Program

Glasba z okusom: Selko / Leonardi

Klubski večer  |  torek, 28. 1. 2020, ob 19.30  |  Velika dvorana

Glasba z okusom: Selko / Leonardi

Glasba z okusom

Glasba z okusom: Selko/Leonardi

koncert z izbrano večerjo

Cena vstopnice: 20 eur / na dan dogodka 25 eur

Rezervacija in prevzem vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)


Gašper Selko: trobenta/elektronika
Igor Leonardi: akustična midi kitara

SELKO / LEONARDI izvajata glasbeni program experimentalno lirične narave.
Brez predposnete glasbene spremljave in le z uporabo zvočnih efektov v živo  ustvarjata poln in zanesen zvok, ki nas popelje v bolj in manj znane sfere duha in širna polja glasbene domišlije.


Gašper Selko (X.U.L) je trobentač mlajše generacije. Po končanem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani je študij kasneje nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, kjer je leta 2018 magistriral pri Tiborju Kerekešu. Že v času študija se je spogledoval in ustvarjal v različnih glasbenih zvrsteh. Je član zasedbe Leni Kravac,''MUSCAH'', Good Vibration, Yanu, Mestne godbe KamniK sodeluje pa z mnogimi priznanimi umetniki in skupinami kot so Noctiferia, Murat in Jose, Igor Leonardi, Denis Beganovič, JaMirko, Damaris, Simfonični orkester Domžale - Kamnik in drugimi. Glasba je pomemben del njegovega življenja, saj vse kar posluša, ustvarja in igra je odraz njega samega, vse od energičnosti metala, popolnosti klasične glasbe, svobode jazza in raznolikosti folk in etno glasbe. Z imenom X.U.L. pa Gašper Selko ustvarja avtorsko glasbo, kjer združuje moderno klasiko, minimalizem in elektroniko ter raziskuje nove načine interakcije med glasbo in poslušalci.

 
Igor Leonardi je kot kitarist samouk leta 1980 naredil sprejemne izpite na akademijo za glasbo v Grazu; oddelek za jazz in klasično kitaro, kjer je študiral 4 leta pri profesorju Harry Pepl-u.
V 80-ih letih je bil član legendarnih slovenskih glasbenih skupin:Begnagrad, Quatebriga in Miladojka youneed s katerimi je koncertiral doma in po Evropi. Kasneje je prepotoval Azijo in Afriko, kjer se je izpopoljnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih, kot so indijski sitar, arabska lutnja oud, turški saz, afriška lovska kitara doussn gouni in 24-strunska harfa kora. Med leti 1989 in 1999 živel in deloval v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno prizananem jazz glasbeniku Don Cherry-ju in poleg drugih znanih jazz glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica. Več let je bil zaposlen kot specialist za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.

Video
SOTESKA live
https://www.youtube.com/watch?v=tAR63Xe5NUs

 AGATHA
https://youtu.be/Jg4sZRV3vKc


 

 
 
Ni prihajajočih dogodkov.


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik