Program

Kamniške diagonale – pogovorni večeri

Predavanje  |  četrtek, 22. 4. 2021, ob 20.00  |  Velika dvorana

Kamniške diagonale – pogovorni večeri

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
KAMNIŠKE DIAGONALE

Kamniške diagonale so niz pogovornih večerov z različnimi akterji, ki gradijo kamniško kulturo, turizem in šport, in bodo v živo potekala na spletnih kanalih z odra Doma kulture Kamnik vsak drugi četrtek.

Oddaja bo na ogled v četrtek, 22. aprila 2021, ob 20. uri.

Za področje kulture bo gost Gorana Završnika Tomaž Schlegel, arhitekt in pronicljivi kamniški ustvarjalec. Pogovarjala se bosta o prepletenosti kulturnega udejstvovanja in vpliva kulture na skupnost, mesto, turizem in počutje ljudi v mestu. Navezala se bosta na spoštovanje in implementacijo kulturne dediščine v turistično ponudbo mesta in Schleglov pogled na soodvisnost in sobivanje kulturnih in turističnih projektov na prihodnost našega mesta.

Nina Irt bo o inovativnih turističnih produktih izpraševala Matjaža Zormana, lastnika in direktorja vsem dobro poznanega Slovenia Eco Resorta, ki bo v oddaji predstavil njihov nov turistični produkt Pastirska Akademija. Dotaknila se bosta poti, ki jo mora prehoditi investitor od idejne zasnove do izvedbe turistične atrakcije in se poglobila v veščine odličnega marketinga, ki mu je javnost priča od same postavitve idiličnega resorta v vznožju Kamniško Savinjskih Alp.

Franci Kramar pa bo na področju športa gostil predsednika Odbojkarskega kluba Kamnik, Gregorja Hribarja, ki bo komentiral aktualne odlične dosežke kamniške odbojke. Govorila bosta seveda o odbojki - zgodovini kamniške odbojke, malo tudi o zgodovini odbojke nasploh in slovenski odbojki, največjih uspehih kamniške in državne odbojke, problemih s športno infrastrukturo v Kamniku, sredstvih za odbojko in šport v Kamniku.

Vstop na spletni dogodek je brezplačen.
 

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik