Program

ODPOVEDANO! Glasba z okusom: Mia Žnidarič in Steve Klink

Jazz, blues  |  torek, 20. 10. 2020, ob 19:30  |  Velika dvorana

ODPOVEDANO! Glasba z okusom: Mia Žnidarič in Steve Klink


Zaradi bolezni je odpovedan koncert Mie Žnidarič in Steva Klinka v okviru projekta Glasba z okusom, ki smo ga načrtovali v torek, 20. oktobra 2020.

Že kupljene vstopnice veljajo za naslednji termin. Točen datum bomo objavili na naši spletni strani.

Kupci, ki želijo povrnjen znesek kupnine lahko to storijo na prodajnih mestih (Moje karte) oz. kjer je bila vstopnica kupljena. Če ste vstopnico kupili na blagajni Doma kulture Kamnik, to uredite v času uradnih ur najkasneje do 16. novembra.

Hvala za razumevanje!


Glasba z okusom

Glasba z okusom:  Mia Žnidarič in Steve Klink

koncert z izbrano večerjo


Cena vstopnice: 10 eur

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Mia Žnidarič je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov; s tem je to živahno ameriško glasbeno tradicijo in ritme swinga ponesla tudi med Slovence, ki jim jazz morda ni (bil) blizu. Nato se je lotila združevanja poezije znanih slovenskih pesnikov s t.i. ameriško folk glasbo. Vse od takrat nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z raznimi manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Nanizala je štiri cedeje jazzovskih standardov in tri cedeje s slovensko poezijo ter si prislužila pet nagrad zlati petelin.

Album Z dotikom, ki ga je izdala lani, je že njen štirinajsti album. Slednja na enem mestu združuje vso raznolikost njene glasbene kariere. Ne glede na jezik ali slog nas skozi tokratni nabor enajstih pesmi vodi ista nit: Miin glas. V njenem podajanju jazza je slišati sledove Elle Fitzgerald, v njenih folk melodijah zazvenijo odmevi Joni Mitchell. Kadar zasvinga, lahko zaslišimo njen nasmeh, njeno osvežujočo, nagajivo, razigrano lahkotnost, po drugi strani pa nas zna – na primer v slovenski ljudski pesmi Zrelo je žito – oviti v temačno, domala obupavajočo tragičnost izgubljene ljubezni.


Projekt je nastal v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana in Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji. Projekt sofinancira Veleposlaništvo Združenih držav Amerike Ljubljana.

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik