Program

Leonida in Albert Mrgole: Trenutki, ki štejejo v vzgoji

Predavanje  |  četrtek, 6. 9. 2018, ob 19.00  |  Velika dvorana

Leonida in Albert Mrgole: Trenutki, ki štejejo v vzgoji

Zavod Vezal - Umetnost kreacije odnosov

Trenutki, ki štejejo v vzgoji

predavanje

Predavata Albert in Leonida Mrgole

 

Vstop prost. Obvezen prevzem brezplačnih vstopnic!

Rezervacija vstopnic bo mogoča od druge polovice avgusta naprej, prevzem pa od 3. 9. (začetek uradnih ur v Domu kulture Kamnik).

Rezervacija in prevzem vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00).


Predavatelja bosta pripovedovala zgodbe o odzivu staršev skozi različna razvojna obdobja otrok, od dojenčka do odraščajočih.

V dirki s časom, obkroženi z mnogimi kradljivci časa, največkrat izgubljamo stik z ljudmi, ki so nam najpomembnejši. Prepričanja, da moramo z otrokom sedeti ure in ure, so včasih zmotna in tudi neuresničljiva. Nihče pa nas ni naučil, kako se odzivati v trenutkih, kako ujeti stik, očesni stik, bližino, nasmeh, včasih tudi objem.

Nihče nas tudi ni naučil, kako se otroku odzivati v situacijah, ko se z njim ne strinjamo, kaj lahko naredimo namesto tega, da mu neprestano ne solimo pameti, kako ga spodbujati, da sledi svojemu cilju, ko mu je težko in se nam morda smili.

In ne nazadnje, kako se odzivati takrat, ko smo nerazpoloženi, utrujeni in izčrpani … otrok pa terja svoje.


Leonida in Albert Mrgole sta psihoterapevtski par, priznana predavatelja, avtorja uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Imata štiri odrasle otroke in iskreno delita svoje vzgojne zgodbe, svoje težke občutke in jih usklajujeta s strokovnim znanjem.

Njuna predavanja so vsakič posebno doživetje. Na preprost in razumljiv način združujeta ogromno znanja in izkušenj, ki jih podajata iskreno, iskrivo, sproščeno in z navdihom, ki daje staršem upanje.

Veliko koristnih prispevkov si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/c/AlbertLeonidaMrgole

In še video, ki je požel veliko pozornosti na socialnih omrežjih: Trenutek štejehttps://www.youtube.com/watch?v=KBE9PRUcpHI&t=2s

 

 

 
 
Ni prihajajočih dogodkov.


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik