Program

Glasba z okusom: Zvezdana Novaković in Maša Budič, bolgarski večer

Klubski večer  |  torek, 28. 12. 2021, ob 19.30  |  Velika dvorana

Glasba z okusom: Zvezdana Novaković in Maša Budič, bolgarski večer

Glasba z okusom: Zvezdana Novaković, bolgarski večer

Zvezdana Novaković – vokal, harfa
Maša Budič – pripoved

Skozi starodavne napeve in pripovedi vas povabita v deželo Bolgarijo. Hodi naprej proti vzhodu. Prišel boš do gore, visoke in široke, da je ne prestopi velikan. Na tej gori stoji zlati grad obdan je z zlatimi jablanami, pod katerimi plešejo ognjene vile. V gradu spi svetla zvezda, ki vse vidi in vse ve. Ona ti pove kje teče živa voda.

Zvezdana Novaković

Zvezdana Novaković ZveN je vsestranska glasbena ustvarjalka in performerka. Sprehodila se je od etna prek gledališke glasbe do z elektroniko obogatenega eksperimentiranja. Zvezdana Novaković ZveN je v krepkem desetletju delovala na toliko področjih in pri toliko projektih, da jih je težko popisati. Razpon sega od gledaliških do koncertnih odrov, od skupine Laibach do Svetlane Makarovič, od Bolgarije do Brazilije, od starodavnih tradicij do elektronike, od lutk do uprizoritvenih presežkov Jerneja Lorencija, od klasike do džeza, od poučevanja vokalnih tehnik prek študija kompozicije do vodenja pevskih zborov, od nacionalne opere do alterklubov, od pripovedovanja do harfe. Vse pa povezuje njen glas. Njen ZveN. "Težko je to postaviti v en paket. Je pa mogoče. A uvesti je treba nova pravila," pravi.

Maša Budič

Je ustanoviteljica glasbeno – pripovedovalske zasedbe Bajate in članica drugih pripovedovalskih in glasbenih projektov, kjer sodeluje z Zvezdano Novaković, Kuklo, Marušo Kink, Danijelom Bogatajem in drugimi.

Tako samostojno kot v različnih zasedbah gostuje v programskih ciklih kulturnih dejavnosti različnih kulturnih domov hiš po Sloveniji, kot so: Vodnikova domačija, Trubarjeva hiša literature, Hiša kulture Celje, Mestna knjižnica Ljubljana, Mestna knjižnica Kranj, Galerija Božidar Jakac in druge.

Z zasedbo Bajate se udeležuje različnih festivalov, kot so: Festival Karajžewc (2018), Pripovedovalski festival (2019), festival Pisana Loka (2019), Napev – Odsev (2019), Logaško poletje (2020), Poletna muzejska noč v Loškem muzeju Škofja Loka (2020) in drugi.

Leta 2018 je kot pripovedovalka nastopila na državni proslavi ob dnevu suverenosti v Celju.


Večerjo obiskovalci dobijo za s seboj. 

Cena vstopnice: 20 €, na dan dogodka 25 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Projekt podpira Ministrstvo za kulturo.


Opozorilo
​Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT ob predložitvi osebnega dokumenta).
Obvezno je nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2).

 

 

 
 

© Javni zavod za kulturo Kamnik