glava

Program

Novice

OBVESTILO

Spoštovani obiskovalci in spoštovane obiskovalke Doma kulture Kamnik.

V skladu z novim odlokom (Uradni list RS, št. 174/2021 z dne 6. 11. 2021) o začasnih ukrepih za preprečevanje in obladovanje okužb vas obveščamo, da bomo program, ki ga načrtujemo v mesecu novembru, izvedli. 

Vljudno vas naprošamo, da na dogodke prihajate vsaj 15 minut pred pričetkom dogodka.
Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT ob predložitvi osebnega dokumenta). Obvezno je nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2).

 

Hvala za razumevanje.
Ekipa Doma kulture Kamnik

Dom kulture Kamnik pričenja z vpisi v abonmajsko sezono 2021/22.

Sporočilo za javnost    

Dom kulture Kamnik, ki od 1. julija 2021 deluje pod okriljem Javnega zavoda za kulturo Kamnik, ponovno vabi na vpis v abonmajsko sezono 2021/22. V novi sezoni razpisuje Maistrov abonma, abonma Kam'na'smeh in abonma Kam'nček.

V posamezen abonmajski program so umestili po pet predstav. Predstave so žanrsko raznolike, kot posebnost pa velja omeniti gostujočo predstavo iz sosednje Hrvaške, in sicer dokumentarno predstavo Bakice iz Rijeke, ki bo del Maistrovega abonmaja. V slednjem v goste vabijo tudi novomeški Anton Podbevšek teater, abonma pa bodo popestrili s komično kabarejsko predstavo. Tematike letošnjega abonmaja so pereče in aktualne. V okviru Abonmaja Kam'na'smeh vas bodo nasmejali Iztok Mlakar, Gašper Bergant, pa tudi Tadej Toš in Klemen Slakonja, v program pa so uvrstili tudi komedijo Pošta v izvedbi SNG Maribor, ki je na srbskem festivalu Infant prejela nagrado za najboljšo uprizoritev omenjenega festivala. Žanrsko pester bo tudi otroški abonma, ki so mu letos namenili največ pozornosti in skrbno izbrali predstave. Najmlajše bodo zabavali Boštjan Gorenc Pižama, Tadej Pišek in Sam Sebastian, poleg kamniške produkcije KUD Oksimorona pa bomo gostili še čarodejsko predstavo in predstavo v slovenskem znakovnem jeziku. Kot že v pretekli predkoronski abonmajski sezoni, bodo tudi letos po otroškem abonmaju delavnice pripravili dijaki iz Ciriusa, s katerimi zelo dobro sodelujejo, prav tako so otroci, ki prihajajo na abonma Kam'nček, nad njihovimi delavnicami zelo navdušeni. »Za vpis v abonmajsko sezono bodo abonenti lahko unovčili tudi BON21. Več informacij glede nakupa abonmaja z BON21 je objavljenih na naši spletni strani: https://www.domkulture.org/slo/abonmaji« pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

Jeseni nadaljujejo s projektom Glasba z okusom, glasbeno kulinaričnimi klubskimi večeri pod kuharsko taktirko Gostišča Repnik. »Do konca leta pripravljamo še ameriški večer, in sicer koncert Chrisa Eckmana, ki je del sodelovanja z Ameriško ambasado v Ljubljani.  V letošnji sezoni organiziramo raznolike glasbeno-kulinarične večere, med drugim bomo gostili bolgarski večer z Zvezdano Novaković, ki smo ga sicer načrtovali že v lanskem letu. Celoten program bomo objavili na naši spletni strani do konec novembra.« pravijo v Domu kulture Kamnik.

Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje s kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik.

»Obiskovalcem želimo ponuditi visoko kakovostne produkcije različnih profesionalnih gledališč, prav tako pa sta skrb za varnost in zdravje naših abonentov in obiskovalcev na prvem mestu. Skladno z ukrepi, ki bodo v tistem trenutku veljavni, bomo upoštevali vsa priporočila in odloke za obiskovanje javnih kulturnih prireditev, o čemer bodo abonenti pravočasno obveščeni ob opomnikih na abonmajske predstave, ki jih pošiljamo pred posameznimi predstavami. Abonente in tudi vse ostale obiskovalce drugih dogodkov zato naprošamo, da na predstave prihajajo pravočasno oziroma vsaj 15 minut pred pričetkom, prav tako pa prosimo vse obiskovalce za potrpežljivost in strpnost.« še pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

Ogled vseh novic >>


© Javni zavod za kulturo Kamnik