Program

Glasba z okusom: Mia Žnidarič in Steve Klink

Jazz, blues  |  torek, 20. 10. 2020, ob 19:30  |  Zunanja lokacija

Glasba z okusom: Mia Žnidarič in Steve Klink

Dogodek bo potekal na zunanji lokaciji: Gostilna Repnik.


Glasba z okusom

Glasba z okusom:  Mia Žnidarič in Steve Klink

koncert z izbrano večerjo


Cena vstopnice: 10 eur

Rezervacija in prevzem vstopnic: Vstopnice bodo na voljo od 15. septembra 2020 dalje.

Obvezen nakup vstopnice do 19. oktobra preko sistema Moje karte ali na dan dogodka, v torek, 20. oktobra, med 8.00 in 12.00, na blagajni Doma kulture Kamnik. Pred dogodkom v Gostilni Repnik nakup vstopnic žal ne bo mogoč.


Mia Žnidarič je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov; s tem je to živahno ameriško glasbeno tradicijo in ritme swinga ponesla tudi med Slovence, ki jim jazz morda ni (bil) blizu. Nato se je lotila združevanja poezije znanih slovenskih pesnikov s t.i. ameriško folk glasbo. Vse od takrat nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z raznimi manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Nanizala je štiri cedeje jazzovskih standardov in tri cedeje s slovensko poezijo ter si prislužila pet nagrad zlati petelin.

Album Z dotikom, ki ga je izdala lani, je že njen štirinajsti album. Slednja na enem mestu združuje vso raznolikost njene glasbene kariere. Ne glede na jezik ali slog nas skozi tokratni nabor enajstih pesmi vodi ista nit: Miin glas. V njenem podajanju jazza je slišati sledove Elle Fitzgerald, v njenih folk melodijah zazvenijo odmevi Joni Mitchell. Kadar zasvinga, lahko zaslišimo njen nasmeh, njeno osvežujočo, nagajivo, razigrano lahkotnost, po drugi strani pa nas zna – na primer v slovenski ljudski pesmi Zrelo je žito – oviti v temačno, domala obupavajočo tragičnost izgubljene ljubezni.


Tokratni projekt je nastal v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana in Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji. Projekt sofinancira Veleposlaništvo Združenih držav Amerike Ljubljana.

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik