Program

ODPOVEDANO: KUOD Bayani: Banat Hewa - Evine hčere

Plesna prireditev  |  nedelja, 15. 3. 2020, ob 19.00  |  Velika dvorana

ODPOVEDANO: KUOD Bayani: Banat Hewa - Evine hčere

KUOD Bayani
predstavlja:

BANAT HEWA - EVINE HČERE
-
Premiera: Lalish Theater Dunaj, 7.3. ob 19.30
Ponovitev: Dom kulture Kamnik, 15.3. ob 19.00 in 18.4. ob 20.00

O predstavi

Rdeča nit predstave je ženska. Izpostavili smo dve različni kulturni okolji, ki smo ju poimenovali vzhod in zahod. Termina definirata dva različna svetova. Zahod predstavlja tipično zahodnoevropsko žensko, ki hodi v službo, je samostojna in finančno neodvisna, sama razpolaga s svojim časom in s svojo usodo. Vzhod pa se nanaša predvsem na države Bližnjega vzhoda, centralne Azije in severne Afrike, kjer je ženska največkrat podrejena moškemu, včasih je celo njegova last, ni finančno neodvisna, ne hodi v službo in tem primeru ni gospodarica svoje usode. Ta dva stereotipa sta se zdela ključna za postavitev predstave v kateri se sprašujemo, ali sta zares tako zelo strogo definirana in ali ni mogoče, da se za njima skrivajo številne nianse.

Kakšni so ti svetovi? To so moderni svetovi, ki jih prežema globalizacija, robotizacija vsakdana, hiter tempo življenja, kjer ženska postaja vse manj ženska in moški vse manj moški. Vse ženske, ne glede na to, kje smo se rodile, nosimo v sebi Evo, ki je simbol prve ženske, zato smo vse ženske Evine hčere.

 

Avtorica predstave, idejna vodja in režiserka: Nataša Kočar

Koreografinji: Nataša Kočar, Urša Perčič

Plesalke: Jana Bogdanovski, Nataša Kočar, Nerlisa Osmičević, Urša Perčič, Špela Perčič, Špela Rakovec, Nike Sekulo, Julia Tomšič, Mira Vrankar

Kostumografinji: Karmen Bergant, Urša Perčič


Prodaja vstopnic: Blagajna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00-12.00, sre. in čet.: 14.00-18.00). Rezervacija vstopnic za predstavo ni možna!

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik