Program

Talija gledališče: Gušto gre na romanje

Komedija  |  torek, ob 19:30, 3.12.2019  |  Velika dvorana

Talija gledališče: Gušto gre na romanje

Abonma Kam'na'smeh

Talija gledališče: Gušto gre na romanje

 žlahtna komedija

 

Abonma Kam'na'smeh, za izven

Vstopnina: 17 € / 15 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Dobrovoljni Gušto se vrne v svojo idilično domačo vas, da bi v domačih krajih pomagal zbrati šolde za srednjo šolo na Madagaskarju, vendar naleti na vse kaj drugega kot na tisto mirno vas, ki jo je še pred nekaj meseci zapustil.

Njegova mama Marija je namreč postala sekretarka politične kampanje svojega moža – se pravi Guštovega tatkota Bonifacija, ki bi rad postal PHKDŠ (na dolgo - predsednik hortikulturnega društva Štorij). Ker pa je njegov tekmec oštir Marko, se vname hud boj, v katerem nihče ne izbira sredstev. Ko se Marija in oštirjeva Zorica pobijesta s transparenti ter okoli Štorij napeljejo bodečo žico, pej jima Gušto dovolj. Še sam se vključi, a ga kmalu tako zelo potegne v vrtinec dogajanja, da ima prav hitro na grbi kar devet grehov. In se čudi: nikjer ni take klime za fasat grijehe, ku v njihovi vasi. Odloči se, da bo šel na romanje – zase, za svojo vas, za svojo domovino. Tu se pej šele zatakne. Mama Marija hoče z njim. Devetkrat poskusi zbežati, a ji ne pobegne. Ali mu bo tokrat uspelo?

 

Besedilo Rok Vilčnik
Igra: Primož Forte
Trajanje: 80 minut. Predstava nima odmora.
foto: Katarina Gogala

 

 
 
Ni prihajajočih dogodkov.


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik