V DKK ustvarjajo

V DKK ustvarjajo

ZAVOD ZA TURIZEM ŠPORT IN KULTURO KAMNIK - PROGRAMSKO IN ORGANIZACIJSKO VODSTVO DOMA KULTURE KAMNIK
DKK

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je prvega januarja 2017 od Kulturnega društva Priden možic v upravljanje prevzel Dom kulture Kamnik, s prvim julijem 2017 pa tudi programsko upravljanje. Zaposleni se trudijo ohranjati vezi med različnimi kamniškimi institucijami, spodbujajo obisk kulturnih prireditev in se trudijo ustvarjati program, zanimiv najširšemu krogu občinstva.


Spletna stran: www.domkulture.org, www.visitkamnik.com
Telefon: 01 839 76 06, 01 831 82 26
Elektronska pošta: info@domkulture.org

 

 


MLADINSKI CENTER KOTLOVNICA
Kotlovnica

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je namenjen kvalitetnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa mladih. V prostorih mladinskega centra potekajo različne ustvarjalne delavnice za otroke in mladino, kot so: video, foto, gledališke, stripovske in računalniške delavnice, organiziramo seminarje ozvočevanja prireditev in druge tehnične delavnice za mlade, coworking in delavnice s področja start up podjetništva, organiziramo mednarodne izmenjave ter projekte s področja prostovoljstva ter druženja ob filmih, knjigah ter računalniških in družabnih igrah. Vsak petek v koncertnem prostoru potekajo koncerti različnih zvrsti ter večeri elektronske glasbe. Mladim pa MC Kotlovnica nudi tudi informacije in svetovanje ter prostor za kreativno in kvalitetno preživljanje prostega časa.

Spletna stran: www.kotlovnica.si
Telefon: 070 405 484
Elektronska pošta: info@kotlovnica.si

 

 


JSKD, OBMOČNA IZPOSTAVA KAMNIK

Območna izpostava JSKD s sedežem v Kamniku večinski del svoje dejavnosti izvaja na območju Občin Kamnik in Komenda. Na področju izpostave je registriranih nad štirideset kulturnih društev, pri čemer je tradicionalno najvidneje zastopana zborovska glasba, sledijo likovne dejavnosti, gledališče, instrumentalna glasba, folklora, fotografija in film, literatura, ohranjanje kulturne dediščine in uveljavljanje novejših večpredstavnih izraznosti, medtem ko plesno področje bolj ali manj ostaja v domeni komercialno zasnovanih klubskih ponudb.

Spletna stran: www.jskd.si
Telefon: 01 831 98 30
Elektronska pošta: oi.kamnik@jskd.si

 

 


GLASBENA ŠOLA KAMNIK
Glasbena_sola

Glasbena šola Kamnik ima bogato tradicijo in jasno zastavljeno vizijo dela šole v prihodnosti. Šola želi, da bi njihovi učenci radi prihajali k pouku in se dobro počutili v šoli in da bi postali zadovoljni glasbeniki ali baletniki, ki bi si glasbo izbrali za svojo poklicno pot ali pa se z njo ukvarjali ljubiteljsko.

V Domu kulture Kamnik deluje baletni oddelek Glasbene šole Kamnik, gostimo pa tudi učence, ki pilijo svoje znanje igranja na različna tolkala.

Spletna stran: www.g-kamnik.lj.edus.si
Telefon: 01 830 34 36
Elektronska pošta: gs.kamnik@guest.arnes.si

 

 
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - PLEZALNA STENA
Planinsko_drustvo_Kamnik

Planinsko društvo Kamnik je eno najstarejših društev v našem okolišu, saj je bilo ustanovljeno že davnega leta 1893. Sestavljajo ga različni odseki: Alpinistični, Mladinski, Odsek za gospodarstvo in koče, Odsek za planinske poti, Odsek za varstvo narave, Planinske skupine na šolah, Vodniški odsek ter Športno plezalni odsek.

Slednji ima v najvišjem nadstropju Doma kulture Kamnik postavljeno tudi plezalno steno, na kateri izvajajo pouk Mladinske šole športnega plezanja, ki dosega vidne rezlutate tudi na državni ravni. Stena pa je namenjena tudi rekreativcem, in sicer v ponedeljek in petek med 19. in 22. uro ter od torka do četrtka od 20. do 22. ure.

Spletna stran: www.drustvo-pdkamnik.si
Telefon: 01 839 13 45
Elektronska pošta: pdkamnik@siol.net

 
PRVO SLOVENSKO PEVSKO DRUŠTVO LIRA KAMNIK
Lira


Nekaj vznesenega je, če se ljudje zberejo; ne le, da bi ob pesmi preživeli vesele ure, temveč da želijo to veselje deliti tudi z drugimi. To je bilo zagotovo glavno vodilo ustanoviteljem Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik davnega leta 1882. Najstarejše slovensko pevsko društvo je temu idealu ostalo zvesto do današnjih dni in je gojenju pesmi, še posebno slovenske ljudske pesmi, namenjalo posebno pozornost. Pevci Lire so slovensko ljudsko pesem in tako tudi ime Slovenije in Kamnika ponesli daleč čez državne meje. Sodelovali so na različnih festivalih in tekmovanjih v Sloveniji in po Evropi, v svoji bogati zgodovini so dosegli kar nekaj mednarodnih priznanj na področju moškega zborovskega petja.

Društvo ima prostore v 1. nadstropju Doma kulture Kamnik, kjer redno vadi, v jesenskem ali zimskem času pa se v Veliki dvorani Doma predstavi na letnem koncertu.

Spletna stran: www.lira-kamnik.si
Telefon: 041 799 999 (predsednik zbora, Tone Rakar)
Elektronska pošta: tone.rakar@gmail.com

 
MEŠANI PEVSKI ZBOR ODMEV
Odmev

Mešani pevski zbor Odmev šteje okoli 40 pevk in pevcev, ki jih združuje pesem, pa naj si bo klasična, črnska duhovna ali lepa slovenska narodna. Povprečna starost v zboru se že nekaj let giblje okoli 26-ih let, pa čeprav zbor deluje od leta 1981. V svoji več kot trideset letni zgodovini je zbor prejel številna priznanja in nagrade tako na domačih tekmovanjih, kot tudi v tujini, plakete pa pridno osvajajo predvsem v zadnjih letih.

Zbor ima svoje prostore v 1. nadstropju Doma kulture Kamnik, v Mali dvorani doma redno vadijo ob četrtkih zvečer, njihovi koncerti v Veliki dvorani pa so vedno izredno dobro obiskani.

Spletna stran: sites.google.com/site/odmevkamnik/
Telefon: 051 696 040
Elektronska pošta: mepz.odmev@gmail.com

 
FOTO KLUB KAMNIK
FKK

Foto klub Kamnik je prostovoljno in neprofitno društvo, ki se ukvarja z digitalno in analogno fotografijo. Ustanovljeno je bilo decembra 2004 na pobudo in željo nekaterih mladih Kamničanov – amaterskih fotografov, ki smo želeli v Kamniku zapolniti praznino na tem področju. Klubske prostore so preuredili v studiu Doma kulture Kamnik. Ustvarili so prijazen prostor za druženje, ustvarjanje, učenje in spoznavanje starih tehnik v klasični temnico za črno bele fotografije.

Cilji kluba so poleg druženja v isti interesni skupini ljudi, tudi dvig nivoja umetniškega izražanja članov, promocija lokalne skupnosti preko povezovanja z različnimi lokalnimi ter fotografskimi društvi in sorodnimi institucijami po Sloveniji in preko meja.
Z omenjenimi cilji, ki so rezultat želje po druženju in razvijanju amaterske fotografije, se društvo trudi razvijati številne aktivnosti, kot so: organizacija in sodelovanje na skupinskih in samostojnih razstavah, organizacija izobraževalnih delavnic in tečajev, organizacija fotografskih ekskurzij po domovini in tujini, organizacija in soorganizacija društvenih fotografskih natečajev ter sodelovanje članov na natečajih v Sloveniji in tujini.

Spletna stran: www.fotoklub-kamnik.si
Telefon: 041 239 003 (Bojan Težak)
Elektronska pošta: info@fotoklub-kamnik.si

 
ROD BISTRIŠKIH GAMSOV KAMNIK
RBG

Rod Bistriških Gamsov Kamnik je včlanjen v Zvezo Tabornikov Slovenije (ZTS) in v Mladinski Svet Kamnik (MSKA). Glavna dejavnost rodu so tedenski sestanki z otroki, ki potekajo na različnih osnovnih šolah (OŠ Marije Vere, OŠ Stranje, OŠ Toma Brejca, OŠ Frana Albrehta in OŠ Mekinje), taborniški sobi v Domu kulture Kamnik ali na prostem. Pri tabornikih se poleg taborniških veščin naučijo tudi dela v skupini, odgovornosti – do sebe, ostalih ljudi, narave itd. Temeljno vlogo pri duhovnem razvoju mladih ljudi torej igra narava. Zato naj bi se, kadarkoli je to možno, vse dejavnosti, ki se pojavljajo na raznih projektih, akcijah itd. odvijale na prostem, v stiku z naravo, kajti ta ustvarja idealno okolje, v katerem lahko poteka harmoničen in celovit razvoj mladega človeka. Vsako leto organiziramo tudi zimovanje in taborjenje in se udeležujemo različnih akcij, tako rodovih, kot tudi akcij organiziranih s strani ZTS.


Spletna stran: www.rbg-kamnik.si
Telefon: 040 350 989 (Taja Brinovec, načelnik rodu)
Elektronska pošta: info@rbg-kamnik.si

 
FOLKLORNA SKUPINA KAMNIK
FS_Kamnik

Folklorna skupina Kamnik od leta 2013 deluje kot samostojna skupina - nekoč so namreč delovali pod okrljiem Društva upokojencev Kamnik, zdaj pa so svoj stalni naslov našli v Domu kulture Kamnik. Njihov namen na poti k samostojnisti je predvsem, da se skupina občutno pomladi. Zato v svoje vrste vabijo mlade od 15 leta dalje, ki imajo smisel za ritem, petje, zaželjeni pa so tudi instrumentalisti. Skupina nedvomno uživa v prijetnem vzdušju ohranjanja kulturne dediščine.

Folklorna skupina vadi v Mali dvorani Doma kulture Kamnik, in sicer vsako sredo med 20.00 in 21.30.

Telefon: 041 615 610 (Janez Hribar, predsednik skupine)
Elektronski naslov: janez.hribar@siol.net


 
IVAN MITREVSKI
Ivan_Mitrevski


Ivan Mitrevski je ilustrator, risalec stripov in oblikovalec mlajše generacije. Njegove risbe ste zagotovo že kje srečali, a morda niste vedeli, kdo točno stoji za njimi - ali pa vsaj niste vedeli, da je Ivan naš soobčan. V MC Kotlovnica ima svoj atelje v katerem ustvarja ilustracije in stripe, svoje znanje pa z veseljem deli tudi z mladimi nadobudnimi glavami.

Spletna stran:
ivanmitrevski.com
Telefon: 041 856 623
Elektronska pošta: ivanmitrevski@gmail.com

 

 


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik