Program

RITUAL: IZ GLASINE vokalno-gibalna predstava - PONOVITEV

Alternativa  |  sobota, 11. 12. 2021, ob 20.00  |  Velika dvorana

RITUAL: IZ GLASINE vokalno-gibalna predstava - PONOVITEV

RITUAL: IZ GLASINE
vokalno-gibalna predstava
Premiera: 10. 12. 2021 ob 20.00
Ponovitev: 11. 12. 2021 ob 20.00
 
»Ona je sila Življenja / Smrti / Življenja, ve kdaj je čas za rojevanje in kdaj je čas za umirjanje in vračanje k svojemu izvoru. To je njena narava in tukaj obstaja ravnovesje.«
Clarissa Pinkola Estes o naravi Divje ženske.
 
Globoko v drobovju, znotraj vsake ženske, biva divja ženska, opremljena z brezčasno vednostjo, instinkti in intuicijo. Ko je življenje v zastoju ali prežeto z dolgočasjem, je čas, da se oglasi in te povabi, da se vrneš k njej / k sebi. Pot domov, k svoji divji naravi, vodi skozi najtemnejše kotičke kraljestva duha, ki je nujna za soočenje s svojim največjim strahom – z lastno močjo. Ponovna obuditev moči in združitev z globoko intuitivno in instinktivno divjo naravo pa ne pomeni razpuščanja, spreminjanja iz črnega v belo, neobvladanega ali norega delovanja, temveč pomeni, da se ženska dvigne nazaj na površje z bogato integriteto, ki ji omogoča, kot pravi Clarissa Pinkola Estes: »uveljaviti ozemlje, najti svoj trop, bivati v svojem telesu z gotovostjo in s ponosom, ne glede na darove ali omejitve, govoriti in delovati sebi v prid, biti zavestna, budna, črpati iz prirojenih ženskih moči intuicije in čutenja, zaživeti svoje cikle, najti tisto, čemur pripadaš, nastopati z dostojanstvom, ohranjati čim več zavesti.«
Tri »glasnice« omogočajo plesalki v podobi notranje ženske, da opravi / zaključi cikel, po katerem je enaka, ampak nikoli več ista kot pred tem. Energije telesnosti tako prehajajo preko številnih glasin zunanjega sveta, ki nagovarja notranji glas posameznice, da se (vz)postavi po svoje in za sebe. V tej čutnosti in integriteti smo nema priča rituala tudi – gledalci. Popotovanje Nje se začne in konča natanko pri Njej, ki je hkrati seštevek in produkt – vseh Nas.
 
Koncept: Neža Pele
Ples: Anamaria Bagarić
Vokal: Ajda Špacapan, Tanita Rose, Neža Pele
Dramaturško svetovanje: Andreja Kopač
Oblikovanje svetlobe: Primož Jeras
Grafično oblikovanje in fotografija: Eva Kaštrun
Produkcija: Neža Pele
Koprodukcija: KUD Oksimoron
 
Cena vstopnice: 10€ (vstopnice bodo na voljo od 1. decembra naprej)
Rezervacija in prodaja vstopnic:
info@domkulture.org / www.mojekarte.si
 
Projekt je podprla Občina Kamnik.

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Opozorilo
​Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT ob predložitvi osebnega dokumenta).
Obvezno je nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2).

 

 
 

© Javni zavod za kulturo Kamnik