glava

Program

Novice

Razgrnitev abonmajske sezone 2021/22

Sporočilo za javnost

V Domu kulture Kamnik v abonmajski sezoni 2021/22 razpisujejo: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Kam'na'smeh. V sezoni 2021/22 nadaljujejo tudi s ciklom glasbeno-kulinaričnih večerov Glasba z okusom ter projektoma Glasbene šole Kamnik, A me slišiš?, in Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, Dijaške maistrovine.

Zaradi energetske sanacije Doma kulture Kamnik gledališko sezono načrtujejo s koncem koledarskega leta. Letošnji izbor predstav ponuja tako institucionalno kot tudi neinstitucionalno produkcijo. Prvič gostijo tudi predstavo iz Rijeke, ki je nastala v okviru Evropske prestolnice kulture Rijeka 2020.

»Abonmajski program v gledališki sezoni 2021/22 bo zaradi energetske sanacije Doma kulture zamaknjen na pozno jesenske in zimske mesece in se bo prilagajal trenutnim ukrepom. Večina predstav iz programa je že bila načrtovana v letošnji sezoni, vendar je zaradi zaprtja ni bilo mogoče izvesti,« pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik ter dodajajo: »V novi sezoni ponovno načrtujemo polno število predstav, se pravi pet predstav na posamezen abonma.«

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente bo potekal od 18. oktobra do 5. novembra, za nove abonente pa od 8. do 15. novembra.

Glasba z okusom prinaša raznolike okuse in glasbene žanre. Za vas v Domu kulture pripravljajo irski, ameriški, bolgarski večer in še nekaj presenečenj. Več informacij bo znanih v jeseni na spletni strani in družbenih omrežjih Doma kulture Kamnik.

Razgrnitev abonmajev: KLIK

Junijski dogodki in novosti v Domu kulture Kamnik

Sporočilo za javnost

Iz Doma kulture Kamnik sporočajo, da sezono končujejo s programom, ki si ga bodo obiskovalci lahko ogledali v živo z odra v samostanu Mekinje. To je prvi simbolični prikaz zametkov sodelovanja med samostanom Mekinje in Domom kulture Kamnik, ki se bosta 1. julija tudi uradno združila v enotni javni Zavod za kulturo Kamnik.

Občinski svetniki so se na redni občinski seji Občine Kamnik odločili, da podprejo predlog združitve Doma kulture Kamnik in JZ Mekinjski samostan in tako realizirajo nekaj letno idejo o razširitvi možnosti za kulturno in umetniško udejstvovanje v Kamniku. Javni zavod Mekinjski samostan ima svoje prostore v nekdanjem uršulinskem samostanu Mekinje. V okviru svojega poslanstva Zavod ohranjanja in promovira materialno in nematerialno dediščino Mekinjskega samostana preko organizacije in izvajanja izobraževalnih, kulturnih, umetniških, turističnih in drugih vsebin, v sodelovanju z ostalimi sorodnimi lokalnimi organizacijami in posamezniki. Poleg tega opravlja in nudi druge dejavnosti, povezane z oddajanjem prostorov, prenočitvenih kapacitet, gostinskih storitev, protokolarne dejavnosti itd. Ekipa Dom kulture Kamnik se že od samega začetka ohranja vezi med različnimi kamniškimi institucijami, spodbuja obisk kulturnih prireditev in se trudi ustvarjati kakovostni program, zanimiv širokemu krogu občinstva.  Z združitvijo se bo tako zaokrožila vizija sinergijskih učinkov delovanja med obema zavodoma.

“V Domu kulture Kamnik bodo v juniju na ogled končne produkcije kamniških kulturnih društev, v tretje pa bomo organizirali še glasbeno-kulinarični večer Glasba z okusom, ki nam ga v letu 2020 zaradi zaprtja ni uspelo realiziati in smo ga dvakrat bili primorani odpovedati. V goste prihajata Mia Žnidarič in Steve Klink, ameriški večer pa je plod sodelovanja med Domom kulture Kamnik, Kosovelovim domom Sežana in Ameriško ambasado v Ljubljani.” pravijo v ekipi Doma kulture Kamnik.

Vsi dogodki bodo potekali v skladu z NIJZ ukrepi.

Parkiranje bo možno ob Stadionu prijateljstva pod Mekinjskim samostanom ali v okolici Doma kulture Kamnik.

Za več informacij o predstavah in nakupu vstopnic na: KLIK

Ogled vseh novic >>


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik