Program

AGRFT: Žetev in kletev

Drama  |  sreda, 7. 10. 2020, ob 17:00  |  Velika dvorana

AGRFT: Žetev in kletev

MAISTROV ABONMA

Produkcija magistrskega programa AGRFT UL Dramska igra: Žetev in kletev
drama

 

*Za zaključeno skupino – Maistrov abonma

*obvezna rezervacija termina in prevzem brezplačnih vstopnic
(rezervacija termina za ogled predstave je mogoča do najkasneje zadnjega dneva pred predstavo, brezplačne vstopnice prevzamete v času uradnih ur ali eno uro pred posamezno predstavo)

Rezervacija brezplačnih vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00) od 1. septembra dalje.


Zaporedje pripovedi in impresij iz slovenske mitologije Žetev in kletev skozi dva igralca raziskuje osupljive pokrajine, skrivnostna bitja in krvoločne like, ki tlijo v slovenski podzavesti. To so svetovi, kjer iz zlatega jajca teče sedem rek, kjer Kurent živi na luni, kjer bogovi besnijo, kjer vile, Jaga baba in siloviti kozli obvladujejo gorovja, kjer radovedni in neustrašni posamezniki trkajo ob izobilje in neznanskost čudežnih pokrajin. V času, ko narodi izkoriščajo svoje mitologije za utemeljevanje fašizma ali pa jih manjšajo na zgolj vzgojno sredstvo za otroke, poskuša uprizoritev poiskati vrednost naših, potlačenih svetov nekje drugje – v njihovi čudnosti in lepoti.

Igrata:
Eva Stražar
Urban Kuntarič

Avtorja besedila: Eva Stražar, Urban Kuntarič
Scenograf: Dan Pikalo
Kostumografka: Nina Čehovin
Oblikovalec svetlobe: Juš A. Zidar
Oblikovalec zvoka: Jurij Alič
Mentor: red. prof. Branko Šturbej

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik