Program

Dušan Letnar: Moji sosedje

Fotografska razstava  |  od 2. oktobra 2020  |  Galerija Doma kulture Kamnik

Dušan Letnar: Moji sosedje

Drage obiskovalke in dragi obiskovalci! V skladu z novimi vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusno boleznijo razstava Dušana Letnarja od 24. oktobra 2020 do nadaljnjega ni na ogled. Naš kulturni program bomo ponovno začeli pripravljati, ko bodo ukrepi to dovoljevali. Do takrat ostanite v naši družbi na Facebooku.

Ostanite zdravi.


Avtor kamniško predmestje s fotografskim aparatom beleži že več let in je zanj delo v nastajanju. Tokratni izbor se osredotoča na portrete otrok. Njihova brezskrbna igra že kaže povezave s svetom odraslih, pa naj bo to pomoč starim staršem pri kmečkih opravilih ali stiska ob izgubi pasjega prijatelja. Fotografije, ki so svojevrsten etnološki prikaz kamniškega predmestja. Za Mekinjčane pa spomenik, ki jih povezuje v času in prostoru.

Dušan Letnar (1952) večino časa posveča analogni fotografiji. V fokusu njegovega fotografskega zanimanja zadnjih let je beleženje industrijske dediščine nekdanje kamniške smodnišnice (za Kamfest 2020 je pripravil ulično razstavo fotografij Barutane) in pestre etnografske zapuščine okoliških krajev. Vseskozi namreč ostaja zvest zapisovalec kamniškega vsakdana. Leta 2015 je svojo serijo Pastirji Velike planine razstavil v Galeriji Doma kulture Kamnik, leta 2017 pa se je s serijo Gnezda predstavil v okviru Paviljona Petra Raucha v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v Ljubljani. S serijo Iva, ki jo je leta 2018 razstavil v celjski AQ galeriji, je raziskoval socialne in bivanjske tematike intimnega družinskega okolja.

Svoja dela je razstavljal na številnih skupinskih razstavah in v letih 2014 in 2016 sodeloval tudi na mednarodnem bienalu sodobne fotografije Fotonični trenutki, leta 2017 pa na skupinski razstavi Ponavljanje v galeriji Cirkulacija 2 v Ljubljani. Od leta 2005 je član Foto kluba Kamnik.


(Odprtje bomo pripravili v skladu z navodili NIJZ za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila organizatorja ter zaščitijo sebe in druge. Ostanimo zdravi.)

Podpora: Občina Kamnik, Dom kulture Kamnik/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Zahvala: Foto klub Kamnik    

 

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik