Novice

Javni razpis za oddajo poslovnega prostora

Javni zavod za kulturo Kamnik oddaja prostore na lokaciji »Dom kulture Kamnik« v najem za opravljanje gostinske dejavnosti.

Vsebina razpisa.

OBVESTILO!

Danes, v torek, 13. septembra, bo blagajna Doma kulture zaprta. Za rezervacijo vstopnic in/ali abonmajev nam pišite na info@domkulture.org.

Hvala za razumevanje!
​Ekipa Doma kulture Kamnik

Dom kulture Kamnik pričenja z vpisi v gledališko sezono 2022/23

Sporočilo za javnost    

V Domu kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za kulturo Kamnik, pričenjajo z vpisom abonmajev za prihajajočo sezono. Vpis bo potekal od 1. do 16. septembra za dosedanje abonente ter od 19. septembra do 5. oktobra za nove abonente. Po krošnjo kulture kamniškega hrama kulture razpisujejo vpis v tri abonmaje, in sicer Maistrov abonma (izbrane predstave profesionalnih gledališč), Abonma Kam'na'smeh (večeri komedije in smeha) ter Abonma Kam'nček (izbrane zabavne in zanimive otroške predstave).

»V Maistrovem abonmaju gostimo Prešernovo gledališče, SNG Drama, Slovensko mladinsko gledališče, SNG Maribor v goste pa prihaja še neodvisna Tolpa s predstavo Stari in drzni.  V letošnji sezoni gostimo predstave velikih gledaliških hiš z najvidnejši gledališki ustvarjalci, kot so Iztok Mlakar, Jurij Zrnec, Ivan Godnič ter ostali. Tudi smejalo se vam bo na ves glas. V družbi Klemna Slakonje, Gašperja Berganta, Sašota Stareta in ostalih pripravljamo nepozabne večere komedije in smeha. V abonmu Kam'na'smeh bomo spomladi abonente odpeljali tudi na izlet v tržaško gledališče, kjer si bomo skupaj ogledali predstavo Ptičja farma. V otroškem abonmaju gostimo mednarodno avstrijsko-ukrajinsko umetniško skupino Duo Lila, pridružila pa se jim bosta še Murat in Jose, Netopir Kazimir, Povodni mož in Balon Velikon v izvedbi Andreja Rozmana Roze. Po predstavah bodo organizirane tematske delavnice, ki jih bodo, kot do sedaj, pripravili dijaki iz Ciriusa, s katerimi uspešno sodelujejo že nekaj let.« pravijo v Domu kulture Kamnik.

Jeseni nadaljujejo z glasbeno kulinaričnimi klubskimi večeri projekta Glasba z okusom. Že oktobra pripravljajo atraktiven večer s korejsko zasedbo Dal:um, ki bo predstavila tradicionalna glasbila gayageum and geomungo v sodobnih aranžmajih. V letošnji sezoni bodo na malem odru Kluba Kino dom nastopili še duo Boštjan Gombač in Eduardo Raon z avtorsko glasbo, Vid Jamnik in Ajda Stina Tura, ki bosta skozi jazz prepletala vokal in vibrafon, spomladi nam bo čarovnijo smaragdnega otoka predstavila virtuozinja na irskih dudah Antonia Wernig, ob koncu sezone pa nas čaka še raziskovanje gruzijskega večglasja z zborom K'vali.

Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje s kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik ter Dijaškimi maistrovinami v izvedbi dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra.

Več o celotnem abonmajskem programu si lahko preberete na naši spletni strani Doma kulture Kamnik: KLIK

*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

Obveščamo vas, da s 23. junijem zaključujemo sezono 2021/22 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. Z uradnimi urami bomo ponovno začeli 1. septembra 2022.

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu info@domkulture.org.

Vstopnice za festival Poletje pod krošnjo so na voljo na portalu Moje karte (KLIK) in eno uro pred vsakim dogodkom v Samostanu Mekinje. 

Ekipa Doma kulture Kamnik

SPOROČILO ZA JAVNOST
Kamnik, 22. junij 2022

Vrača se poletni festival Poletje pod krošnjo!

Julija se vrača poletni festival Poletje pod krošnjo – tokrat na prijetno senčno dvorišče Mekinjskega samostana in v produkciji Javnega zavoda za kulturo Kamnik, pod streho katerega so se pred natanko letom dni združili Dom kulture Kamnik, Mekinjski samostan in po novem še Kreativna četrt Barutana.

Štirje torkovi večeri bodo posvečeni kulturnim dogodkom – od gledališke komedije do cirusa in seveda glasbe. Programski koktejl je nastal pod vodstvom Gorana Završnika, ki je, med drugim, tudi koordinator programske ekipe poletnega festivala Kamfest. Festival Poletje pod krošnjo presega občinske meje, saj programsko sodeluje s škofjeloškim festivalom »In Memoriam prof. Peter Hafner«, društvom Jadran in Zavodom »O«. Dodatek zanimivemu, tudi mednarodno obarvanemu programu bo tudi vodstvo po Mekinjskem samostanu, ki bo na sporedu vsak festivalski dan ob 20. uri, pred začetkom kulturnega programa. Za gostinsko ponudbo bo poskrbljeno, prav tako tudi za izjemen ambient in prav posebno kulturno doživetje.

»Program festivala Poletje pod krošnjo 5. julija začenja cvetober gorenjskih komikov: Rok Bohinc, Dino Kapetanović in Nejc Šmit z improvizirano komedijo Najbolj hud impro šov. Dodobra preizkušeni slovenski komiki v dobro uro trajajočem programu preigrajo najboljše klasike svojih stend up in impro gledaliških nastopov, s katerimi gostujejo po celi Sloveniji. Drugi festivalski torek, 12. julija, nam v sodelovanju s festivalom »In Memoriam prof. Peter Hafner« in Društvom Jadran prinaša cirkus. Bolje rečeno, koncert, ki bo gledalcem dajal občutek cirkusa, organizatorji pa se bomo potrudili, da bodo obiskovalce poleg izjemne glasbene zasedbe Ingver in Gverilke deležni tudi nekaj čisto pravih cirkuških interakcij. Zanimivo je tudi, da so vsi nastopi omenjene pevsko – instrumentalne zasedbe namenjeni zbiranju sredstev za nabavo prvega pravega cirkuškega šotora v Sloveniji. Dva tedna pred začetkom največjega etno-histeričnega festivala na Primorskem prihaja v Kamnik ščepec njegovega priokusa. Elli De Mon je glasbenica, ki jo moramo posebej predstavljati, ker je v naših krajih dokaj neznana, po evropskih festivalih pa dodobra uveljavljena »all band woman« glasbenica. Mešanica bluesa in mestoma tudi garažnega punka, multiinštrumentalistka z zapomnljivim vokalom. Njena velika želja je, da po koncertu lahko prespi v samostanu. In ker je samostan Mekinje dodobra uveljavljen ponudnik prijetnih prenočišč, smo ji to željo seveda izpolnili. Drugi koncert v tem večeru pa pripada Martinu Ramovešu, mladeniču iz izjemne ustvarjalne družine Ramoveš, ki že vrsto let živi v Kamniku, kjer je tudi del močne striparske skupine, ki jo poleg njega sestavljata še Ivan Mitrevski in Miha Hančič. Martinov solo kitarsko vokalni nastop bo bodisi nadaljevanje, bodi uvod v Ello De Mon. Odvisno od položaja lune in zvezd. Za obiskovalce pa v vsakem primeru poslastica. Tudi tretji večer festivala Poletje pod krošnjo je v navezavi s Škofjo Loko in festivalom »In Memoriam prof. Peter Hafner« in Zavodom »O«

Festival bomo zaključili 26. julija s starima znancema samostanskih zidov. Izjemen godalni duet Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek bosta debele zidove samostana mehčala s pestrim izborom, a tudi mešanico »klasične« in »druge godbe«. Ker poetika biva v nas, le prebuditi jo moramo s pravimi inštrumenti. In na tem koncertu se bo zagotovo izrisal brezhiben trikotnik med izvajalcema, poslušalci in prizoriščem.« pravijo v Zavodu za kulturo Kamnik.  

Več o posameznih dogodkih: KLIK 

SPOROČILO ZA JAVNOST
Kamnik, 9. junij 2022

RAZGRNITEV ABONMAJSKE SEZONE 2022/23 V DOMU KULTURE KAMNIK

Abonmajski program gledaliških predstav v Domu kulture Kamnik ima že dolgo tradicijo. Ne zgolj v leto velike obnove leta 2003, ko so za vas ustvarili Maistrov abonma in abonma Kam'nček, tradicija kamniških abonmajev sega v sedemdeseta in osemdeseta leta, ko jih je razpisoval še takratni Kino dom. 

Biti abonent je zagotovo nekaj imenitnega. Ne samo, da imate vedno zagotovljen svoj najljubši sedež in ob sebi svojo najljubšo družbo, prihranjena vam je tudi skrb za pravočasen nakup vstopnic. Dovolj je že, če ob vhodu v dvorano pokažete abonmajsko kartico, za vse ostalo poskrbi ekipa Doma kulture Kamnik.  

»Za nami je obdobje, ki je od vseh nas zahtevalo precej prilagajanja. Abonmajske predstave so se zamenjevale, sedežni red je bil odvisen od vladnih odločitev, a smo preživeli. Na tem mestu še enkrat zahvala vsem dosedanjim abonentom, ki ste kljub negotovi situaciji z nami vztrajali.  A zdaj je pred nami razgrnitev abonmajev za, prepričani smo, izjemno sezono 2022/23.  Maistrov abonma obuva velike čevlje letošnje sezone, ki je bila polna izjemnih predstav. Brez težav. Prešernovo gledališče, SNG Drama, Slovensko mladinsko gledališče, SNG Maribor in za posladek pride v goste še neodvisna Tolpa s predstavo Stari in drzni. Odločili smo se, da za vas v Kamnik pripeljemo Velikega diktatorja (Jure Zrnec) v regenerirani Chaplinovi istoimenski mojstrovini. Ker so taki časi. In ker smo stari in drzni, si bomo nudili tudi Pojedino pri Trimalhionu in še več in več. Celo sezono.« pravijo v Domu kulture Kamnik.  

Tudi smejalo se vam bo na ves glas. Fantovščina, Ni da ni, Čudež, Ptičja farma in še kaj. Sašo Stare je iz mladeniča, ki je v Kamniku rad igral impro predstave postal vrhunski in najbolj zaželen slovenski komik, zato ga vedno znova radi gostijo na odru Velike dvorane. In tudi Klemen Slakonja pride, z odlično glasbo v živo in Igorjem Leonardijem na kitari. 

Kaj imajo skupnega Netopir Kazimir, Povodni mož in Balon VelikonVsi so v letošnjem abonmaju za otroke, ki mu v Kamniku že od nekdaj rečejo  Kam'nček. Pridružila se jim bosta še Murat in Jose in Allaschka in Lillilu, ki prihajata iz Ukrajine in Avstrije s klovnovsko predstavo.  Po predstavah bodo organizirane tematske delavnice, ki jih bodo, kot letos, pripravili dijaki iz Ciriusa, s katerimi uspešno sodelujejo že nekaj let.

V naslednji sezoni pa se vrata ponovno odpirajo klubsko-scenskim večerom projekta Glasba z okusom, v kateri boste na račun prišli ljubitelji korejske in irske glasbe ter kulinarike. Med drugim bodo gostili korejski duo Dal:um in avstrijsko glasbenico, ki je študirala irsko tradicionalno glasbo v Limericku Antonio Werning.

Prav tako bodo v Domu kulture Kamnik še naprej krepili sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik, abonmajskim ciklom projekta A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci GŠ Kamnik, Gimnazijo Rudolfa Maistra Kamnik ter ostalimi šolami.

Abonmajski program: KLIK

Uradne ure v času prvomajskih praznikov

Obveščamo vas, da v času prvomajskih praznikov (od 27. aprila do 2. maja) uradnih ur ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 3. maja 2022.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Namera o skleniti neposredne pogodbe

Javni zavod za kulturo Kamnik namereva v najem oddati poslovni prostor št. 1911-488-11.
Namera je odprta do 25. 3. 2022.

Več informacij najdete v nameri.

OBVESTILO!

Obveščamo vas, da predstava Črna koža, bele maske v izvedbi Anton Podbevšek teatra v četrtek, 3. marca, ob 19.30 zaradi bolezni v ansamblu žal odpade.

Z organizacijsko ekipo že iščemo nadomestni termin, ki bo predvidoma v aprilu, saj se gledališče s predstavo že pripravlja na tekmovalni program Borštnikovega srečanja, prav tako pa je v predstavi kar nekaj gostujočih igralcev, s katerimi se je potrebno uskladiti glede terminov.

Za nov termin spremljajte naša družbena omrežja.
Rezervirane vstopnice bodo veljale za nov termin.

Prosimo za razumevanje!

S stanupom Gašperja Berganta se ponovno na široko odpirajo vrata Doma kulture Kamnik

Sporočilo za javnost                                                                                                  

Dom kulture Kamnik ponovno obratuje z vso zmogljivostjo. Nič več presledkov med ljudmi, ki se imajo radi, vsak obiskovalec šteje in vsak stol je preštet. 227  jih ima dvorana Doma kulture Kamnik in ekipo najbolj veseli to, da bodo stoli ponovno polni zadovoljnih, kulture, umetnosti in druženja željnih gostov, prav tako pa s sprostitvijo ukrepov odpirajo in ponovno oživljajo tudi bar v Klubu Kino dom, ki bo odprt v času abonmajskih predstav.

Marec leta 2022 je pred vrati in sprostitev ukrepov ne bi mogla biti bolj na mestu. Maistrov abonma, po izjemnih in pretresljivih januarskih Bakicah, prvič v zgodovini gosti predstavo Anton Podbevšek Teatra iz Novega mesta. Črna koža, bele maske, odlična predstava o stereotipih, ki je, kot bi bila pisana prav za ta trenutek, a je v svojem bistvu, žal,  brezčasna. Predstava je v bila v Ljubljani pred kratkim razprodana, v juniju pa je uvrščena v redni tekmovalni program Borštnikovega srečanja.

A čisto prvi marec bo smešen. Smejali se bodo abonenti abonmaja Kam'na'smeh, pa tudi ostali, ki bodo prišli do vstopnice, da prisluhnejo standupu Gašperja Berganta.

V nadaljevanju marca sledi nova predstava za naše najmlajše abonente, abonente abonmaja Kam'nček, tokrat v izvedbi lokalnih ljubiteljev kulture. Boj med žabami in mišmi, predstava kulturno umetniškega društva Oksimoron.

Za gledališke težkokategornike sredi meseca prihaja Baal, produkcija Slovenskega mladinskega gledališča. Osnovno delo Baal je delo izjemnega Bertolda Brechta. Popolno adaptacijo je za to predstavo napisal Andrej Rozman Roza. Zrežiral je Vito Taufer. Igrajo Godnič, Varga, Ivanušič, Vastl in podobni odličneži, z glasbo v živo Vasko Atanasovski plus Dejan Lapajna na kitari in Marjan Stanič na bobnih.

Za vse, ki živite ob železniški progi Ljubljana – Kamnik in nazaj. V Kamnik pripelje novi, za naše razmere super moderni vlak ob uri. To pomeni, da gre iz Ljubljane 45 minut prej. Najbolje pa je, da vlak pelje nazaj proti Ljubljani vsako uro in da je zadnji vlak na tej relaciji ob 22.15. Kar pomeni, da lahko pridete k nam z vlakom in se z njim tudi odpeljete nazaj.

 

Pričakujemo vas.

Ekipa Doma kulture Kamnik
Zavod za kulturo Kamnik

Razpis za storitve čiščenja

Javni zavod za kulturo Kamnik z enotama Dom kulture Kamnik ter Samostan Mekinje objavlja razpis za storitve čiščenja za leto 2022.

Rok za prijavo je 31. 1. 2022.

Celoten razpis v PDF

Uradne ure v času božično-novoletnih praznikov

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 29. decembra 2021 do 2. januarja 2022) uradnih ur blagajne Doma kulture Kamnik ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 3. januarja 2022.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Dragi obiskovalci, drage obiskovalke Doma kulture Kamnik.

Naj se vam zahvalimo, da ne glede na okoliščine vztrajate skupaj z nami. Ne glede na vse, kar se nam dogaja v zadnjih letih, skupaj vztrajamo, da je kultura najpomembnejše gibalo naše družbe. Kultura nas povezuje, uči, včasih razvaja, lahko pa tudi razjezi, ko pred nas neusmiljeno postavi zrcalo.

Vesele praznike in srečno ter zdravo novo leto 2022.

Ekipa Doma kulture Kamnik
Javni zavod za kulturo Kamnik

 

Za praznike podarite darilni bon Doma kulture Kamnik.

Ste naveličani običajnih daril? Nočete več gledati cenene šare na nočnih omaricah in jesti presladkih sladkarij?

Podarite prijateljem, sodelavcem, nenazadnje pa tudi sebi Darilni bon Doma kulture Kamnik. Naj vam bo to darilo najboljši izgovor za kulturno druženje.

Se spomnite, kako lepo je, ko zunaj pada sneg, vas pa čaka v topli dvorani dobra gledališka predstava ali koncert?

V decembru po akcijskih cenah ponujamo predstave posameznih abonmajev, ki bodo na sporedu v januarju 2022 – predstave Maistrovega abonmaja, Abonmaja Kam'na'smeh in Abonmaja Kam'nček. Po akcijski ceni pa lahko kupite tudi darilni bon za posamezen abonma – Maistrov abonma, Abonma Kam'na'smeh in Abonma Kam'nček (pri nakupu abonmaja lahko koristite BON21).

Januarja gostimo:

torek, 11. januar, ob 19.30
Abonma Kam'na'smeh
Slovensko stalno gledališče Trst
K(o)ronske zdrahe

komedija

Akcijska cena vstopnice do 23. 12. 2021: 13 € *število mest je omejeno
Akcijska cena abonmaja do 23. 12. 2021: 65 €

***
četrtek, 20. januar, ob 20.00
Maistrov abonma
Kolektiv Igralke
Bakice
dokumentarna predstava


Akcijska cena vstopnice do 23. 12. 2021: 13 € *število mest je omejeno
Akcijska cena abonmaja do 23. 12. 2021: 65 €

***
četrtek, 27. januar, ob 18.00
Abonma Kam'nček
Kulturni zavod Godot
Mehurčki

glasbeno-gledališka pravljica

Akcijska cena vstopnice do 23. 12. 2021: 3 € *število mest je omejeno
Akcijska cena abonmaja do 23. 12. 2021: 20 €

 

Več o celotnem abonmajskem programu si lahko preberete na ABONMA.

*pridržujemo si pravico do spremembe programa

 

Vabljeni pod krošnjo kulture.
Ekipa Doma kulture Kamnik
Zavod za kulturo Kamnik

OBVESTILO

Spoštovani obiskovalci in spoštovane obiskovalke Doma kulture Kamnik.

V skladu z novim odlokom (Uradni list RS, št. 174/2021 z dne 6. 11. 2021) o začasnih ukrepih za preprečevanje in obladovanje okužb vas obveščamo, da bomo program, ki ga načrtujemo v mesecu novembru, izvedli. 

Vljudno vas naprošamo, da na dogodke prihajate vsaj 15 minut pred pričetkom dogodka.
Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT ob predložitvi osebnega dokumenta). Obvezno je nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2).

 

Hvala za razumevanje.
Ekipa Doma kulture Kamnik

Dom kulture Kamnik pričenja z vpisi v abonmajsko sezono 2021/22.

Sporočilo za javnost    

Dom kulture Kamnik, ki od 1. julija 2021 deluje pod okriljem Javnega zavoda za kulturo Kamnik, ponovno vabi na vpis v abonmajsko sezono 2021/22. V novi sezoni razpisuje Maistrov abonma, abonma Kam'na'smeh in abonma Kam'nček.

V posamezen abonmajski program so umestili po pet predstav. Predstave so žanrsko raznolike, kot posebnost pa velja omeniti gostujočo predstavo iz sosednje Hrvaške, in sicer dokumentarno predstavo Bakice iz Rijeke, ki bo del Maistrovega abonmaja. V slednjem v goste vabijo tudi novomeški Anton Podbevšek teater, abonma pa bodo popestrili s komično kabarejsko predstavo. Tematike letošnjega abonmaja so pereče in aktualne. V okviru Abonmaja Kam'na'smeh vas bodo nasmejali Iztok Mlakar, Gašper Bergant, pa tudi Tadej Toš in Klemen Slakonja, v program pa so uvrstili tudi komedijo Pošta v izvedbi SNG Maribor, ki je na srbskem festivalu Infant prejela nagrado za najboljšo uprizoritev omenjenega festivala. Žanrsko pester bo tudi otroški abonma, ki so mu letos namenili največ pozornosti in skrbno izbrali predstave. Najmlajše bodo zabavali Boštjan Gorenc Pižama, Tadej Pišek in Sam Sebastian, poleg kamniške produkcije KUD Oksimorona pa bomo gostili še čarodejsko predstavo in predstavo v slovenskem znakovnem jeziku. Kot že v pretekli predkoronski abonmajski sezoni, bodo tudi letos po otroškem abonmaju delavnice pripravili dijaki iz Ciriusa, s katerimi zelo dobro sodelujejo, prav tako so otroci, ki prihajajo na abonma Kam'nček, nad njihovimi delavnicami zelo navdušeni. »Za vpis v abonmajsko sezono bodo abonenti lahko unovčili tudi BON21. Več informacij glede nakupa abonmaja z BON21 je objavljenih na naši spletni strani: https://www.domkulture.org/slo/abonmaji« pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

Jeseni nadaljujejo s projektom Glasba z okusom, glasbeno kulinaričnimi klubskimi večeri pod kuharsko taktirko Gostišča Repnik. »Do konca leta pripravljamo še ameriški večer, in sicer koncert Chrisa Eckmana, ki je del sodelovanja z Ameriško ambasado v Ljubljani.  V letošnji sezoni organiziramo raznolike glasbeno-kulinarične večere, med drugim bomo gostili bolgarski večer z Zvezdano Novaković, ki smo ga sicer načrtovali že v lanskem letu. Celoten program bomo objavili na naši spletni strani do konec novembra.« pravijo v Domu kulture Kamnik.

Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje s kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik.

»Obiskovalcem želimo ponuditi visoko kakovostne produkcije različnih profesionalnih gledališč, prav tako pa sta skrb za varnost in zdravje naših abonentov in obiskovalcev na prvem mestu. Skladno z ukrepi, ki bodo v tistem trenutku veljavni, bomo upoštevali vsa priporočila in odloke za obiskovanje javnih kulturnih prireditev, o čemer bodo abonenti pravočasno obveščeni ob opomnikih na abonmajske predstave, ki jih pošiljamo pred posameznimi predstavami. Abonente in tudi vse ostale obiskovalce drugih dogodkov zato naprošamo, da na predstave prihajajo pravočasno oziroma vsaj 15 minut pred pričetkom, prav tako pa prosimo vse obiskovalce za potrpežljivost in strpnost.« še pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

OBVESTILO

Spoštovani!

Obveščamo vas, da do 1. oktobra uradnih ur blagajne Doma kulture Kamnik zaradi energetske sanacije ne bo. V tem času se bodo prenavljala okna na južni strani dela stavbe, kjer so pisarne in blagajna.

Za več informacij glede vpisa v novo abonmajsko sezono nas pokličite na 041 360 399 ali pišite na info@domkulture.org.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Energetska sanacija Doma kulture Kamnik

Dragi obiskovalci Doma kulture Kamnik,

Občina Kamnik je v letošnjem letu pristopila k energetski sanaciji, vzporedno pa poteka tudi prenova lučnih in scenskih vlekov.

V kratkem bomo spet z vami, kmalu pa vas bomo obvestili tudi o prihajajočih dogodkih, ki jih že načrtujemo skupaj z lokalnimi kulturnimi akterji, gledališčniki in glasbeniki.

Prav tako pa že načrtujemo vpis v abonmajsko sezono 2021/22, ki se bo zaradi sanacije Doma kulture pričel kasneje, kot sicer. O podrobnejših informacijah glede vpisa vas prav tako kmalu obvestimo. S prenovo smo začeli že v avgustu, dela pa bodo predvidoma zaključena do novembra 2021.

Več informacij glede energetske sanacije si lahko preberete na www.kamnik.si.

Uradne ure potekajo po urniku, in sicer v ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, ter v sredo in četrtek od 14.00 do 18.00. Dosegljivi smo tudi na našem e-mail naslovu: info@domkulture.org.

Spremljajte nas še naprej!


Ekipa Doma kulture Kamnik
​Zavod za kulturo Kamnik

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da z 28. junijem zaključujemo sezono 2020/21 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org.

Ponovno z vami po 1. 9. 2021.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Razgrnitev abonmajske sezone 2021/22

Sporočilo za javnost

V Domu kulture Kamnik v abonmajski sezoni 2021/22 razpisujejo: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Kam'na'smeh. V sezoni 2021/22 nadaljujejo tudi s ciklom glasbeno-kulinaričnih večerov Glasba z okusom ter projektoma Glasbene šole Kamnik, A me slišiš?, in Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, Dijaške maistrovine.

Zaradi energetske sanacije Doma kulture Kamnik gledališko sezono načrtujejo s koncem koledarskega leta. Letošnji izbor predstav ponuja tako institucionalno kot tudi neinstitucionalno produkcijo. Prvič gostijo tudi predstavo iz Rijeke, ki je nastala v okviru Evropske prestolnice kulture Rijeka 2020.

»Abonmajski program v gledališki sezoni 2021/22 bo zaradi energetske sanacije Doma kulture zamaknjen na pozno jesenske in zimske mesece in se bo prilagajal trenutnim ukrepom. Večina predstav iz programa je že bila načrtovana v letošnji sezoni, vendar je zaradi zaprtja ni bilo mogoče izvesti,« pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik ter dodajajo: »V novi sezoni ponovno načrtujemo polno število predstav, se pravi pet predstav na posamezen abonma.«

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente bo potekal od 18. oktobra do 5. novembra, za nove abonente pa od 8. do 15. novembra.

Glasba z okusom prinaša raznolike okuse in glasbene žanre. Za vas v Domu kulture pripravljajo irski, ameriški, bolgarski večer in še nekaj presenečenj. Več informacij bo znanih v jeseni na spletni strani in družbenih omrežjih Doma kulture Kamnik.

Razgrnitev abonmajev: KLIK

Junijski dogodki in novosti v Domu kulture Kamnik

Sporočilo za javnost

Iz Doma kulture Kamnik sporočajo, da sezono končujejo s programom, ki si ga bodo obiskovalci lahko ogledali v živo z odra v samostanu Mekinje. To je prvi simbolični prikaz zametkov sodelovanja med samostanom Mekinje in Domom kulture Kamnik, ki se bosta 1. julija tudi uradno združila v enotni javni Zavod za kulturo Kamnik.

Občinski svetniki so se na redni občinski seji Občine Kamnik odločili, da podprejo predlog združitve Doma kulture Kamnik in JZ Mekinjski samostan in tako realizirajo nekaj letno idejo o razširitvi možnosti za kulturno in umetniško udejstvovanje v Kamniku. Javni zavod Mekinjski samostan ima svoje prostore v nekdanjem uršulinskem samostanu Mekinje. V okviru svojega poslanstva Zavod ohranjanja in promovira materialno in nematerialno dediščino Mekinjskega samostana preko organizacije in izvajanja izobraževalnih, kulturnih, umetniških, turističnih in drugih vsebin, v sodelovanju z ostalimi sorodnimi lokalnimi organizacijami in posamezniki. Poleg tega opravlja in nudi druge dejavnosti, povezane z oddajanjem prostorov, prenočitvenih kapacitet, gostinskih storitev, protokolarne dejavnosti itd. Ekipa Dom kulture Kamnik se že od samega začetka ohranja vezi med različnimi kamniškimi institucijami, spodbuja obisk kulturnih prireditev in se trudi ustvarjati kakovostni program, zanimiv širokemu krogu občinstva.  Z združitvijo se bo tako zaokrožila vizija sinergijskih učinkov delovanja med obema zavodoma.

“V Domu kulture Kamnik bodo v juniju na ogled končne produkcije kamniških kulturnih društev, v tretje pa bomo organizirali še glasbeno-kulinarični večer Glasba z okusom, ki nam ga v letu 2020 zaradi zaprtja ni uspelo realiziati in smo ga dvakrat bili primorani odpovedati. V goste prihajata Mia Žnidarič in Steve Klink, ameriški večer pa je plod sodelovanja med Domom kulture Kamnik, Kosovelovim domom Sežana in Ameriško ambasado v Ljubljani.” pravijo v ekipi Doma kulture Kamnik.

Vsi dogodki bodo potekali v skladu z NIJZ ukrepi.

Parkiranje bo možno ob Stadionu prijateljstva pod Mekinjskim samostanom ali v okolici Doma kulture Kamnik.

Za več informacij o predstavah in nakupu vstopnic na: KLIK

Uradne ure

Obveščamo vas, da s ponedeljkom, 24. maja 2021, ponovno pričenjamo z uradnimi urami.

Uradne ure:

ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00
sreda in četrtek od 14.00 do 18.00

Rezervacija in prevzem vstopnic: info@domkulture.org / 041 360 399
pon., tor. in pet. 10.00-12.00, sre. in čet.: 14.00-18.00.

Več o programu: KLIK

Upoštevali bomo tudi vse varnostne ukrepe NIJZ.

Kamnik, pet pred dvanajsto

Sporočilo za javnost

12. aprila so v Mariboru izvedli spontano akcijo Pet pred dvanajsto, muziciranje z balkonov historičnih zgradb po mestnem jedru. Dogodek ni imel značaja javne prireditve, zgodil se je kot klic na pomoč kulturnega sektorja, ki je zaradi pandemije potisnjena na rob preživetja. Danes, 29. aprila, ob 11.55, so se tudi v ekipi Doma kulture Kamnik ter Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik pridružili njihovi vseslovenski pobudi Pet pred dvanajsto, kjer so z nenapovedano akcijo izvedli koncert Kamniške mestne godbe.

S podporo stanovalcev so z balkonov in oken na Glavnem trgu v Kamniku koncert izvedli v podporo vsem slovenskim kulturnikom.

V vseslovenski pobudi so zapisali, da želijo sodelujoči varno in brez kršenja odlokov ponuditi mimoidočim vsaj trenutek užitka ob kulturi – v živo. Javnosti in odločevalcem pa pošljjajo jasno sporočilo, da je napočil skrajni čas za odpiranje prizorišč ter dvoran. V sporočilu poudarjajo, da ne zanikajo virusa, ne marginalizirajo nevarnosti bolezni, zdravstvene krize, skrbi za varovanje zdravja in solidarnosti za zaščito najšibkejših. Prav tako ne nasprotujejo strokovno utemeljenim ukrepom. Slovenski kulturniki želijo vedeti, na kakšen način lahko organizirajo kulturne prireditve, čeprav le za 50, 10 ali pet ljudi, vendar v živo. Na odprtih prizoriščih in v dvoranah.

V podporo slovenskim kulturnikom so sodelovali 𝘀 𝗸𝗿𝗮𝘁𝗸𝗶𝗺𝗶 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗻𝗶𝗺𝗶 𝗻𝗮𝘀𝘁𝗼𝗽𝗶 𝗻𝗮 𝗼𝗸𝗻𝗶𝗵 𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗹𝗸𝗼𝗻𝗶𝗵 𝘁𝘂𝗱𝗶:

Festival Ljubljana, Kulturni dom Slovenj Gradec, MKC Maribor, Avditorij Portorož v Piranu, Floating Castle Festival, Bojan Cvetrežnik duo, Ljubljana, Klemen Ramovš, Hram kulture Arnolda Tovornika, KC Semič - TIC Semič, Kulturni center Delavski dom Zagorje, MISSS - Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije, Kulturni dom Krško, Pionirski dom - Center za kulturo mladih, Kulturni dom Nova Gorica, SNG Nova Gorica, Goriška knjižnica Franceta Bevka, Goriški muzej, Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Lutkovno gledališče Maribor, Gojmir Lešnjak - Gojc, Skofi, Dom kulture Kamnik, Kulturno društvo Svoboda Trbovlje, MIKK klub, Štuk, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Kulturni dom v Gorici (Italija), Muzej narodne osvoboditve Maribor/National Liberation Museum Maribor, LACHA - posrkaj kulturo , KiTARNiCA, Festival Velenje, Klub eMCe plac s partnerji in drugi.

“Nismo proti ničemur. Smo ZA reševanje kulturnega sektorja,” sporočajo iz Doma kulture Kamnik, ki je del Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Pet pred dvanajsto

Skupaj s kulturnimi javnimi zavodi po vsej Sloveniji se pridružujemo pobudi Pet pred dvanajsto.
Z glasbenimi ustvarjalci smo skupaj #vbojuzakulturo!

𝗩 𝗰̌𝗲𝘁𝗿𝘁𝗲𝗸, 𝟮𝟵. 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗮, #petpreddvanajsto – 𝟭𝟭.𝟱𝟱, z oken in balkonov na Glavnem trgu v Kamniku z Mestno godbo Kamnik.

Del Abonmajske sezone 2021 se seli na splet.

Sporočilo za javnost                                                               

Iz Doma kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik sporočajo, da je Abonmajska sezona 2021 zaradi negotove situacije odpovedana. Abonenti, ki so v letošnjem letu abonma rezervirali, pa bodo lahko uživali v eni brezplačni spletni predstavi, ki jo bodo prenašali v živo z odra Doma kulture Kamnik.

Žal zaradi narave gledaliških predstav in nezmožnosti upoštevanja vseh ukrepov, ki so potrebni za izvedbo dogodkov, načrtovanega abonmajskega programa ne bo mogoče izvesti v klasični obliki, temveč bomo del programa predvajali preko spleta. Tako ekipa kulture v danih razmerah v počastitev vloge in pomembnosti gledališča v vseh njegovih oblikah in dimenzijah za slovensko kulturo nenehno išče načine, da gledališče pride k občinstvu, če občinstvo ne more v gledališče. V program so uvrstili neinstitucionalne predstave, ki so zaradi trenutne situacije na veliki preizkušnji.

Ekipa Doma kulture želi ohranit stik z občinstvom ter gledalce povezati z gledališko umetnostjo, pa čeprav preko spleta.  Takšna oblika ne more nadomestiti pristnega stika med igralci in publiko, ne more nuditi celostnega doživetja gledališča in iz nas izvabiti cele palete odzivov, a ekipa verjame, da lahko le skupaj ohranimo vse izrazne načine človekovega ustvarjanja in kreativnosti na načine, ki jih sedaj zahtevajo razmere in nam jih omogoča sodobna tehnnologija. 

Predstave v okviru spletnega abonmaja bodo na ogled tudi za izven.

S prodajo spletnih vstopnic podpiramo nevladni sektor in mu s tem omogočamo, da ohrani svojo bit do trenutka, ko bomo ponovno povabljeni v dvorane, na predstave, na koncerte.

Napoved spletnih predstav iz abonmajskega programa za leto 2021:


Kulturni zavod Godot: Tadej Pišek: Zgodba o prijateljstvu
glasbeno – gledališka pravljica
(na sporedu 15. aprila, ob 18.30) – za Abonma Kam'nček, za izven

Študenteater: !
avtorska predstava
(na sporedu 20. aprila, ob 19.30) – za Maistrov abonma, za izven

KUD Transformator: Čudovita Goga
bufonska predstava
(na sporedu 4. maja, ob 19.30) – za Abonma Kam'na'smeh, za izven

 

Več informacij o predstavah in nakupu vstopnic na: KLIK

 

V juniju razgrinjajo novo abonmajsko sezono 2021/22 v upanju, da bo jesen svetlejša in se bodo z abonenti lahko srečali v živo.

 

OBVESTILO

V skladu z odlokom o zaprtju države Dom kulture Kamnik svoja vrata zapira v četrtek, 1. aprila. Ob tem bo galerija odprta v ponedeljek, 29. marca med 14.00 in 18.00 (galerija je ob ponedeljkih običajno zaprta), ter v torek in sredo, 30. marca in 31. marca, od 10.00 do 12.00, kjer si boste lahko ogledali razstavo Vrtca Zarja – Rastemo skupaj. Prav tako pa vabljeni na virtualni ogled Kamniških diagonal, ki bodo na sporedu v četrtek, 8. aprila, ob 20.00. Plesna petkova jutra s KUOD Bayani so v času zaprtja odpovedana. 

Več o programu: KLIK

Zaradi trenutne situacije odpovedujemo Abonmajsko sezono 2021. Več o spletnih predstavah, ki jih pripravljamo, bo znanega v kratkem.

Več informacij na info@domkulture.org.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Doma kulture Kamnik

 

Kamniške diagonale – pogovorni večeri

Sporočilo za javnost

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik vam bo na pobudo inovativnih in kreativnih sodelavcev iz kulture vsak drugi četrtek popestrila večere s pogovori s simboličnim naslovom Kamniške diagonale*. Sodelavci so se odločili, da kamniški in širši javnosti na zanimiv, sodoben in virtualen način predstavljajo tako svoje projekte in delo znotraj Zavoda, kot tudi delovanje vseh akterjev, ki gradijo kamniško kulturo, turizem in šport, brez katerih si težko zamislimo utrip in razvoj Kamnika. Kamniške diagonale torej v sebi nosijo zasnovo in potencial za mega oddajo v živo, kjer se bodo strokovnjaki znotraj Zavoda pogovarjali s kulturniki, turističnimi delavci oziroma nosilci turizma v Kamniku, športniki in športnimi delavci in na ta način dali pečat kamniški kulturi, turizmu in športu.  Kamniške diagonale bodo poslej vaš vir informacij o novostih na področjih kamniške kulture, turizma in športa, projektih, doživetjih, avtentičnih zgodbah o ljudeh. Oddaje si bo možno ogledati tudi preko socialnih omrežij Zavoda, preko FB Visit Kamnik in Živim Kamnik ter Doma kulture Kamnik in pa preko YouTube kanala, kjer bo sčasoma nastajal tudi arhiv preteklih oddaj.

Vsak gost bo v oddajo s seboj prinesel svojo energijo, lokalne posebnosti, tudi kakšen lokalni trač in zabavne zgodbe o turistih pa tudi o sokrajanih. Sodelavci vseh treh ekip bodo moderatorji oddaj in bodo svoje goste vzeli pod drobnogled pozitivizma saj želijo dvigovati motivacijo, pozitivni delovni naboj, buditi vizije na vseh treh pomembnih področjih življenja in delovanja Kamničanov in Kamničank ter v teh časih, ko smo vsi na preizkušnjah, vnašati pozitivnega duha v dnevne sobe gledalcev oddaje.

Za premierno oddajo, ki bo na omenjenih kanalih potekala v živo v četrtek, 25. 3. 2021, ob 20. uri, so se na vabilo odzvali zanimivi gostje:

Za področje kulture - Marko Kumer, strokovnjak za industrijsko dediščino, zaposlen v Medobčinskem muzeju Kamnik. Z gostiteljem, Goranom Završnikom iz ekipe kulture ter koordinatorjem kamniške kulture, se bosta pogovarjala o uspehih in tudi zamujenih priložnostih kamniške industrijske dediščine.

Za področje turizma - Mark Anžur, direktor podjetja Velik planina d.o.o. in Julija Slapnik, direktorica Alpine resorts, ki so nosilec kulinarične ponudbe Sladki kot in pa eden od ponudnikov koč v turistične namene (ostale bomo predstavili v prihodnjih oddajah). Z njunim gostiteljem, Samom Surino, vodjem turizma, se bodo pogovarjali o razvoju in viziji turizma na Veliki planini, ki je trenutno precej vroča tema tudi v nacionalnih medijih.

Za področje športa - Robert Prosen, predsednik Športne zveze občine Kamnik. Z gostiteljem, Francijem Kramarjem, vršilcem dolžnosti direktorja Zavoda, se bosta pogovarjala o zgodovini, pomenu in statusu Športne zveze Kamnik, o uspešnih kamniških društvih, o problemih športne infrastrukture in še marsičem.

Želimo vam veliko zabave in veselja ob gledanju Kamniških diagonal. Ekipa Zavoda si želi, da nas diagonala povezuje vsak dan, ne le vsak drugi četrtek v mesecu.

Vpis abonmajev Doma kulture Kamnik v sezoni 2021

Vpis abonmajev za sezono 2021 bo potekal od 11. januarja v Domu kulture Kamnik (Fužine 10), vsak
dan med tednom v času uradnih ur (ponedeljek, torek, petek od 10.00 do 12.00, sreda, četrtek od 14.00 do 18.00). 

Število sedežev v abonmajski sezoni 2021 je omejeno. 
Abonma lahko vpišete:

 • ​s klicem na telefonsko številko 041 360 399 v času uradnih ur;
 • prek elektronskega naslova info@domkulture.org;
 • ​osebno na blagajni Doma kulture vpis NE BO MOGOČ.
   

Ob vpisu vam bomo na vaš poštni ali e-naslov poslali potrditveni e-mail. Predračun pa boste prejeli pred prvo abonmajsko predstavo.

Vpis abonmajev:

od 11. do vključno 22. januarja - za dosedanje abonente
od 25. do vključno 29. januarja - za nove abonente

 

Več info: ABONMAJI

Vse dobro v letu 2021!

Dragi obiskovalci Doma kulture Kamnik,

izteka se leto velikih sprememb in osebnih preizkušenj. Mi smo spoznali, kaj pomeni poln Dom kulture: otroško veselje, srečanje znancev, prijazna beseda dolgoletnih prijateljev, navdušen avplavz v dvorani ...

Hvala, ker ostajate z nami in nam zaupate!

 

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Ekipa Doma kulture Kamnik

Uradne ure v času božično-novoletnih praznikov

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 23. decembra 2020 do 3. januarja 2021) uradnih ur blagajne Doma kulture Kamnik ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 4. januarja 2021.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Abonmajska sezona 2021 v Domu kulture Kamnik bo drugačna od prejšnjih sezon

Sporočilo za javnost

Dom kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, je za abonmajsko sezono 2021 pripravil pester abonmajski program, ki pa bo drugačen od prejšnjih sezon. V abonmajski sezoni 2021 razpisujejo Maistrov abonma, Abonma Kam’nček in Abonma Kam’na’smeh. V letu 2021 nadaljujejo tudi s projektom Glasba z okusom.

Gledališka sezona 2021 v Domu kulture Kamnik prinaša kombinacijo izbranih gledaliških del, režiserjev in avtorjev predstav, ki so pod svojo umetniško taktirko ustvarili vznemirljive in ustvarjalne uprizoritve. Letošnji izbor predstav ponuja tako institucionalno kot tudi neinstitucionalno produkcijo.

»Abonmajski program v gledališki sezoni 2021 bo izjemoma potekal od februarja oz. marca do junija 2021 in se bo prilagajal trenutnim ukrepom. Večino predstav načrtujemo v spomladanskem času, ko se bo – upamo tako –  trenutna situacija nekoliko sprostila in bodo kulturne ustanove postopoma začele ponovno odpirati svoja vrata,« pojasnjuje Franci Kramar, vršilec dolžnosti Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. »Novo sezono bomo v celoti prilagodili novim razmeram in jo organizirali v skladu z aktualnimi napotki in priporočili s strani NIJZ. Vpisali bomo lahko le omejeno število abonentov,« dodajajo v ekipi Doma kulture Kamnik.

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente, ki bi radi obdržali sedež, potekal od 11. do 22. januarja, za nove abonente pa od 25. do 29. januarja.

Glasba z okusom prinaša raznolike okuse in glasbene žanre. Za vas v Domu kulture pripravljajo irski, ameriški in bolgarski večer. Več informacij bo znanih v naslednjem letu na spletni strani in družbenih omrežjih Doma kulture Kamnik.

VEČ O ABONMAJIH

Pomoč učiteljem pri oživitvi virtualnih učnih ur

Sporočilo za javnost
Dom kulture Kamnik, Mladinski center Kotlovnica in Priden možic so kamniškim šolam skupaj ponudili pomoč pri učenju na daljavo

Dom kulture Kamnik je bil zaradi razglasitve pandemije ponovno primoran odpovedati vse predstave in prireditve.

Ker vrat ne želijo popolnoma zapreti, so se v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Kulturnim društvom Priden možic v ekipi Doma kulture Kamnik odločili, da učiteljem ponudijo tehnično podporo pri snemanju učnih ur, saj se je izkazala potreba in interes po kakovostnejši izvedbi pouka na daljavo s strani učiteljev, ki so že v prvem valu občutili stisko in se srečevali s tehničnimi težavami. Ob zavedanju, da je stiska tudi na strani staršev, ki nimajo dovolj dobre računalniške opreme, je spremljanje kvalitetno posnetih učnih ur ena izmed rešitev, ki jo ponujajo v Domu kulture Kamnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“S pomočjo tehnike kar naenkrat elektronske prosojnice oživijo, učna ura je dinamična, veliko bolj gledljiva in zanimiva, kot pa le posnet učiteljev glas v ozadju prosojnic. Učencu posnetek, ki je shranjen v spletni učilnici, omogoča, da ga pogleda večkrat, da sledi v svojem tempu, po potrebi pritisne pavzo…”, se strinjata učiteljici Mojca F. Lukežič in Helena Brezar iz Osnovne šole Marija Vera, ki sta učno uro v Domu kulture Kamnik pred jesenskimi počitnicami že posneli, ter nadaljujeta: “Spomladi smo snemali domače video posnetke in se srečevali s kupom težav, predvsem tehničnih. Zato je priložnost, da posnameš učno uro v Domu kulture Kamnik ob pomoči fantov iz MC Kotlovnica, Doma kulture Kamnik in KP Priden možic, nenadomestljiva”.

"Pri snemanju se bomo skrbno držali vseh predpisanih pravil in priporočil za preprečevanje širjenja Covid-19. Vsi skupaj močno upamo, da bo učencem tak pristop všeč, še posebej pa upamo, da se situacija čimprej vrne na stare tire, ter da bo trenutno obdobje tako za učitelje kot učence minilo čim mireneje,” so povedali v Domu kulture Kamnik.


Objave v medijih:

Kamnik.info, 11. 11. 2020: Pomoč učiteljem pri oživitvi virtualnih učnih ur

https://www.kamnik.info/pomoc-uciteljem-pri-ozivitvi-virtualnih-ucnih-ur/?no_cache=1&fbclid=IwAR1twWosDCCwH-RfbnzW8YVnBENZOGsun4wterUVjFGBIC0A1abYA8vz1O8

TV Slovenija, oddaja Odmevi, 16. 11. 2020: Učne ure za popestritev pouka na daljavo

https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174732820?fbclid=IwAR2MJxW_SpY6arPhzNJBeAIe18AICIYrjdBWBuitzIn3cLcEmNPFXLTxFXc

Kanal A, oddaja Svet, 20. 11. 2020: V Kamniku z željo po razvedrilnih učnih urah učiteljem posodili prostore in opremo

https://www.24ur.com/novice/svet/dom-kulture-kamnik-z-zeljo-po-razvedrilnih-ucnih-urah-uciteljem-posodil-prostore-in-opremo.html?fbclid=IwAR3g8DJdpC88-XsqOSjhzsthl6SXKIj3d4D0J1rkXndfm-SIb1l_Iv3VYIc


 

OBVESTILO

Obveščamo Vas, da zaradi poslabšanja epidemiološke situacije blagajna DKK do nadaljnjega ne bo obratovala. Za vse informacije smo še zmeraj dosegljivi na 041 360 399 v času uradnih ur in na info@domkulture.org.

Kupce vstopnic odpadlih predstavi prosimo, da vstopijo z nami v stik do 15. novembra in bomo uredili vračilo kupnine.

Uradne ure:

ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00
sreda in četrtek od 14.00 do 18.00

Ostanite zdravi!
Ekipa Doma kulture Kamnik

 

OBVESTILO

Obveščamo Vas, da smo v skladu z uradnimi ukrepi za zajezitev epidemioloških tveganj s 16. oktobrom 2020 primorani do nadaljnjega odpovedati vse predstave in prireditve. O ponovnem postopnem odpiranju našega kulturnega doma Vas bomo sproti in ažurno obveščali na naših socialnih omrežij in spletni strani.

Za vse informacije smo dosegljivi na 041 360 399 v času uradnih ur.

Uradne ure blagajne:

ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00
sreda in četrtek od 14.00 do 18.00

Ostanite zdravi!
Ekipa Doma kulture Kamnik

 

OBVESTILO O ODPOVEDI KONCERTA MIE ŽNIDARIČ IN STEVA KLINKA

Zaradi bolezni je odpovedan koncert Mie Žnidarič in Steva Klinka v okviru projekta Glasba z okusom, ki smo ga načrtovali v torek, 20. oktobra 2020.

Že kupljene vstopnice veljajo za naslednji termin. Točen datum bomo objavili na naši spletni strani.

Kupci, ki želijo povrnjen znesek kupnine lahko to storijo na prodajnih mestih (Moje karte) oz. kjer je bila vstopnica kupljena. Če ste vstopnico kupili na blagajni Doma kulture Kamnik, to uredite v času uradnih ur najkasneje do 16. novembra.

Hvala za razumevanje!

OBVESTILO

V sredo, 9. septembra, NE bo uradnih ur.

Abonenti Doma kulture Kamnik lahko želene termine za abonmajske predstave sporočijo na naš elektronski naslov info@domkulture.org. Odgovorili bomo v četrtek, 10. septembra.

 

Hvala za razumevanje!

Ekipa Doma kulture Kamnik

Jesen v Domu kulture Kamnik

Sporočilo za javnost                                          

Jesen v Domu kulture Kamnik
Kaj prinaša podaljšek sezone?        

Dom kulture Kamnik je bil zaradi razglasitve pandemije v mesecu marcu primoran zapreti svoja vrata. Ponovno jih, vendar žal (še) ne na široko, odpira v septembru.

»Jesen prinaša kar nekaj novosti – prva med njimi je podaljšana abonmajska sezona. Predstave, ki so odpadle v spomladanskem terminu abonmajskega programa, bodo izvedene v septembru in oktobru. Nekatere predstave bodo zaradi trenutnih okoliščin zamenjane ter izvedene v skladu s trenutnimi zdravstvenimi ukrepi. Zaradi omejitve števila obiskovalcev v dvoranah bodo odigrane v dveh terminih in bodo na ogled le abonentom posameznih abonmajev,« pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

Jeseni nadaljujejo s projektom Glasba z okusom. V mesecu oktobru pripravljajo zamujeno marčevsko koprodukcijo s Kosovelovim domom Sežana. »Zaradi pogojev, ki jih narekuje NIJZ, smo bili primorani projekt prestaviti na zunanjo lokacijo, in sicer v Gostilno Repnik, ki v projektu sodeluje z izbrano kulinarično ponudbo. V letošnjem letu pripravljamo dva glasbeno zelo pestra in raznolika koncerta – 20. oktobra gostimo ameriški večer z Mio Žnidarič, 24. novembra pa bolgarski večer z Zvezdano Novaković,« pravijo v Domu kulture Kamnik.

Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje s kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik. Koncerti bodo zaradi ukrepov potekali v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik.

Repertoar sezone 2020/21 bodo razgrnili v začetku novembra. Abonmajska sezona bo izjemoma potekala od januarja do maja 2021 v prilagojeni obliki in z upoštevanjem navodil s strani NIJZ. Vpisi v novo abonmajsko sezono bodo potekali v decembru.

Zunanji organizatorji prireditev, ki svoje dogodke načrtujejo v Domu kulture Kamnik, so vabljeni v hram kulture, »Zaradi pandemije Covid-19 in ukrepov NIJZ imamo spremenjene kapacitete dvoran ter dodatno delo za zagotavljanje varnosti, zato smo, za čas trajanja ukrepov, spremenili cene najemov. Cenik bo objavljen na naši spletni strani in veljaven s 1. septembrom« so pojasnili v Domu kulture Kamnik.

 

Vstop na vse dogodke bo omejen, obiskovalci bodo morali spoštovati pravila, ki jih narekuje NIJZ, zato v Domu kulture Kamnik prosijo, da se držite spodaj napisanih navodil:

 • ne prihajate v naše prostore, če imate bolezenske znake,
 • vstopnice, če je le mogoče, kupujete preko spletne prodaje, pri blagajni pa plačujete brezgotovinsko,
 • obvezna rezervacija vstopnic na info@domkulture.org ali 041 360 399 v času uradnih ur do najkasneje enega dneva pred dogodkom zaradi postavitve sedežnega reda; v nasprotnem primeru vam ne moremo zagotoviti skupnih sedežev, v kolikor prihajate iz istega gospodinjstva (velja tudi za dogodke z brezplačnim vstopom),
 • prihajate po vstopnice pravočasno – blagajno bomo zaprli točno ob uri začetka dogodka, torej vstop v stavbo in nakup vstopnic po tej uri ne bosta več mogoča;- če ste družinski člani ali člani istega gospodinjstva, to poveste na blagajni – lahko boste sedeli skupaj, v kolikor bo postavitev sedežev in zasedenost dvorane to omogočala,
 • prihajate s svojo zaščitno masko in jo uporabljate ves čas zadrževanja v naših prostorih,
 • vstopate posamezno, tako v stavbo kot v dvorano,
 • si ob vstopu v stavbo razkužite roke in med zadrževanjem v naših prostorih ves čas skrbite za pravilno umivanje rok in higieno kašlja,
 • upoštevate oznake za točke vstopanja in izstopanja, ohranjanje razdalje in smeri gibanja,
 • pazite na ohranjanje dovolj velike razdalje do drugih obiskovalcev – najmanj 1,5 m,
 • se čim manj dotikate predmetov, opreme in tiskovin,
 • sedete samo na stol, ki ga imate navedenega na vstopnici,
 • upoštevate morebitna sprotna navodila zaposlenih,
 • po končani prireditvi takoj zapustite naše prostore na za to določenih izhodih, za izhod iz dvorane pa uporabite najbližja odprta vrata glede na vaš sedež in sledite puščicam.

S 1. septembrom bodo uradne ure v Domu kulture Kamnik potekale po že ustaljenem urniku:

- ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00 in

- sreda in četrtek od 14.00 do 18.00.

 

Dragi ljubitelji kulture!

Kamniška kultura je po karantenskem zatišju ponovno zaživela in z občinstvom napolnila različne lokacije po Kamniku. Z lokalnimi umetniki, mladimi glasbeniki in gledališčniki smo pripravili vrhunski program, ki se je skladal s trenutnimi varnostnimi ukrepi. 

Program smo zasnovali z Mladinskim centrom Kotlovnica, Knjižnico Franceta Balantiča KamnikSamostananom Mekinje, Glasbeno šolo Kamnik na različnih lokacijah - v Domu kulture KamnikRepnik Gostilni Penzion, dvorišču Samostana Mekinje, na vrtu pri Korobaču in La Pinati - mehiški restavraciji.

Hvala, dragi obiskovalci, da ste s svojim obiskom podprli kamniško kulturo!

V Domu kulture Kamnik zaključujemo letošnjo sezono. Čez poletje bomo načrtovali in snovali nove ideje!

Želimo Vam prijetno dopustovanje in se vidimo ponovno jeseni!

Abonmajska sezona 2019/20 se podaljšuje v jesen

Sporočilo za javnost                                                         

V Domu kulture Kamnik so se v preteklih mesecih zaradi razglasitve pandemije znašli v nezavidljivem položaju. V tem trenutku ukrepi ne omogočajo nemotenega izvajanja prireditev, zato so večino dogodkov, ki jih v juniju pripravljajo v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji, postavili na različne lokacije po Kamniku.

Žal zaradi narave gledaliških predstav in nezmožnosti upoštevanja vseh ukrepov, ki so potrebni za izvedbo dogodkov, načrtovanega abonmajskega programa ni bilo mogoče izvesti. 

Po dve odpadli predstavi iz vsakega abonmaja (Abonma Kam'na'smeh, Maistrov abonma in Abonma Kam'nček) si boste lahko ogledali v novih terminih, ki pa bodo zaradi negotove situacije in otežene koordinacije s strani gledališč znani konec avgusta. Prednost pri ogledu abonmajskih predstav bodo imeli abonenti posameznih abonmajev Doma kulture Kamnik.

Predstave bodo izvedene v skladu s trenutnimi zdravstvenimi ukrepi, v kolikor bo potrebna omejitev števila obiskovalcev v dvoranah, odigrane v dveh zaporednih dneh, nekatere predstave bodo zaradi negotovosti situacije samih gledaliških hiš zamenjane z novimi predstavami. 

Obveščamo vas, da bomo v primeru nerealiziranih abonmajskih predstav do konca leta 2020 abonentom povrnili sorazmerni delež vplačanih abonmajev.

Repertoar sezone 2020/21 bodo razgrnili konec leta. Abonmajska sezona bo izjemoma potekala od januarja do maja 2021.

Solidarni s kulturo: Kandidatura za Evropsko prestolnico kulture Ljubljana 2025 na obisku v Kamniku

Sporočilo za javnost

Dom kulture Kamnik je gostil okoliške občine, ki so prav tako kot Občina Kamnik podprle kandidaturo Ljubljane za Evropsko prestolnico kulture 2025. Zbrali so se predstavniki naslednjih občin: Dol pri Ljubljani, Kamnik, Komenda, Mengeš, Trzin in Vodice. Predstavnikom, zlasti oddelkov za družbene dejavnosti, se je pridružil tudi vodja območne izpostave Kamnik pri JSKD, g. Tone Ftičar.

Spomnimo: Ljubljana se je 27. februarja uvrstila v končni izbor za Evropsko prestolnico kulture 2025. Za naziv se poteguje skupaj z Novo Gorico, Piranom in Ptujem. Mesta so pozvana, da nadgradijo prijavne knjige, decembra bo mednarodni svet neodvisnih strokovnjakov izmed štirih mest izbral najbolj inovativno in celostno kandidaturo, ki se bo ponašala z nazivom do leta 2025, ko bo prestolnica kulture domovala v Sloveniji.

Do takrat je še dolga in zahtevna pot. Ljubljana kandidira s 25 okoliškimi občinami. Tudi severno od Ljubljane je kulturno življenje pestro in živahno. Kako ga torej povezati z Ljubljano in krovno temo ljubljanske kandidature – »solidarnost«? Kako v kulturne in umetniške projekte vključiti občane in lokalno skupnost? Kako kulturo in umetnost povezati s trajnim razvojem mest in varovanjem okolja? Ker je zaveza ljubljanske kandidature, da se 33 odstotkov programa razvije in ustvari v regiji, je zdaj čas, da tudi občine in vsa lokalna kulturna društva ter ustvarjalci prepoznamo to kot priložnost in kreativni izziv.

Liljana Mastikosa (višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti v Občini Kamnik) je poudarila, da je sodelovanje pri pripravi tako zahtevne kandidature ključno, Anja Koleša (programska vodja v Domu kulture Kamnik) je povezovanje predstavila kar na konkretnem primeru: ekipa doma solidarno podpira kamniške ustvarjalce in z njimi zdaj, po preklicu epidemije, že ponuja pester kulturni junijski program v Kamniku. Dušan Dovč (projektni sodelavec Doma kulture Kamnik in član delovne skupine za kandidaturo LJ EPK 2025) pa je predstavil cilje in namen projekta prestolnice kulture. Skupaj so nato iskali in tudi našli nekaj skupnih točk: nekatere občine povezuje tradicija in znanje čebelarstva; velik potencial so medgeneracijski centri in sodelovanja s šolami, ki lahko razvijajo kulturno-umetnostno vzgojo; ljubiteljska kultura in glasbena dediščina (npr. tradicija mestnih godb) … Infrastrukturne prenove so zahtevnejši projekti, ki pa lahko v povezavi z evropsko prestolnico kulture dobijo novo razsežnost (npr. vzpostavitev Kopitarjevega centra v Vodicah, že delujoč Mekinjski samostan v Kamniku; prenova kmečke domačije v nov kulturni in večnamenski center v Dolu pri Ljubljani; prenova kozolca v muzej na prostem v Trzinu). Občine bodo z lokalnimi kulturnimi deležniki oblikovale programe, ki bodo primerni tudi za kandidaturo in bodo imeli evropsko razsežnost ter bodo svoje mesto, regijo in širše nagovarjale z vrednoto »solidarnosti«.

2. javno povabilo za zbiranje predlogov Ljubljana EPK 2025

Mesto Ljubljana pripravlja drugo javno povabilo, ki bo naslovljeno na producente, javne zavode, nevladne organizacije, umetnike in druge posameznike, predvsem pa bo kulturo in umetnost povezalo tudi z okoljskimi temami, aktivnim državljanstvom in solidarnostjo z ranljivimi skupinami prebivalcev. Razpis bo objavljen na začetku junija, rok za oddajo programov bo do konca junija. Več informacij bo dostopnih na spletni strani epk.ljubljana.si.

Glede na današnji spoznavni sestanek in potrebo po čim večji obveščenosti so v Domu kulture Kamnik pripravili predstavitev povabila, na katerega so povabili vse, ki so povezani s kulturo in ustvarjalnostjo. Srečanje bo takoj po uradni objavi povabila.

Povabilo za umetniškega direktorja/direktorico

Že zdaj pa je objavljeno javno povabilo kandidatkam in kandidatom za mesto umetniškega direktorja/direktorice programa Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025. Rok za oddajo kandidatur je 20. junij. Več informacij na spletni strani ljubljana.si (razdelek razpisi).


Zahvala

Delovna skupina za pripravo kandidature LJ EPK 2025 se za organizacijo zahvaljuje Občini Kamnik in Domu kulture Kamnik (Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik).

OBVESTILO

Spoštovani obiskovalci Doma kulture Kamnik!

Obveščamo Vas, da s 30. majem 2020 ponovno odpiramo svoja vrata za manjše dogodke ob upoštevanju aktualnih napotkov s strani NIJZ. Prav tako se začenjajo nekatere vadbe, tečaji in srečanja. 

O nadomestnih terminih, kot tudi o izvedbi ostalih prireditev, ki so bila načrtovana v juniju še pred razglasitvijo pandemije, vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani www.domkulture.org in na naših družbenih omrežjih.

Po karantenskem zatišju smo pripravili pester program s kamniškimi kulturnimi akterji na različnih lokacijah po Kamniku. Program si lahko ogledate tukaj ali v napovedniku KAJ KJE KDAJ, ki ga lahko najdete na različnih koncih in mestih po Kamniku (Dom kulture Kamnik, TIC, Korobač, La Pinata, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Samostan Mekinje ter Gostilna Repnik).

Abonente vseh treh abonmajev bomo do 15. junija 2020 obvestili, kako in v kakšni obliki bomo nadaljevali z abonmajsko sezono 2019/20 ter novo abonmajsko sezono 2020/21. 

 

Več informacij na info@domkulture.org.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Doma kulture Kamnik

Kaj pripravlja kamniška kultura po karantenskem zatišju?

Sporočilo za javnost

Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji po karantenskem zatišju pripravlja pester kulturni program na različnih lokacijah v mestu. Z lokalnimi umetniki, mladimi glasbeniki in gledališčniki ekipa Doma kulture pripravlja program, ki bo tehnično izvedljiv na različnih lokacijah ter bo izveden v skladu z zdravstvenimi ukrepi in bo nagovarjal toliko obiskovalcev, kot bo v trenutku izvedbe dovoljeno.

Skupaj 11 prireditev, od koncertov, gledališča, filmske projekcije do pogovora o knjigah in pripovedovanja za otroke, nas bo opomnilo, da nas kultura povezuje in hkrati opominja, da potrebujemo tudi čas in prostor za druženje.

»Namen sodelovanja je povezati lokalno kulturo, ki je po pandemiji, tako kot ostale panoge, utrpela veliko izgubo. V Domu kulture Kamnik smo se zato odločili, da kamniški kulturi in umetnosti pomagamo živeti in se razvijati,« je povedala programska vodja Anja Koleša ter dodala, »veseli nas, da smo uspeli v tako kratkem času pripraviti kakovosten program, ki bo navduševal kulture željno občinstvo, ki si bo dogodke ponovno lahko ogledalo v živo. Zahvaljujemo se vsem koproducentom, ki so s svojimi idejami in predlogi prispevali k oživitvi kamniške kulture po karantenskem zatišju«.

Program so zasnovali v sodelovanju z MC Kotlovnica, Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, Samostanom Mekinje in Glasbeno šola Kamnik na različnih lokacijah v Kamniku: v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik, na dvorišču Samostana Mekinje in Korobača, v Gostilni Repnik in La Pinati – mehiški restavraciji.

Prvi v nizu dogodkov z občinstvom bo na velikem odru Doma kulture Kamnik oživil Kickoff Variete #4, dinamični gledališko-glasbeni dogodek v produkciji MC Kotlovnica, ki bo na sporedu že to soboto, 30. maja 2020, ob 20.00. Za vse, ki bi želeli dogodek spremljati v domačem zavetju, se bo v vaše domove na spletnem prenosu družabnega medija Facebook (MC Kotlovnica) povezala tehnična ekipa Doma kulture Kamnik in MC Kotlovnica.

Vabljeni, da s svojim obiskom podprete kamniško ustvarjalnost, ki tudi v času karantene ni mirovala.

 

sobota, 30. maj, ob 20.00
lokacija: Dom kulture Kamnik
MC Kotlovnica: Kickoff Variete #4
dinamični gledališko-glasbeni dogodek
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

sobota, 6. junij, ob 10.00
lokacija: Samostan Mekinje
Dom kulture Kamnik: Vroča župa
pripovedovanje za otroke
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org 

sreda, 10. junij, ob 20.00
lokacija: La Pinata – mehiška restavracija 
MC Kotlovnica: Stand up večer kamniških komikov
stand up
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

četrtek, 11. junij, ob 19.00
lokacija: Samostan Mekinje
Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik: Pia Prezelj in Ana Schnabl
pogovorni večer
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

sobota, 13. junij, ob 20.00
lokacija: Velika dvorana DKK
MC Kotlovnica: Spock Studios
koncert
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

torek, 16. junij, ob 19.00
lokacija: Velika dvorana DKK 
Glasbena šola Kamnik: Zaključni koncert solistov I.
koncert zaključnih letnikov Glasbene šole Kamnik
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

sreda, 17. junij, ob 19.30
lokacija: Gostilna Repnik
Dom kulture Kamnik: Glasba z okusom: Matic Smolnikar z gosti, večer slovenskih popevk
koncert z izbrano večerjo
Cena vstopnice: 20 €
Obvezen nakup vstopnice do 16. junija preko sistema Moje karte ali na dan dogodka, v sredo, 17. junija, med 8.00 in 12.00, na blagajni Doma kulture Kamnik. Pred dogodkom v Gostilni Repnik nakup vstopnice žal ne bo mogoč.

četrtek, 18. junij, ob 19.00
lokacija: Velika dvorana DKK 
Glasbena šola Kamnik: Zaključni koncert solistov II.
koncert zaključnih letnikov Glasbene šole Kamnik
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

petek, 19. junij, ob 20.00
lokacija: Samostan Mekinje
Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik: Kresne pravljice
pripovedovalski večer
pripovedujejo: Vroča župa, Anže Slana, Matic Maček, Ivanka Učakar, Breda Podbrežnik Vukmir
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org 

sobota, 20. junij, ob 20.00
lokacija: Korobač
Dom kulture Kamnik: Gašper Selko in Neža Blažič
zvočno gibalni performans
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org 

sreda, 24. junij, ob 21.00
lokacija: Korobač
MC Kotlovnica: Zlate ribice Festivala svobodne video produkcije 2020
projekcija zmagovalnih filmov FSVP 2020
Vstop prost!
obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic na info@domkulture.org

 

*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Dom kulture Kamnik povezuje kamniško kulturo

Sporočilo za javnost

Dom kulture Kamnik je kot osrednje prizorišče za gledališče in glasbo v času preprečevanja koronavirusne bolezni moral zaprti svoja vrata. Začasno so odpovedane vse načrtovane prireditve. Ustavili so se tudi vsi programi lokalnih kulturnih društev, ki domujejo pod krošnjo kulture.

Čas zatišja je ekipa Doma kulture izkoristila za oblikovanje programa in strategije, kako kulturo in umetnost spet vpeljati v kamniški vsakdan. S tem namenom so za skupno mizo v sredo, 13. maja 2020, povabili predstavnike kamniške kulturne scene: Oddelek za družbene dejavnosti Občine Kamnik in občinske javne zavode (Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Medobčinski muzej Kamnik, Samostan Mekinje), Območno izpostavo JSKD Kamnik, Mladinski center Kotlovnica in KD Priden možic, Glasbeno šolo Kamnik.

Dom kulture je predstavil pobudo za povezovanje akterjev na področju kulture, ki bi občanom ponudil kakovosten kulturni program, kamniškim ustvarjalcem pa zagotovili podporo v teh vihravih časih. Vsi prisotni so dano pobudo podprli.

»Ni nam vseeno, da je prav kultura med prvimi morala zapreti svoja vrata in jih bo očitno tudi med zadnjimi ponovno odprla. V najbolj neprijetni situaciji so se znašla prav gledališča, koncertne dvorane in večji prireditveni prostori – vse to, kar smo pod »krošnjo kulture« načrtno in z navdušenjem razvijali prav v Domu kulture Kamnik« je povedala programska vodja Anja Koleša.

V času omejitev zaradi zdravstvenih razlogov najprej načrtujejo majhne korake. Z lokalnimi umetniki, zlasti mladimi glasbeniki in gledališčniki, bodo pripravili takšen kulturni program, ki bo tehnično izvedljiv na različnih lokacijah, ki bo izveden v skladu z zdravstvenimi ukrepi in ki bo nagovarjal toliko obiskovalcev, kot bo v trenutku izvedbe dovoljeno.

Kulturno življenje se je postopoma že začelo vračati v naše mesto. V zadnjih dveh mesecih ste umetnost lahko spremljali na spletu – na strani Občine Kamnik vas je Dom kulture Kamnik skupaj z ostalimi kulturnimi organizacijami dnevno obveščal o dogodkih na medmrežju. Med prvimi pa so obiskovalce v svojo družbo lahko povabili Medobčinski muzej Kamnik in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik.

Zaenkrat Dom kulture Kamnik kot prireditveni in produkcijski kulturni prostor ostaja, do nadaljnjih uradnih navodil, zaprt.

Prvi v nizu koprodukcijskih dogodkov bo zaradi trenutne situacije predvajan na spletu, in sicer se bo v organizaciji MC Kotlovnica v soboto, 16. maja 2020, ob 20.00, iz odra Doma kulture Kamnik v vaše domove na spletnem prenosu družabnega medija Facebook povezala ekipa Doma kulture Kamnik in MC Kotlovnica, ki bo gostila koncert mlade kamniške zasedbe Echoes, ki jim je pandemija onemogočila svoj prvi nastop na odru MC Kotlovnica v sredini marca. Koncert si bo mogoče ogledati na Facebook strani MC Kotlovnica.

OBVESTILO

Spoštovani obiskovalci Doma kulture Kamnik!


Obveščamo Vas, da skladno z uredbo Ministrstva za zdravje od torka, 10. marca 2020, do preklica odpovedujemo vse predstave v veliki dvorani Doma kulture Kamnik. Prav tako zapiramo Dom kulture Kamnik za vsa manjša srečanja, vadbe in tečaje. 

O nadomestnih terminih, kot tudi o izvedbi ostalih prireditev, vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani www.domkulture.org in na naših družbenih omrežjih..


Več informacij na info@domkulture.org.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Doma kulture Kamnik
 

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter KUD Oksimoron vabita na 

proslavo ob kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu.

Nastopajoči člani KUD Oksimoron: Neža Blažič, Dejvid Kneževič, Simona Kočar, Aljoša Rebrača, Tanita Rose, Gašper Selko, Anže Slana, Ajda Špacapan, Pavla Zabret.

 

Besedo ob prazniku bo imel vodja JSKD OI Kamnik Tone Ftičar, zbrane bo nagovoril podžupan Občine Kamnik Sandi Uršič.


Vstop prost! Obvezen prevzem brezplačnih vstopnic.

Vse dobro v letu 2020!

Dragi obiskovalci Doma kulture Kamnik!

 

Naj bodo v letu 2020 druženja … pod krošnjo kulture … polna žlahtnega smeha, tehtnega razmisleka in brezmejne otroške radovednosti.

Tudi v prihodnjem letu bomo gradili skupne spomine. Hvala, ker nam zaupate.

 

Ekipa Doma kulture Kamnik

Zadnji decembrski teden v Domu kulture Kamnik

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 24. decembra 2019 do 3. januarja 2020) uradnih ur blagajne Doma kulture Kamnik ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 6. januarja 2020.

 

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Darilo otrokom iz ogroženih družin

Sporočilo za javnost

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, in Lions Klub Kamnik bosta obisk predstav v okviru Abonmaja Kam'nček omogočila tudi otrokom iz najbolj ogroženih družin. Šestim matičnim šolam v občini Kamnik bosta skupaj brezplačno razdelila 24 prenosljivih abonmajskih kartic. Šole bodo te po lastni presoji namenile družinam oziroma otrokom, ki si zaradi različnih vzrokov ali stisk obiska predstav ne morejo privoščiti.

»Ves čas si prizadevamo, da je naš Dom kulture čim bolj odprta institucija za vse obiskovalce,« je ob tem dejal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in nadaljeval: »Pri tem smo še posebej veseli, če so dvorane ob abonmajih in drugih predstavah polne tudi z našo najmlajšo publiko. Ker verjamem, da mora biti kultura dostopna za vse, smo se odločili, da letos skupaj z Lions klubom podarimo abonmaje tudi tistim, ki si jim morebiti sicer ne bi mogli privoščiti. Vsem obiskovalcem pa kličemo naš moto: Dobrodošli pod krošnjo kulture!«

»V Lions klubu vedno radi pomagamo na vseh področjih,« pravi predsednica Lions Klub Kamnik Helena Kovač in dodaja: »Menimo, da je kultura prav tako potreba in je še posebej dragoceno, ko jo lahko približamo najmlajšim, ki sicer te zelo pomembne dobrine, ne bi bili deležni. Veseli nas izjemno pozitiven odziv naših šol in verjamemo, da bodo šli podarjeni abonmaji v prave roke.«

Ekipa Doma kulture Kamnik je letos okrepila sodelovanje z lokalno skupnostjo. Potem ko je sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra skozi leta postalo že stalnica, bodo sedaj v Domu kulture Kamnik okrepili še sodelovanje s Ciriusom ter društvi, ki izvajajo samostojno gledališko produkcijo. Varovanci Ciriusa bodo namreč pripravljali otroške delavnice v okviru Abonmaja Kam'nček, zadnja, šesta, predstava v tem abonmaju pa bo plod lokalne produkcije.

 

OBVESTILO

Zaradi vzdrževalnih del na omrežju v sredo, 18. septembra, NE bo uradnih ur. Abonmaje lahko tisti dan podaljšate preko našega elektronskega naslova info@domkulture.org. Odgovorili vam bomo v četrtek, 19. septembra.

Hvala za razumevanje!
Ekipa Doma kulture Kamnik

Glasba z okusom 2019/20

Objavljamo program glasbeno kulinaričnih večerov v Klubu Kino dom v novi sezoni 2019/20.

torek, 1. oktober 2019, ob 19.30
Boštjan Gombač in Janez Dovč: Sozvočja Slovenije

torek, 26. november, ob 19.30
Vasko Atanasovski

torek, 28. januar, ob 19.30
Selko / Leonardi

torek, 31. marec, ob 19.30
Mia Žnidarič in Steve Klink

torek, 26. maj, ob 19.30
Matic Smolnikar 

 

pod kuharsko taktirko Gostilne Repnik.

Cena vstopnice: 20 €, na dan dogodka 25 € (v ceno je vključen koncert z večerjo).

*vstopnice bodo naprodaj tri tedne pred posameznim dogodkom
*rezervacije vstopnic niso možne
*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Kulturne in kreativne industrije so gorivo razvoja

Sporočilo za javnost
 

4. septembra 2019 je v Domu kulture Kamnik potekal prvi javni dogodek in predstavitev projekta StimulArt, ki se poleg Slovenije (Občina Kamnik ter Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik) izvaja tudi na Madžarskem (vodilni partner), v Italiji in Nemčiji. Projekt bo aktivno naslavljal vprašanje, kako povezati kulturo in kreativnost z bogato industrijsko dediščino v občini Kamnik na način, da bo slednja služila kot navdih, tako za mlade perspektivne umetnike in kreativce kot tudi za že uveljavljene strokovnjake. Partnerja, Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, sta dogodek organizirala z namenom predstavitve glavnih ciljev in rezultatov projekta, ki bo v treh letih omogočil izdelavo pametnih, raznolikih in dolgotrajnih rešitev, ki jih bo mogoče prilagoditi široki paleti kulturnih in kreativnih industrij ter tako spodbuditi naslednjo generacijo umetnikov, podjetnikov in inovatorjev.

 

Več o dogodku: KLIK

 

Dom kulture Kamnik krepi sodelovanje z lokalno skupnostjo

Sporočilo za javnost

Dobrodošli pod krošnjo kulture v novi abonmajski sezoni 2019/20. Dom kulture Kamnik, ki je v upravljanju Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, tudi za letošnjo sezono pripravlja raznolik program. Vpis abonmajev bo mogoč od 2. septembra dalje, ko se po poletnem odmoru pričenjajo uradne ure Doma kulture Kamnik.

Po lanskoletni uspešni izvedbi novega Abonmaja Kam'na'smeh, se tudi letos nadaljujejo večeri komedije, Maistrov abonma bo postregel s kombinacijo izbranih gledaliških del, režiserjev in avtorjev predstav, ki so ustvarili vznemirljive in ustvarjalne uprizoritve, novosti pa se obetajo predvsem pri Abonmaju Kam'nček.

Eden od ciljev ekipe Doma kulture Kamnik je krepiti sodelovanje z lokalno skupnostjo. Potem ko je sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra skozi leta postalo že stalnica, bodo sedaj v Domu kulture Kamnik okrepili še sodelovanje s Ciriusom ter društvi, ki izvajajo samostojno gledališko produkcijo.

Tako bodo letos otroške delavnice, ki sledijo vsaki predstavi v okviru Abonmaja Kam'nček, pripravili varovanci Ciriusa in njihovi mentorji. »Namen takšnega sodelovanja je spodbuditi interakcijo z ranljivimi skupinami ljudi in jih vključiti v projekte Doma kulture Kamnik,« pojasnjujejo v tej kulturni inštituciji.

Najmlajši obiskovalci pa bodo deležni še ene novosti – dodatne šeste predstave, ki pa bo plod lokalne produkcije. »V Kamniku je dovolj skupin in posameznikov, ki ustvarjajo kvalitetno produkcijo, in prav je, da tudi njihove predstave vključimo v abonmajski program,« menijo v Domu kulture Kamnik. Podrobnosti abonentskih predstav so na voljo na spletni strani www.domkulture.org.

Kot rečeno, se bo nadaljevalo tudi sodelovanje z kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik, ter projektom Dijaške Maistrovine, ki ga pripravljajo dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Prav tako se bodo nadaljevali uspešni glasbeno kulinarični klubski večeri projekta Glasba z okusom. Ti bodo ponovno začinili torkove večere v Klubu Kino dom. Ob dobri glasbi bo, kot je v navadi, postrežena večerja izpod kuharske taktirke Gostišča Repnik. Celoletni program bo kmalu objavljen na spletni strani www.domkulture.org. Novo sezono razvajanja brbončic bo 1. oktobra prišel projekt Sozvočja Slovenije v izvedbi Boštjana Gombača in Janeza Dovča.

Vpis abonmajev je za dosedanje abonente možen od 2. do vključno 18. septembra, za nove abonente pa od 19. septembra do 1. oktobra.

Nov cenik za najem in uporabo prostorov v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

 

Obveščamo vas, da s 1. 9. 2019 začne veljati nov cenik za najem in uporabo prostorov, opreme ter drugih storitev Doma kulture Kamnik.

Cene, ki so veljale že pred prevzemom upravljanja stavbe, smo tako s pričetkom letošnje sezone uskladili s povečanimi splošnimi stroški in stroški vzdrževanja, dobave energentov ter inflacijo.

Za vse morebitne nadaljnje informacije lahko pokličete na 01 8318 226 ali se oglasite v Domu kulture Kamnik v času uradnih ur.

 

Lep pozdrav!

 

S spoštovanjem

dr. Tomaž Simetinger

direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

CENIK DOMA KULTURE KAMNIK

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da s 24. junijem zaključujemo uspešno sezono 2018/19 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Kaj bo novega v abonmajski sezoni 2019/20?

Sporočilo za javnost                                                                                                

Dom kulture Kamnik je tudi za prihodnjo gledališko sezono 2019/20 pripravil pester abonmajski program: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Kam'na'smeh. V prihodnji sezoni nadaljuje tudi s projektom Glasba z okusom.

Gledališka sezona 2019/20 v Domu kulture Kamnik prinaša kombinacijo izbranih gledaliških del, režiserjev in avtorjev predstav, ki so pod svojo umetniško taktirko ustvarili vznemirljive in ustvarjalne uprizoritve. Sezono bomo otvorili s predstavo Tih vdih, v izvedbi Mestnega gledališča Ljubljanskega, ki je letos v tekmovalnem programu 54. Borštnikovega srečanja. Abonma Kam'na'smeh bo otvorila predstava SiTi Teatra z Ladom Bizovičarjem v glavni vlogi, otroški Abonma Kam'nček bo kot prvo v nizu gostil Lutkovno gledališče Maribor z lutkovno predstavo Čarovnik barv.  

»Uvajamo tudi novost – Abonma Kam'nček bo z novo abonmajsko sezono postregel z dodatno, šesto predstavo, ki je plod lokalne produkcije, abonenti bodo o njej obveščeni po zadnji abonmajski predstavi. V okviru otroškega abonmaja uvajamo še eno novost. Otroške delavnice, ki so spremljevalni program Abonmaja Kam'nček bodo potekale v sodelovanju s Ciriusom. Namen takšnega sodelovanja je spodbuditi interakcijo z ranljivimi skupinami ljudmi in jih vključiti v naše projekte.« pojasnjuje Anja Koleša, programska vodja Doma kulture Kamnik.

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente, ki bi radi obdržali sedež, potekal od 2. do 18. septembra, za nove abonente pa od 19. septembra do 1. oktobra.

V času Kamfesta ter Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine boste lahko abonmaje kupili po predprodajni ceni.

 

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

Kreativnost v prostore nekdanje industrije

Kako povezati kulturo, kreativnost in opuščene industrijske objekte? Na to vprašanje bo v prihodnjih treh letih skušal odgovoriti projekt Stimulart, ki ga v Kamniku vodi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z Občino Kamnik. Direktor omenjenega zavoda dr. Tomaž Simetinger je v Budimpešti podpisal pogodbo o sodelovanju s partnerji iz Italije, Madžarske in Nemčije.

»Gre za pilotni projekt, ki se ukvarja z izzivom srednje velikih mest, ki so gospodarsko razvita in ki želijo dodatno razviti ustvarjalne dejavnosti in privabiti k sodelovanju kreativne mlade talente,« pojasnjuje dr. Tomaž Simetinger. Poleg Kamnika v projektu sodelujejo tudi mesta Naumburg, Amberg (oba Nemčija), Vittorio Veneto (Italija) in Jaszberny (Madžarska) ter Univerza v Regensburgu (Nemčija). Vsa sodelujoče druži skupni interes za krepitev kulturnih in kreativnih industrij.

Kamnik se bo tu osredotočil predvsem na vprašanje, kako oživiti prostore nekdaj uspešne industrije. »Eden od ciljev projekta je poudariti pomen industrijske dediščine,« pravi dr. Tomaž Simetinger in na tem mestu omenja tudi sodelovanje z lokalnimi umetniki in kreativnimi ustvarjalci: »Poudarek po predvsem na vprašanju arhitekture in dizajna. Povezali se bomo tudi s Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani. K sodelovanju pa bomo skušali pritegniti tudi gospodarstvo, ki bi v kulturi in umetnosti videlo svojo priložnost.«

Triletni projekt je vreden pol milijona evrov. Večino sredstev pa bo Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pridobil iz Evropskega sklada za regionalni razvoj na razpisu programa Interreg Central Europe. »V občini Kamnik deluje izredno veliko kreativnih umetnikov,« ocenjuje dr. Simetinger in dodaja: »To so uspešni na številnih področjih. Njihova dela odmevajo ne samo znotraj Slovenije, ampak tudi izven meja države. Zato verjamem, da bomo zastavljene cilje projekta dosegli in tako prostore industrijske dediščine napolnili z neko novo kreativno vsebino.«

Cilj projekta je, da bo na koncu omogočil izdelavo pametnih, raznolikih in dolgotrajnih rešitev, ki jih je mogoče prilagoditi široki paleti kulturnih in kreativnih industrij in tako spodbuditi naslednjo generacijo umetnikov, podjetnikov in inovatorjev ter  narediti manjša mesta še bolj konkurenčna.

 

Za več informacij:
Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

Rudi Bučar razprodal zadnji glasbeno-kulinarični večer

Obveščamo vas, da je zadnji koncert v nizu glasbeno kulinaričnih večerov projekta Glasba z okusom v torek, 28. maja, ob 19.30, v Klubu Kino dom, v katerem gostimo Rudija Bučarja, RAZPRODAN.

Uradne ure Doma kulture Kamnik med prvomajskimi prazniki

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da v času prvomajskih počitnic (od 29. aprila do 3. maja 2019) uradnih ur v Domu kulture Kamnik ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 6. maja 2019.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Obvestilo abonentom Abonmaja Kam'na'smeh

Zaradi dolgotrajne poškodbe v ansamblu Slovenskega ljudskega gledališča Celje predstava Moški brlog ne bo odigrana v sezoni 2018/19. 

Nadomestna predstava bo na sporedu v torek, 21. maja, ob 19.30, in sicer TAK SI, v izvedbi SiTi Teatra.

 

Hvala za razumevanje.

Uradne ure Doma kulture Kamnik med velikonočnimi prazniki

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da v času velikonočnih praznikov (od 20. aprila do 22. aprila 2019) blagajna Doma kulture Kamnik ne bo odprta.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 23. aprila 2019.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Predstava Glorious! prestavljena na junij

Abonente Abonmaja Kam'na'smeh obveščamo, da je predstava Glorious! zaradi sprememb v programu med Dramo in Opero SNG Maribor prestavljena iz prvotnega 21. maja 2019 na 11. junij 2019.

Hvala za razumevanje!

Matjaž Partlič, producent SNG Drama Maribor: "Predstava je plod sodelovanja Drame in Opere SNG Maribor, kar včasih pomeni veliko več notranjih usklajevanj in prilagajanj. Za nastali zaplet se vseh abonentom iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje".

Predstava Moški brlog zaradi bolezni v ansamblu odpovedana

Zaradi bolezni v ansamblu v torek, 23. aprila, ob 19.30, ODPADE predstava Moški brlog v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje. O novem terminu bodo abonenti obveščeni v kratkem.

 

Vstopnice, ki ste jim morda že kupili, bodo veljale za nadomestni termin. Za stornacijo in vračilo kupnine pa se, prosimo, obrnite na prodajno mesto, kjer ste vstopnice kupili. 

 

Hvala za razumevanje!

Predstava Angel pozabe zaradi bolezni v ansamblu odpovedana

Zaradi bolezni v ansamblu jutri, 14. februarja, ob 19.30, ODPADE predstava Angel pozabe v izvedbi SNG Drama Ljubljana. O novem terminu bodo abonenti obveščeni v kratkem.

Vstopnice, ki ste jih morda že kupili, bodo veljale tudi za nadomestni termin. Za stornacijo in vračilo kupnine pa se, prosimo, obrnite na prodajno mesto, kjer ste vstopnice kupili.

Hvala za razumevanje!

Predstava Moški brlog prestavljena na april

Ponovno obveščamo, da bo zaradi zdravstvenih težav v ekipi gostujočega gledališča predstava Slovenskega ljudskega gledališča Celje Moški brlog, ki je bila prvotno planirana za 5. februar 2019, na sporedu 23. aprila 2019

Hvala za razumevanje!

Vse dobro v letu 2019!

Dragi obiskovalci Doma kulture Kamnik!

V novem letu Vam želimo veliko uspehov in izjemnih trenutkov.

 

Naj naš slogan... "Pod krošnjo kulture" pomeni trdno vez med nami tudi v prihodnjem letu.

Hvala in srečno 2019.

Ekipa Doma kulture Kamnik

 

 

Zadnji decembrski teden v Domu kulture Kamnik

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 24. decembra 2019 do 5. januarja 2020) uradnih ur blagajne Doma kulture Kamnik ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 6. januarja 2020.

 

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Predstava 50 odtenkov ženske prestavljena!

Obveščamo Vas, da je predstava 50 odtenkov ženske, ki bi morala biti na sporedu v četrtek, 8. 11. 2018, ob 19.00 prestavljena.

Komedija, ki razkriva pravo resnico o ženskah, bo na sporedu v sredo, 12. decembra 2018, ob 19.00 v Domu kulture Kamnik.

 

Vstopnice, ki ste jih že kupili, bodo veljale tudi za decembrski termin predstave.

Redna cena: 15 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00-12.00, sre. in čet.: 14.00-18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Več o predstavi si lahko preberete s klikom na povezavo: klik.

Prva abonmajska predstava Čakalnica je razprodana, na voljo le še nekaj abonmajskih mest

Posamezne vstopnice za predstavo Čakalnica v produkciji SiTi Teatra so dober teden pred gostovanjem v okviru Abonmaja Kam'na'smeh razprodane. Število sedežev za izven je bilo namreč omejeno. Še vedno pa je na voljo nekaj abonmajskih mest, tudi za abonma Kam'na'smeh. Vpis novih abonentov je namreč podaljšan do prvih abonmajskih predstav posameznih abonmajev.

»Zelo smo veseli, da vlada takšno zanimanje že za prvo predstavo novega abonmaja Kam'na'smeh. To dodatno potrjuje pravilnost naše odločitve za uvedbo te novosti,« pravi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Na splošno lahko rečem, da je letošnje zanimanje ne le za abonmaje, temveč tudi za posamezne predstave in koncerte, ki jih gostimo v okviru naših programov, preseglo naša pričakovanja. To dokazuje, da smo pripravili raznolik in kakovosten program za vsakogar. Da smo resnično na pravi poti, je pokazala prva abonmajska predstava Maistrovega abonmaja Realisti v produkciji SNG Nova Gorica, ki je ob bučnem aplavzu s strani občinstva požela veliko navdušenje.«

Vpis v abonmajsko sezono je možen še vse do prve predstave Pripovedovalskega festivala Zgodovina spalnih navad Kralja Matjaža (Abonma Kam'nček), ki bo ta četrtek, 11. oktobra, ob 17.00 in 18.30, ter SiTi Teatra Čakalnica (Abonma Kam'na'smeh), ki bo v torek, 16. oktobra, ob 19.30.  

Do nadaljnjega odpoved pogostitev v Domu kulture Kamnik

Zaposleni na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so v prostorih Doma kulture Kamnik, ki je v upravljanju omenjenega Zavoda, opazili škodljive insekte. Kot dober gospodar smo takoj pristopili k uničenju škodljivcev in po zagotovilu strokovno usposobljenega osebja bo v nekaj dneh problem rešen.

Preventivno pa smo do nadaljnjega odpovedali tudi vse pogostitve v Domu kulture Kamnik oziroma Klubu Kino dom. Vsem obiskovalcem ter najemnikom Doma kulture Kamnik zagotavljamo, da je obiskovanje prostorov varno in se jim hkrati opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti.

Vabljeni k vpisu v novo abonmajsko sezono 2018/19

vpis abonmajev

 • Dosedanji abonenti: od 3. do vključno 17. septembra.
 • Novi abonenti: od 18. septembra do vključno 1. oktobra.
 • Vpis v Abonma Kam'na'smeh bo potekal od 3. septembra do 1. oktobra.

Več o vpisu abonmajev si lahko preberete TUKAJ.

Dobrodošli pod krošnjo kulture tudi v sezoni 2018/19

V Domu kulture Kamnik v novi sezoni 2018/19 pripravljamo pester in raznolik program. Poleg obstoječih abonmajev, Maistrovega abonmaja in Abonmaja Kam'nček, ki ostajata nespremenjena, smo v novi sezoni dodali Abonma Kam'na'smeh. Ta bo v Veliko dvorano Doma kulture Kamnik pripeljal pet izbranih komedij, ki bodo poskrbele za  smeh in zabavo. »Pri sestavljanju vseh treh abonmajev in izbranih gledaliških predstav smo upoštevali pestrost žanrov, kakovost predstav ter njihovo vsebino, aktualnost in kritičen pogled na sodobno družbo,« pravi vodja oddelka za kulturo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Tomaž Simetinger.

Nadaljevali bomo tudi z uspešno začrtanim projektom Glasba z okusom, ki bo začinjal torkove večere v intimni atmosferi Kluba Kino dom. »Kot prvi gost bo konec septembra z govornimi in pevskimi imitacijami nastopil Tilen Artač. K dobri glasbi se poda dobra hrana, zato bomo, kot je v navadi, po koncertu postregli z večerjo, ki jo bo pripravilo Gostišče Repnik,« projekt na kratko napoveduje Tomaž Simetinger.

V novi sezoni pripravljamo še nekaj novosti, in sicer sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik ter Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Program bo objavljen v sredini septembra. Prav tako pa po uspešni prvi sezoni nadaljujemo s projektom Poletje pod krošnjo, ki bo konec sezone ponovno oživilo dvorišče pred Domom kulture Kamnik z brezplačnimi festivalskimi dogodki.

 … dobrodošli pod krošnjo kulture

Kakšen okus ima glasba?

V sezoni 2018/19 nadaljujemo z upešnim lanskoletnim projektom Glasba z okusom. Pet torkovih glasbeno kulinaričnih večerov bo ponovno pričaralo nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom v sodelovanju z Gostilno Repnik. Glasbeni večeri so tudi letos žanrsko raznoliki. V prvem večeru gostimo Tilna Artača, z govornimi in pevskimi imitacijami, sledi etno večer skupine Yanu. V novem letu na oder prihaja rock'n'roll vzdušje lokalnega družinskega dueta Melise in Marjana Spruka, pomladno prebujanje pa bomo oživili s portugalskim fadom Mascare kvarteta, ter tradicionalnimi istrskimi napevi Rudija Bučarja. 

 

Glasbo z okusom bodo začinjali:

 • Tilen Artač (25. september ob 19.30)
 • Yanu (27. november ob 19.30)
 • Melisa in Marjan Spruk (29. januar ob 19.30)
 • Mascara kvartet (26. marec ob 19.30)
 • Rudi Bučar (28. maj ob 19.30)

 

Cena vstopnice: 12€ (v ceno je vključen koncert z večerjo)

Vstopnice lahko kupite v času uradnih ur ali eno uro pred koncertom na blagajni Doma kulture Kamnik.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 01/839-76-06 ter e-mail naslovu info@domkulture.org

*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Zaključek Poletja pod krošnjo

S Triom Šardone in njihovimi serviranimi skladbami smo zaključili poletni projekt Poletje pod krošnjo. V osmih tednih smo v Kamniku, na dvorišču Doma kulture Kamnik, gostili različne festivalske dogodke. S tem namenom smo želeli Kamniku predstaviti znane in manj znane festivale ter dogodke, ki se odvijajo bodisi v poletnem času, bodisi med letom. Poletje pod krošnjo smo otvorili na kresno noč s pripovedovanjem zgodb ob glasbeni spremljavi, nadaljevali smo s Klovnbufovo karavano in delavnicami žongliranja, predstavili cikel devetih kratkih filmov stop motion animacije, se nasmejali začetnici hrvaške stand up scene. Na dvorišču so plesale lutke, spoznali smo tehnike gledališča zatiranih ter se pozibavali v glasbenih poslaticah britanske ljudske glasbe ter improviziranih, še nikoli slišanih, besedilih "po naročilu".

Hvala, da ste bili z nami.

Se vidimo kmalu

... pod krošnjo kulture

Foto: ZTŠKK

Prodaja abonmajev na Festivalu Kamfest

Na stojnici Doma kulture Kamnik bomo v času Festivala Kamfest, v Keršmančevem parku, vsak dan med 17.00 in 19.00 prodajali abonmaje po znižani festivalski ceni.

Maistrov abonma
Abonma Kam'na'smeh
Abonma Kam'nček

Vabljeni
... pod krošnjo kulture

*več o posameznih predstavah si lahko preberete na tej povezavi.

Foto: ZTŠKK

Klovnbufova cirkuška karavana na dvorišču Doma kulture Kamnik

V Domu kulture Kamnik za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na prostem – pred kamniškim hramom kulture. Ob četrtkih na dvorišče prihaja raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik.

Drugo Poletje pod krošnjo je minilo v znamenju cirkuške predstave Po klobuk, v izvedbi Andreja Tomšeta, s čimer se je zaključila tudi Klovnbufova karavana. Možak s klobukom in sprehajalno palico se je z zaslona nemega filma preselil v Kamnik, na dvorišče Doma kulture Kamnik, kjer je zabaval najmlajšo publiko. Iskrivi pogledi, ki jih je pričaral z lahkotnim žongliranjem in nežno magijo, so na noge spravil tako otroke kot tudi njihove starše. Za cirkuški živ žav ter igriv zaključek večera sta poskrbela Nataša in Ravil Sultanov, diplomanta moskovske akademije za cirkuške umetnosti, ki sta z delavnicami žongliranja najmlajše občinstvo naučila osnov žongliranja.

Poletju pa sledi še nekaj pestrih dogajanj, s katerimi bomo oživeli dvorišče in poskrbeli za pestro dogajanje ob poletnem vetriču in sproščenem vzdušju. Že naslednji četrtek gostimo mednarodni filmski festival stop motion animacije StopTrik. Promocijska projekcija bo zajemala najboljše animacije StopTrik mednarodnega filmskega festivala 2017. Filmi pa bodo v celoti predstavljeni na letošnjem 8. StopTrik Festivalu v Mariboru v začetku oktobra. Seznam predstav najdete pod zavihkom "Program".

Poletje pod krošnjo bodo še vse do začetka Festivala Kamfest začinjali festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen se želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik. Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen. Vabljeni, da poletje preživite … pod krošnjo kulture.

Foto: Klemen Brumec

Nujno obvestilo: Po klobuk na Poletje pod krošnjo

Zaradi poškodbe glavne igralke Cirkusa Printi Pravi, bo jutri, ob 18.00, na sporedu cirkuška predstava 🎩Po klobuk🎩, v izvedbi Andreja Tomšeta.

Možak s klobukom in sprehajalno palico se z zaslona nemega filma preseli na ulico, kjer zbere in zabava svojo publiko, nato jo očara z lahkotnim žongliranjem in nežno magijo. Ne govori, ampak gledalci ga razumejo. Ne poznajo ga, ampak jim je od nekje znan. Hodi po vrvi, dela akrobacije na lestvi in ima rad banane. Po klobuk je predstava sproščene fizične klovnade in preprosta zgodba o človeku, problemu in zelo izvirni rešitvi tega problema.

Festival Klovnbuf, Klobnbufova karavana.

Vstop prost!

*v primeru slabega vremena se dogodek prestavi iz dvorišča Doma kulture Kamnik v Klub Kino dom (Dom kulture Kamnik).

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

 

Obveščamo Vas, da z 2. julijem zaključujemo uspešno sezono 2017/18 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

Vljudno vabljeni na brezplačne dogodke v okviru projekta Poletje pod krošnjo, ki jih po prvem uspešnem večeru nadaljujemo vsak četrtek zvečer na dvorišču Doma kulture Kamnik. Poletni večeri bodo trajali vse tja do Festivala Kamfest. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Kaj prinaša abonmajska sezona 2018/19?

V Domu kulture Kamnik smo tudi za prihodnjo gledališko sezono 2018/19 pripravil pester abonmajski program: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Kam'na'smeh. V prihodnji sezoni pa nadaljujemo tudi s projektom Glasba z okusom. Medtem, ko so nekateri programi stalnica Doma kulture Kamnik, je največja novost gledališke sezone 2018/19 Abonma Kam'na'smeh.

Nekdanji Abonma Stand up se iz Kluba Kino dom seli v Veliko dvorano, kjer bo postregel s petimi izbranimi komedijami slovenskih profesionalnih gledališč. Pri izbiri imena novega abonmaja so sodelovali tudi obiskovalke in obiskovalci Doma kulture Kamnik.

»Minulo gledališko sezono smo pozorno spremljali odzive naših abonentov in ostalih obiskovalcev ter večkrat slišali izraženo željo po abonmaju, ki bi vključeval komedije. Zato smo se odločili, da nekdanji abonma, ki je vključeval stand up in improvizacijske predstave, preoblikujemo v abonma, sestavljen iz izbranih komedij slovenskih profesionalnih gledališč. V Domu kulture Kamnik namreč veliko pozornosti posvečamo kakovostnemu programu v vseh treh abonmajih. Tudi za sezono 2018/19 smo jo. Zato se že veselimo srečanja z vami pod krošnjo kulture,« ob tem pojasnjuje Tomaž Simetinger, vodja oddelka kultura na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente, ki bi radi obdržali sedež, potekal od 3. do 17. septembra, za nove abonente pa od 18. septembra do 1. oktobra. Vpis v novi Abonma Kam'na'smeh pa bo potekal ves čas od 3. septembra do 1. oktobra.

V času Kamfesta ter Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine boste lahko abonmaje kupili po predprodajni ceni.

Za razgrnitev abonmaja kliknite na zavihek "Abonmaji".

Oživitev dvorišča pred Domom kulture Kamnik

Za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na dvorišču Doma kulture Kamnik. Enkrat tedensko, ob četrtkih, prihaja na dvorišče raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik.

Poletje pod krošnjo bodo začinili festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen se želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik.

Poletni večeri bodo trajali od uradnega začetka poletja pa vse tja do pričetka Festivala Kamfest.

Prepustite se poletju z nami.

21. junij, ob 20.00: Lioba Jenče in Žan Tkalec, pripovedovanje zgodb ob glasbeni spremljavi in ognju, razlaga o pomenu kresne noči (dr. Tomaž Simetinger)

28. junij, ob 18.00: Cirkus Printi Pravi (mini Klovnbufova karavana, Festival Klovnbuf), cirkuška predstava in delavnica cirkuških rekvizitov (3+)

5. julij, ob 20.30: StopTrik MFF 2017 (Promocijska projekcija: StopTrik Festival, mednarodni filmski festival), cikel 9 kratkih filmov stop motion animacije

12. julij, ob 20.00: Marina Orsag in Vlatka Difka (Panč, Festival stand up komedije), stand up (HR)

19. julij, ob 18.00: Lea Menard: Trobla in Ključ (Poletni lutkovni pristan Maribor), lutkovno igrana predstava za otroke (3+)

26. julij, ob 18.00: Moje prav(lj)ice (Nefestival gledališča zatiranih), otroška predstava (5+)

2. avgust, ob 20.00: Hannah James (Festival Plavajoči grad), etno koncert (UK)

9. avgust, ob 20.00: Trio Šardone: Ala Kart, improvizirana glasbena predstava

 

Vsi dogodki so brezplačni.

 

* v primeru dežja se dogodki iz dvorišča prestavijo v Klub Kino dom

** Dom kulture Kamnik si pridržuje pravico do spremembe ali odpovedi programa v primeru odpovedi s strani gostujočih skupin

*** več o posameznih dogodkih si lahko preberete pod zavihkom "Program"

Dom kulture Kamnik razpisuje natečaj: Ime novega abonmaja

V Domu kulture Kamnik pripravljamo svežo novost. Nekdanji Stand up abonma selimo v Veliko dvorano Doma kulture Kamnik, kjer se bo v petih večerih tekom sezone zvrstilo pet izbranih komedij slovenskih gledališč, ki bodo na sporedu ob torkih ob 19.30. Zaradi vse večjega zanimanja po sproščenem in humornem programu prihajajo na Veliki oder Doma kulture Kamnik odmevne in kakovostne komedije.

S preoblikovanjem abonmaja pa bomo preoblikovali tudi ime. Pri izbiri se želimo povezati z vami, zato vas vabimo, da s klikom na LINK vpišete predlog za ime novega abonmaja. Predloge bomo zbrali in izbrali najbolj domiselnega, duhovitega in kreativnega ter ga nagradili z brezplačnim novim abonmajem.

Predloge zbiramo do petka, 15. junija, do 12.00.

Med vsemi, ki boste sodelovali in vnesli svoje ime, priimek ter e-mail naslov, bomo 15. junija izžrebali prejemnika novega abonmaja Doma kulture Kamnik. Nagrajenčevo ime bo skupaj s predlogom objavljeno na Facebook strani, zato nas spremljajte.

 

Nagrajenec bo o glavni nagradi obveščen preko e-pošte.

 

Splošni pogoji in pravila sodelovanja v nagradnem natečaju

 

Na dvorišče Doma kulture Kamnik prihaja Poletje pod krošnjo ter prenovljen Stand up abonma

Na dvorišče Doma kulture Kamnik prihaja Poletje pod krošnjo ter prenovljen Stand up abonma

 

V Domu kulture Kamnik pripravljamo svežo novost. Nekdanji Stand up abonma bo zamenjal nov abonma. Pet izbranih komedij slovenskih profesionalnih gledališč bo na sporedu ob torkih ob 19.30. Zaradi vse večjega zanimanja po sproščenem in humornem programu prihajajo na Veliki oder Doma kulture Kamnik odmevne in kakovostne komedije.

Preostala abonmaja, Abonma Kam'nček in Maistrov abonma, ostajata nespremenjena. Maistrov abonma bo, kot do sedaj, vseboval pet izbranih predstav slovenskih profesionalnih gledališč, Abonma Kam'nček pet zanimivih in zabavnih predstav za najmlajše.

V prihajajoči sezoni nadaljujemo s projektom Glasba z okusom. Pet torkovih glasbenih večerov, ki jih bomo dopolnili s kakovostnim kulinaričnim doživetjem, za katerega bo poskrbela Gostilna Repnik, Vam bodo pričarali nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom.

V Domu kulture Kamnik se nam zdi povezovanje z lokalnimi  kulturnimi ustvarjalci ključnega pomena. V novi sezoni se bomo povezovali z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Cikel večerov, ki jih pripravljajo učenci in dijaki, se bo v sezoni 2018/19 odvil na malem odru Kluba Kino dom.

Vse tri abonmaje za sezono 2018/19 bomo razgrnili konec junija.

NUJNO OBVESTILO ABONENTOM MAISTROVEGA ABONMAJA

Zaradi bolezni vodilnega tenorista v ansamblu jutri, v četrtek, 19. aprila, ob 19.30, na gostovanje namesto Gloriusa! prihaja Staromodna komedija. 

V SNG Drama Maribor se iskreno opravičujejo zaradi menjave predstave.

Uradne ure Doma kulture Kamnik med velikonočnimi prazniki

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da v času velikonočnih praznikov (od 30. marca do 2. aprila 2018) blagajna Doma kulture Kamnik ne bo odprta.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 3. aprila 2018.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Želite prejeti brezplačni abonma Doma kulture Kamnik?

Lepo je imeti abonentsko izkaznico Doma kulture Kamnik. Je barvita in lepo se prilega v denarnico.

Želite postati abonent Doma kulture Kamnik? Če je Vaš odgovor pritrdilen, Vas vabimo, da si vzamete 10 minut časa in izpolnite anketo, ki jo najdete na povezavi Lepojebitiabonentdomakulturekamnik. Namen ankete je bolje prepoznati, katerih kulturnih dogodkov se radi udeležujete, katerih bi se najraje udeleževali, ter kdaj se Vam zares kolcne po kulturi.

Med vsemi, ki boste v celoti izpolnili anketo in vnesli svoje ime, priimek ter e-mail naslov, bomo 4. aprila izžrebali prejemnika abonentske izkaznice za abonma po izbiri za novo sezono 2018/19. Prejemnik bo lahko izbiral med abonmaji Doma kulture Kamnik. Nagrajenčevo ime bo objavljeno na naši Facebook strani, zato nas spremljajte.

Anketa je anonimna, podatki pa bodo namenjeni zgolj obdelavi in analizi programov Doma kulture Kamnik. Podatki ne bodo uporabljeni ali zlorabljeni.

Splošni pogoji in pravila sodelovanja v nagradni igri

Ne združenja, ločitve zdaj so časi

Ne združenja, ločitve zdaj so časi: Neizpolnjene ljubezni v literaturi romantikov.

Proslava v počastitev slovenskega kulturnega praznika v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik.

Dijaki so navdušili z izvrstnim programom, njihov nastop pa je šele prvi iz sklopa večih nastopov v Domu kulture Kamnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Klemen Brumec

Obvestilo: Prešernov dan

Zaradi kulturnega praznika bodo jutri, v četrtek, 8. februarja, uradne ure v Domu kulture Kamnik med 17.00 in 19.00 uro.

Na Prešernov dan Vas vabimo na ogled komedije s poletom "Za narodov blagor" v izvedbi KUD Oksimoron. Predstava bo na sporedu ob 19.00 v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik.

Ne združenja, ločitve zdaj so časi

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik pripravlja proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika.

Vabimo vas na občinsko proslavo, ki bo na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v sredo, 7. februarja 2018, ob 19. uri v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik. Slavnostni govornik bo župan Občine Kamnik Marjan Šarec.

V kulturnem programu bodo nastopili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik z gledališko-glasbenim recitalom, ki so ga navdahnjeni s Prešernovim Krstom poimenovali Ne združenja, ločitve zdaj so časi: Neizpolnjene ljubezni v literaturi romantikov. Zbrane pa bosta nagovorila tudi ravnateljica Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Bernarda Trstenjak in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

Dan kasneje, na kulturni praznik, pa bo v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik potekala dobrodelna gledališka predstava Za narodov blagor v izvedbi KUD Oksimoron. Vsi prihodki od predstave bodo darovani Medicinski odpravi Majiwa 18'. Več informacij o Medicinski odpravi Majiwa 18': https://www.facebook.com/majiwa18/. Rezervacija in prodaja vstopnic: Dom kulture Kamnik (041 360 399) ter preko spleta.

Kakšen okus imajo popevke?

Svež projekt Doma kulture Kamnik v sezoni 2017/18 Glasba z okusom se januarja nadaljuje z zimzelenimi popevkami.

Dom kulture Kamnik je v sezono 2017/18 vnesel svež projekt Glasba z okusom, kjer se v intimni atmosferi prepletata glasba in kulinarika. Jeseni sta se že zvrstila dva glasbena večera, januarja se nadaljuje že tretji v nizu uspešnih glasbeno-kulinaričnih večerov.

V Domu kulture Kamnik bosta 30. januarja ob 19.30 uri nastopila Jasna Žitnik in Andrej Marinčič, ki bosta klubski večer popestrila z zimzelenimi popevkami. Za brbončice obiskovalcev pa bo tudi tokrat poskrbela kulinarika Gostilne Repnik. Gre za družinsko gostilno z večletno tradicijo, ki med drugim nudi tudi jedi pripravljene na tradicionalen način, odlične domače sladice in ponuja bogat izbor vrhunskih vin.

Cena vstopnice znaša 12 € (v ceno je vključen koncert z večerjo).

Do konca sezone bosta na sporedu še dva glasbeno-kulinarična večera. Tako 27. marca v Kamnik prihaja izjemni harmonikar Marko Hatlak, 29. maja pa vokalna skupina Jazzva.

Vstopnice za vse omenjene nastope lahko kupite v času uradnih ur ali eno uro pred koncertom na blagajni Doma kulture Kamnik. Za dodatne informacije je ekipa Doma kulture Kamnik dosegljiva na telefonski številki 01/839-76-06 ter e-mail naslovu info@domkulture.org. Več o glasbenih večerih pa si lahko preberete na spletni strani www.domkulture.org.

Zadnji decembrski teden v Domu kulture Kamnik

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 25. decembra 2017 do 2. januarja 2018) blagajna Doma kulture Kamnik ne bo odprta.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 3. januarja 2018.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Predstava Hitchcock zaradi odsotnosti igralske zasedbe prestavljena na februar

V okviru Maistrovega abonmaja bi morala v decembru biti na sporedu predstava Hitchcock, vendar smo jo bili zaradi odpovedi igralske zasedbe primorani odpovedati. Slovensko mladinsko gledališče nam je spremembo sporočilo pred kratkim. V tako kratkem času, predvsem zaradi prezasedenosti gledaliških ansamblov v prazničnem času, pa je bilo nemogoče zagotoviti enakovredno kvalitetno predstavo. V Domu kulture Kamnik namreč strmimo k temu, da v okviru Maistrovega abonmaja ponudimo le najbolj kvalitetne predstave, temu kriteriju pa, kot rečeno, po odpovedi s strani izvajalca, nismo mogli zadostiti. Predstavo si boste tako lahko ogledali v četrtek, 15. februarja 2018, ob 19.30.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Avtorska predstava Vida Valiča Tvoj bodoči bivši mož je razprodana

Sporočilo za javnost                                                                                           Kamnik, 9. oktober 2017

Avtorska predstava Vida Valiča Tvoj bodoči bivši mož je razprodana

Vstopnic za predstavo presenečenja v okviru abonmaja Stand up, ki smo jo napovedali v začetku sezone, žal ni več. Ljubiteljem komedije pa so na voljo vstopnice za ostale nastope v okviru Abonmaja Stand up in druge predstave v Domu kulture Kamnik.

Teden dni pred predstavo Tvoj bodoči bivši mož so sedeži v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik razprodani. Gre za najnovejšo avtorsko predstavo enega od začetnikov stand up nastopov v Sloveniji Vida Valiča. Predstava poteka v okviru Abonmaja Stand up, ki je namenjen ljubiteljem komedije.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik smo zadovoljni, da nam je po razprodanem Maistrovem abonmaju uspelo razprodati tudi to predstavo v okviru Abonmaja Stand up,« pravi vodja oddelka za kulturo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Tomaž Simetinger in nadaljuje, »Ker smo pričakovali večje zanimanje za najnovejšo predstavo Vida Valiča, smo jo preselili iz Kluba kino dom v Veliko dvorano ter odprli tudi za izven. Vse ljubitelje smeha pa vljudno vabim na ostale predstave v okviru Abonmaja Stand up. Naslednji večer smeha bo na sporedu že 12. decembra. Tu so vstopnice še na voljo in prepričan sem, da se boste nasmejali na tej in na vseh ostalih predstavah.«

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, je za gledališko sezono 2017/2018 pripravila svežo izbiro gledaliških predstav. Medtem ko se Abonma Stand up namenjen ljubiteljem komedije, je Abonma Kam'nček namenjen otrokom, Maistrov abonma pa vključuje pet predstav slovenskih profesionalnih gledališč. V okviru prvih dveh abonmajev so vstopnice še na voljo, Maistrov abonma pa je razprodan.

Posebnost letošnje gledališke sezone pa so tudi predstave v sklopu Glasba z okusom. Gre za glasbene koncerte z izbrano večerjo, za katero skrbi Gostilna Repnik. Potem ko je zbrane na prvi razprodani predstavi navdušil Jure Ivanušič, bo na drugem večeru 21. novembra nastopil Uroš Potočnik. Tudi za to predstavo so vstopnice še na voljo. Cena vstopnice za posamezni večer znaša 12 evrov, v ceno pa je vključen koncert z večerjo.

Podrobnosti o predstavah so na voljo na www.domkulture.org. Nakup vstopnic za posamezno predstavo je možen preko telefonske številke 041 360 399, elektronske pošte info@domkulture.org ter osebno na blagajni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, sreda in četrtek pa od 14.00 do 18.00).

 

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

 

OBVESTILO ABONENTOM: Prevzem abonentskih izkaznic

Spoštovani abonent, spoštovana abonentka. 

Pred prvo abonmajsko predstavo Vas vljudno prosimo, da svoje abonentske izkaznice prevzamete vsaj eno uro pred predstavo ali od ponedeljka, 9. 10. 2017, dalje v času uradnih ur na blagajni Doma kulture Kamnik.

Hvala in kmalu na snidenje!

 

OBVESTILO

Razprodana sta Maistrov abonma ter nocojšnji koncert Jureta Ivanušiča v sklopu klubskih glasbenih večerov "Glasba z okusom".

 

Medtem ko so predstave petih slovenskih profesionalnih gledališč razprodane, so pri ostalih abonmajih vstopnice še na voljo. Razprodan je tudi prvi koncert v sklopu predstav Glasba z okusom.

Dobre tri tedne pred prvo predstavo v okviru Maistrovega abonmaja, ki je namenjen ljubiteljem gledališke umetnosti, so sedeži v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik razprodani. V kolikor se bo kasneje pokazalo večje zanimanje za posamezno predstavo, bodo dodani dodatni sedeži.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik smo veseli, da nam je že prvo sezono uspelo razprodati abonma namenjen ljubiteljem gledališke umetnosti,« pravi vodja oddelka za kulturo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Tomaž Simetinger in nadaljuje: »Že pri sestavi abonmajev smo želeli v program vključiti kakovostne in odmevne predstave. Poskrbeli smo tudi za žanrsko raznolikost. Zato smo prepričani, da v njih vsak najde nekaj zase. Razprodan Maistrov abonma pa kaže, da nam je to uspelo. Hkrati to dokazuje, da je v Kamniku veliko zanimanja za kulturo in to nam bo dalo dodatni zagon za naše nadaljnje delo.«

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, je za gledališko sezono 2017/2018 pripravila svežo izbiro gledaliških predstav. Tako Maistrov abonma vključuje pet predstav slovenskih profesionalnih gledališč, med drugim velja posebej izpostaviti nastop žlahtne komedijantke leta 2017 Nataše Matjašec Rošker v predstavi Glorius! in predstavo Slovenskega mladinskega gledališča Hitchock, ki je uvrščena v tekmovalni program letošnjega Borštnikovega srečanja.

V prodaji pa še vedno ostajajo ostali abonmaji. Abonma Kam’nček je namenjen otrokom in je na sporedu ob četrtkih ob 17.00 in 18.30, abonma Stand up pa je namenjen ljubiteljem komedije in je na sporedu vsak drugi torek v mesecu (z izjemo januarja) ob 20.00 v Klubu Kino dom. Pri slednjem abonmaju bo posebna novembrska predstava, ki bo izjemoma potekala v sredo in sicer v Veliki dvorani.

Posebnost letošnje gledališke sezone pa so tudi predstave v sklopu Glasba z okusom. Gre za glasbene koncerte z izbrano večerjo, za katero skrbi Gostilna Repnik. Glasbo z okusom bo nocoj otvoril Jure Ivanušič, kjer so vstopnice tudi že pošle. Cena vstopnice za posamezni večer znaša 12 evrov, v ceno pa je vključen koncert z večerjo.

Podrobnosti o predstavah so na voljo na domkulture.org. Nakup vstopnic za posamezno predstavo in vpis v preostale abonmaje je možen preko telefonske številke 041 360 399, elektronske pošte info@domkulture.org ter osebno v pisarni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, sreda in četrtek pa od 14.00 do 18.00).

KAKŠEN OKUS IMA GLASBA?

 »Glasba z okusom«, tako smo naslovili svež projekt Doma kulture Kamnik, ki ga kot nova ekipa vzpostavljamo v sezoni 2017/2018. Pet torkovih glasbenih večerov, ki jih bomo dopolnili s kakovostnim kulinaričnim doživetjem, za katerega bo poskrbela Gostilna Repnik, Vam bodo pričarali nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom. Tako bomo vsakega obiskovalca najprej razvajali z dobro glasbo, večer pa bomo zaključili z izbrano večerjo. Glasbeni večeri bodo žanrsko raznoliki, od Ivanušičevih šansonov, Hatlakove harmonike do dobro skuhane glasbe, ki jo ponuja vokalna skupina Jazzva, subtilnim pripovedovanjem zgodb Jasne Žitnik in Andreja Marinčiča, ter družbeno kritičnega Uroša Potočnika.

Zaradi vse večjega zanimanja za tovrstne koncerte smo se v Domu kulture Kamnik odločili, da različne žanre in glasbene interpretacije združimo v nepozabne klubsko scenske večere, z dodano noto pa razvajamo tudi vaše brbončice.

 

Glasbo z okusom bodo začinjali:

 • Jure Ivanušič (26.9.2017 ob 19:30)
 • Uroš Potočnik: Moški v visokem stolpcu (21.11.2017 ob 19:30)
 • Jasna Žitnik in Andrej Marinčič(30.1.2018 ob 19:30)
 • Marko Hatlak (27.3.2018 ob 19:30)
 • Jazzva (29.5.2018 ob 19:30)

 

Cena vstopnice: 12€ (v ceno je vključen koncert z večerjo)

Vstopnice lahko kupite v času uradnih ur ali eno uro pred koncertom na blagajni Doma kulture Kamnik.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 01/839-76-06 ter e-mail naslovu info@domkulture.org

Na odru Doma kulture Kamnik tudi žlahtna komedijantka leta in živa risanka

Gledališka sezona 2017/2018 v Domu kulture Kamnik prinaša številne kakovostne in odmevne predstave, ki bodo zadovoljile vse okuse.

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja s Domom kulture Kamnik, je za vas pripravila svežo izbiro gledaliških predstav v sezoni 2017/2018. »Sestavi abonmajev smo posvetili veliko pozornosti,« pravi Tomaž Simetinger, vodja oddelka za kulturo, »V abonmaje smo vključili kakovostne in odmevne predstave. Poskrbeli pa smo tudi za žanrsko raznolikost. Zato smo prepričani, da bo vsak našel nekaj zase.«

Novi upravitelj Doma kulture Kamnik je ohranil vse obstoječe abonmaje: Maistrov abonma za odrasle, Abonma Kam'nček za otroke in Abonma Stand up za ljubitelje komedije. Tudi termini posameznih abonmajev ostajajo nespremenjeni. Maistrov abonma ob četrtkih ob 19.30, Abonma Kam'nček ob četrtkih ob 17.00 in 18.30, Abonma Stand up pa vsak drugi torek v mesecu (z januarsko pavzo) ob 20.00.

Iz Maistrovega abonmaja, ki je sestavljen iz petih predstav slovenskih profesionalnih gledališč, velja posebej izpostaviti nastop žlahtne komedijantke leta 2017 Nataše Matjašec Rošker, ki bo nastopila bo v predstavi Glorious!, in predstavo Slovenskega mladinskega gledališča Hitchcock, ki je uvrščena v tekmovalni program letošnjega Borštnikovega srečanja.

Abonma Kam'nček bo otvorila predstava Butalci, letos namreč praznujemo 150-letnico rojstva Frana Milčinskega, avtorja Butalcev. Zelo odmevni pa sta tudi predstavi Veveriček posebne sorte (Plesni teater Ljubljana) ter Severni sij (Pripovedovalski variete). Predvsem slednja bo zanimiva, saj gre za živo risanko.

Abonma Stand up pa bo med drugim prinesel tudi improvizacijske nastope. Jasno pa je že, da bo novembrska predstava potekala v Veliki dvorani in ne v Klubu Kino dom kot ostale. Zakaj tako, pa naj ostane še presenečenje.

Podrobnosti o predstavah so na voljo na domkulture.org. Vpis abonentov se prične že prihodnji teden. Stari abonenti se bodo lahko vpisali od 4. septembra dalje, novi pa od 20. septembra. Vpis je možen preko telefonske številke 041 360 399, elektronske pošte info@domkulture.org ter osebno v pisarni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, sreda in četrtek pa od 14.00 do 18.00).

Letošnja novost je tudi to, da abonma lahko podarite kot darilo. Razveselite svoje najdražje in jim podarite celoletno uživanje v predstavah.

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

 

Obveščamo Vas, da s tem tednom zaključujemo uspešno sezono 2016/2017 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org

Želimo Vam prijetno poletje in se vidimo ponovno jeseni.

Ekipa Doma kulture Kamnik

 

 


© Javni zavod za kulturo Kamnik