKUS je aktivna zabavna  cirkuška predstava z elementi cirkusa, plesa, čarovnij,  in žongliranja.


Dodatna predstava presenečenja

Priporočljiva starost: 3+

O dodatni predstavi bodo abonenti obveščeni po zadnji abonmajski predstavi.

 

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Abonma Kam'na'smeh

Pet večerov komedije in smeha.

Predstave: 

 • SiTi Teater: Predstava za vsako priložnost, glasbena komedija
 • Talija gledališče: Gušto gre na romanje, žlahtna komedija
 • Mestno gledališče Ptuj: Cucki, komedija
 • SNG Drama: Razbiti vrč, veseloigra
 • Jan Kreuzer: Pušenje v dolini Šentflorjanski, stand up komedija

Predstave bodo na sporedu ob torkih ob 19.30. O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo.

 

Cenik:

70 € – redna cena

65 € – mladi do 26 let in upokojenci

65 € – skupine 5 ali več abonentov

35 € – Študentski klub Kamnik

17 € / 15 € – obisk posamezne predstave

*65 € – festivalski popust (Festival Kamfest, Dnevi narodnih noš)


SiTI Teater: Predstava za vsako priložnost

glasbena komedija

Avtor idejne zasnove: Lado Bizovičar

Avtor besedila in režiser: Jure Karas

Igralca: Lado Bizovičar in Gašper Konec / Jure Godler

Avtor glasbe in aranžmajev: Gašper Konec

Trajanje: 80 minut. Predstava nima odmora

Nova predstava druščine, ki je ustvarila uspešnico Slovenska muska od A do Ž, Jureta Karasa, Gašperja Konca in Lada Bizovičarja.

Naj praznujete rojstni dan, obletnico, veseli december, silvestrovo, valentinovo, obletnico podjetja ali zgolj dejstvo, da ste končno uspeli partnerja zvleči v gledališče - vsaka priložnost je prava za ogled Predstave za vsako priložnost!

Nekdo v občinstvu ima rojstni dan. Ker se Lado  ne more upreti priložnosti, da bi proslavil tako pomemben dogodek in ker zelo rad govori, nam bo v svoji novi predstavi povedal vse kar ve, pa tudi vse česar ne ve, o veselju, sreči, ljubljanskih ženinih, modernih otroških imenih, fankliščinah, seksu po tridesetem in nasilnih cvetličarjih. Ob živi glasbeni spremljavi bo poskušal odgovoriti na težka vprašanja, kot so "kaj je najslabše darilo na svetu", "kaj imajo čaplje z vzgojo otrok" ter "koliko kitic ima pesem Kolk'r kapljic?" Kot se za rojstni dan spodobi, bo tudi kakšno zapel.

Za trenutek odložite delo in skrbi, čas je za Predstavo za vsako priložnost!

foto: Miro Majcen


Talija gledališče: Gušto gre na romanje

žlahtna komedija

Besedilo: Rok Vilčnik

Igra: Primož Forte

Trajanje: 80 minut. Predstava nima odmora.

Dobrovoljni Gušto se vrne v svojo idilično domačo vas, da bi v domačih krajih pomagal zbrati šolde za srednjo šolo na Madagaskarju, vendar naleti na vse kaj drugega kot na tisto mirno vas, ki jo je še pred nekaj meseci zapustil.

Njegova mama Marija je namreč postala sekretarka politične kampanje svojega moža – se pravi Guštovega tatkota Bonifacija, ki bi rad postal PHKDŠ (na dolgo - predsednik hortikulturnega društva Štorij). Ker pa je njegov tekmec oštir Marko, se vname hud boj, v katerem nihče ne izbira sredstev. Ko se Marija in oštirjeva Zorica pobijesta s transparenti ter okoli Štorij napeljejo bodečo žico, pej jima Gušto dovolj. Še sam se vključi, a ga kmalu tako zelo potegne v vrtinec dogajanja, da ima prav hitro na grbi kar devet grehov. In se čudi: nikjer ni take klime za fasat grijehe, ku v njihovi vasi. Odloči se, da bo šel na romanje – zase, za svojo vas, za svojo domovino. Tu se pej šele zatakne. Mama Marija hoče z njim. Devetkrat poskusi zbežati, a ji ne pobegne. Ali mu bo tokrat uspelo?

foto: Katarina Gogala


Mestno gledališče Ptuj: Cucki

komedija

Besedilo: CJ Johnson - Pasji dnevnik 

Režija: Matjaž Latin 

Igralci: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić

Trajanje: 110 min. Predstava nima odmora.

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjeno kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju … V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Tako srečamo različne pasme psov: rotvajler, ki ima težave s sosedi, stari mešanec, ki odkriva ljubezen v pozni jeseni življenja, afganistanski hrt, od katerega se preveč pričakuje, saj je zelo uglajen in oblečen po zadnji modi. Hkrati je zelo ponosen na svoje sposobnosti. Sledi policijski pes, ki se spopada s kriminalom, kraški ovčar, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo in bi rad obdržal svoj celotno čredo. Če povzamemo, vsi liki izražajo glavne značilnosti človeškega značaja. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike.

foto: Marko Pigac


SNG Drama Ljubljana: Razbiti vrč

veseloigra

Besedilo: Heinrich von Kleist

Režija: Vito Taufer

Igrajo: Branko Šturbej, Jurij Zrnec, Marko Mandič, Polona Juh, Maruša Majer, Bojan Emeršič, Timon Šturbej, Zvezdana Mlakar, Matija Rozman, Sabina Kogovšek

Trajanje: 90 minut. Predstava nima odmora.

Večplastna komedija Razbiti vrč (krstno uprizorjena 1808, objavljena 1811) je ena najznamenitejših iger Heinricha von Kleista in obenem kánonsko delo nemške romantike.

Kleistov Razbiti vrč je nastal le nekoliko zatem, ko se je z Linhartovima veseloigrama rodilo naše sodobno gledališče. In tudi pri Razbitem vrču gre za razkrinkavanje nečednih erotičnih namenov moškega, ki ima družbeno moč. Oziroma se v primeru Tulpenheima in Micke dela, da jo ima. Vplivni in ugledni gospodje, ki si proti njihovi volji želijo telesne intimnosti s socialno nižje stoječimi lepimi mladimi dekleti, so bili svetu komedije namreč znani že davno pred škandali, ki so lani zatresli Hollywood. Vendar pri Razbitem vrču žrtev pohote sodnika Adama ni mlada Evica, ampak njena mati, ki ji je sodnik med nočnim izletom razbil vrč. Posebnost Kleistove veseloigre pa je predvsem v tem, da mora vaški sodnik odkriti in obsoditi storilca dejanja, za katerega je gledalcu že od samega začetka jasno, da je bil to on sam. In ker gre za »jezičnega dohtarja«, je prav v besednih igrah, s katerimi se sodnik Adam izmika resnici, in v njegovem neumornem trudu, da bi se neizprosnim dejstvom navkljub izvil iz primeža resnice, največji šarm tega besedila. A čeprav je vsej njegovi oziroma Kleistovi jezikovni spretnosti navkljub krivec na koncu razkrinkan, žrtvi njegovega dejanja to ne pomaga in bo morala za razbiti vrč iskati zadoščenje na višji sodni instanci. S tem pa je za naš današnji svet ta komedija aktualna tudi na nek čisto konkreten in družbeno realen način.

foto: Peter Uhan


Jan Kreuzer: Pušenje v dolini Šentflorjanski 

stand up komedija

Avtor zasnove in igralec: Jan Kreuzer

Trajanje: 85 minut. Predstava nima odmora.

Pronicljiva, drugačna in drzna komedija, ki bo razbila tabu ali dva. V njem nas bo stand up komik Jan Kreuzer popeljal skozi bizarne dogodivščine človeka, ki po treh desetletjih življenja, nekaj propradlih zvezah in nekaj skajenih jointih, vstopa v svet odraslosti. Razgibano avtobiografsko humorno popotovanje se na svoji poti dotakne marsikatere tematike - vse od medosebnih odnosov, slovenceljstva, malomeščanstva do spolnosti in problematike (ne)legalizacije konoplje. 

Jan Kreuzer se s komedijo ukvarja od leta 2013. V tem času se je predstavil publiki širom Slovenije, med drugim festivalu Panč, Lent in Trnfest, pa tudi s svojo polurno TV specialko v okviru oddaje Planet smeha na Planet TV. Na isti televiziji soustvarja tudi humoristično oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem.

foto: Jan Čermelj

 

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Maistrov abonma

Pet izbranih predstav slovenskih profesionalnih gledališč.

Predstave:

 • Mestno gledališče Ljubljansko: Tih vdih, drama 
 • Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana: 6, dramska predstava
 • SLG Celje: Oče, tragična farsa
 • Slovensko mladinsko gledališče: Baal, drama
 • SNG Maribor: Popolni tujci, komična drama

Predstave bodo na sporedu ob četrtkih ob 19.30. O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo. 

 

Cenik:

70 € – redna cena

65 € – mladi do 26 let in upokojenci

65 € – skupine 5 ali več abonentov

35 € – Študentski klub Kamnik

17 € / 15 € – obisk posamezne predstave

*65 € – festivalski popust (Festival Kamfest, Dnevi narodnih noš)


Mestno gledališče Ljubljansko: Tih vdih

drama

Besedilo: Nejc Gazvoda

Režiser: Nejc Gazvoda

Igrajo: Mirjam Korbar, Jure Henigman, Ajda Smrekar, Matej Puc, Tjaša Železnik, Lara Wolf k.g.

Trajanje: 110 min. Predstava nima odmora.

Leto dni po očetovi nepričakovani smrti se odtujena družina zbere, da bi najmlajši hčerki, ki jo vsi kličejo »tamala« in ki odhaja študirat v Ljubljano, dala čim več nasvetov in obilo ljubezni.

Tamala ima sestro Petro in brata Marjana, ki sta od nje starejša več kot 10 let, ter mamo, ki je ne razume. Vse štiri je prizadela nedavna izguba očeta in nanje vplivala bolj, kot so si to pripravljeni priznati. Petra, ki s fantom Janezom živi v Ljubljani, kljub ljubečemu razmerju, polnem duhovitosti, preživlja žalostno, še nerazkrito zgodbo, 34-letni Marjan pa še vedno živi doma in je tudi zaradi nekdanje partnerice Maje, matere njegovega otroka, le senca tega, kar je bil nekoč. In Maja ravno na ta dan prihaja na obisk.

A Tamala vidi preko dogajanja »tukaj in zdaj«. Ta večer je njena zgodba, ki jo pripoveduje iz časa, ko ljudje okoli nje niso več tisto, kar so bili, nekaterih morda celo ni več. V enem dejanju in v realnem času se pred nami počasi in nežno razpre zgodba družine, katere male tragedije so tragedije vseh nas. Tih vdih je drama o slovenski družini, ki noče obsojati tistega, kar smo, ampak zgolj opazovati tisto najbolj človeško v nas.

foto: Peter Giodani


Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana: 6

drama

Pomoč pri raziskavi: Maja Ava Žiberna

Režija: Žiga Divjak

Koprodukcija: Maska Ljubljana in Slovensko mladinsko gledališče

Igrajo: Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weiss, Gregor Zorc

Trajanje: 85 min. Predstava nima odmora.

19. 2. 2016 ravnateljico dijaškega doma Kranj nenapovedano obiščeta podžupan in vodja službe za zaščito Mestne občine Kranj.
Kako bomo to preprečili? Kako bomo to preprečili?
Preprečili kaj? To, da bi v dijaški dom prišli mladoletni prosilci za azil, ali to, da bi bili starši dijakov proti?

foto: Matej Povše


SLG Celje: Oče

tragična farsa

Besedilo: Florian Zeller

Režiser: Jernej Kobal

Igrajo: Manca Ogorevc, Branko Završan, Andrej Murenc/Rastko Krošl, Lučka Počkaj

Trajanje: 85 min. Predstava nima odmora.

Igra francoskega dramatika srednje generacije Floriana Zellerja (1979) Oče (2012) je izmuzljiva pripoved o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki se soočajo in spopadajo s to srhljivo boleznijo. Avtor je zanjo prejel vse najprestižnejše evropske nagrade, od Molièrove do vseh britanskih nagrad za dramatiko. Igrajo jo povsod po Evropi, celo na londonskem West Endu in na newyorškem Broadwayu. Po prodornosti in uspešnosti ga primerjajo s francosko gledališko »zvezdo« Yasmino Reza. 

Avtor nas v svet dementnega očeta Andréja spretno zapelje tako, da stvari vidimo skozi njegov pogled, ne z vidika hčere Anne, njenega partnerja Pierra ali bolniške negovalke. André si na vso moč prizadeva, da bi v svojem zmedenem svetu našel smisel. Bolezen namreč skokovito napreduje in njene manifestacije se kažejo na različnih ravneh. Pripoved nenehno spodmika naša pričakovanja in mestoma deluje celo kot srhljivka, še posebej takrat, ko se v očetovem stanovanju pojavijo popolni tujci, mestoma pa tudi kot čudna pinterjevska črna komedija.

Tako pravzaprav ni mogoče trditi, da se res nahajamo v Andréjevem stanovanju. Prav tako ne moremo biti povsem prepričani, ali ima oče eno ali dve hčeri. In če dve, zakaj njegova druga hči Elise nikoli ne pride na obisk? Ali Anne živi v Londonu ali v Parizu? Kdo so neznanci, ki vstopajo v njegov svet? Jih tako vidi le bolnik in kako jih vidimo mi?

Igra se zelo pretkano poigrava tudi s časom, podobno kot čas bržkone dojemajo ljudje z Alzheimerjevo boleznijo. Po drugi strani pa je preprosta, na videz nezapletena, le da nas ves čas sili k pirandellovskemu vprašanju, kaj je resnica in kakšna ta naša stvarnost pravzaprav sploh je. 

Nekateri jo primerjajo s Kraljem Learom, predvsem zaradi neizbežne norosti oziroma popolne zmedenosti, ki povezuje oba protagonista, pa tudi zaradi odnosa med očeti in hčerami. Sicer gre za vešče izpisano besedilo, ki skozi problem demence oziroma Alzheimerjeve bolezni spregovori tudi o krutosti ljubezni med starši in otroki ter mejah potrpežljivosti, pa tudi o tem, kako se pravzaprav odnos med otrokom in staršem v starosti obrne: nekdanji otrok postane skrbnik in narobe. A soočenje z mentalnim razkrojem staršev je težko, še težje se je odločati namesto njih, saj obrnjeni vlogi skrbnika in oskrbovanca nista niti samoumevni niti nekako v naši naravi.

foto: Uroš Hočevar


Slovensko mladinsko gledališče: Baal

drama

Besedilo: Andrej Rozman Roza, po motivih Baala Bertolta Brechta

Režija: Vito Taufer

Igrajo: Ivan Godnič, Jure Ivanušič, Uroš Maček, Robert Prebil, Matej Recer, Ivan Rupnik, Dario Varga, Matija Vastl, Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja, Marjan Stanić

Trajanje: 140 minut. Predstava ima odmor.

Rozmanov Baal ni prevod niti adaptacija, ampak popolnoma avtonomno avtorsko delo. Roza gradi predvsem na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme. Njegov Baal je v primerjavi z izvirnimi različicami bolj povezan in besedilno lahkoten, dialogi so napisani v verzih. Ker je izvirni Baal pesnik, »otrok« mladega Brechta, mu je Roza pripisal nekaj svoje mladostne poezije. In prav ta je razlog, da se je Vito Taufer odločil zanj kot tistega avtorja, ki naj Brechtov lik prestavi v tukaj in zdaj: spomnil se je, kako ga je v začetku osemdesetih prvič slišal, ko je »izvajal« svojo poezijo. V njej je zaznal prav takšno mešanico naivnosti in grozovitosti, na kakršno zdaj meri njun Baal.

Foto: Marko Modic


SNG Maribor: Popolni tujci

komična drama

Besedilo: Tamara Damjanović, po motivih filma

Režija: Tamara Damjanović

Igrajo: Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc, Matevž Biberž

Trajanje: 85 minut. Predstava nima odmora.

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok. Prvo slovensko uprizoritev Popolnih tujcev bo po motivih istoimenskega izjemno uspešnega italijanskega filma iz leta 2016 zrežirala perspektivna mlada hrvaška režiserka Tamara Damjanović.

foto: Damjan Švarc

 

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik