Program

Simfonični orkester Domžale-Kamnik: 49. Novoletni koncert // RAZPRODANO

Klasična glasba  |  ponedeljek, 22. 12. 2019, ob 20:00  |  Velika dvorana

Simfonični orkester Domžale-Kamnik: 49. Novoletni koncert // RAZPRODANO

Simfonični orkester Domžale-Kamnik

49. Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik

koncert

Vstopnina: 15 eur / 10 eur v predprodaji; otroci do 7. leta brezplačno

Predprodaja do 21. decembra

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00-12.00, sre. in čet.: 14.00-18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Nastopa: Simfonični orkester Domžale - Kamnik

Dirigent: Slaven Kulenović

Solista: Mateja Potočnik (sopran), Gregor Ravnik (tenor)

Na sporedu: J. Strauss ml., F. Lehár, C. Zeller, E. Kálmán, P. I. Čajkovski, M. Musorgski, A. Hačaturjan, R. Glière


Tradicionalni novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale - Kamnik tokrat v znamenju glasbe iz operet in simfoničnih plesov ruskih mojstrov.

Program koncerta bo tokrat razpet med operetnimi melodijami Johanna Straussa mlajšega, Franza Lehárja, Carla Zellerja in Emmericha Kálmána ter eksotičnimi plesi v simfoničnih preoblekah ruskih skladateljev. 

Koncert bo uvedla uvertura k Straussovi zimzeleni opereti Netopir, v nadaljevanju bodo sledili še Straussova Egipčanska koračnica, valček Zgodbe iz dunajskega gozda ter Lehárjev valček Zlato in srebro, vmes pa se bo zvrstilo tudi nekaj operetnih arij, v katerih se bosta kot solista predstavila dva obetavna mlada pevca – Mateja Potočnik in Gregor Ravnik.

Mateja Potočnik, v Slovenj Gradcu rojena sopranistka, je lani z odliko zaključila magistrski študij iz opernega petja na visoki šoli za glasbo Hanns Eisler v Berlinu, vse bolj opazen v slovenskem glasbenem prostoru pa je tudi primorski tenorist Gregor Ravnik, član ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, ki skupaj z Matjažem Robavsom in Aljažem Farasinom tvori pevski trio Vivere.

Zvoki eksotike po rusko - tako lahko označimo drugi del 49. novoletnega koncerta. Slišali boste lahko Ples perzijskih sužnjev iz opere Hovanščina Modesta Musorgskega, Ajšin ples iz baleta Gajane Arama Hačaturjana in yablochko – znameniti Ples ruskih pomorščakov iz baleta Rdeči mak Reinholda Glièra. Za celovito praznično decembrsko vzdušje bo poskrbela še glasba Petra Iljiča Čajkovskega in sicer Pas de deux iz baleta Hrestač ter odlomki iz baleta Labodje jezero. Prisrčno vabljeni!

* cenejše vstopnice po ceni 10 eur si lahko v predprodaji do 21. decembra zagotovite na blagajni Doma kulture Kamnik ali na spletni strani mojekarte.si. Cena vstopnice na dan koncerta je 15 eur, otroci do 7. leta starosti imajo vstop prost.

Vabljeni!

 

 
 
Ni prihajajočih dogodkov.


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik