Abonmaji

Vpis abonmajev Doma kulture Kamnik 2021/22

Abonmaje Doma kulture Kamnik 2021/22 je možno kupiti tudi z unovčitvijo BON21.

Vrednost bona za polnoletne državljane je 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov.

Bon lahko unovčite osebno na blagajni Doma kulture Kamnik za nakup Maistrovega abonmaja, Abonmaja Kam'na'smeh in/ali Abonmaja Kam'nček. Bon je unovčljiv za abonmaje v celoti in ne za posamezne predstave. 

Vnaprej se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje.

Prosimo, da ob vpisu s sabo prinesete izpolnjene obrazce in veljaven osebni dokument.

Prosimo, da ob nakupu abonmaja s seboj prinesite obojestranske fotokopije osebnih dokumentov oseb, katerih bone boste izkoristili, ter natisnjen in izpolnjen obrazec Potrditev unovčitve bona (priloga 1 - BON21). Za unovčevanje prenesenih bonov izpolnite obrazec Izjava upravičenca o prenosu bona (priloga 3 - BON21), ko bi radi unovčili bon upravičenca, ki ima zakonitega zastopnika, pa Izjava zakonitega zastopnika oz. skrbnika za unovčitev bona upravičenca po tretji osebi (priloga 2 - BON21)

 

Podrobnejše informacije o BON21: KLIK

Osebne podatke in izjave s strani uporabnikov bonov se hrani 2 leti.
Za morebitna vprašanja se obrnite na info@domkulture.org.

Celotna Uredba o načinu unovčitve bona: KLIK 

***

Vpis abonmajev bo zaradi energetske sanacije Doma kulture Kamnik (zaključek del je predviden do konec novembra 2021) potekal v oktobru in novembru v Domu kulture Kamnik (Fužine 10), vsak dan med tednom v času uradnih ur (ponedeljek, torek, petek od 10.00 do 12.00, sreda, četrtek od 14.00 do 18.00).

Abonma lahko vpišete:

  • s klicem na telefonsko številko 041 360 399 v času uradnih ur;
  • osebno na blagajni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur;
  • prek elektronskega naslova info@domkulture.org;

Vpis abonmajev:

  • od 18. oktobra do 5. novembra 2021 – za dosedanje abonente,
  • od 8. do 15. novembra 2021 – za nove abonente

* Opozorilo
Od 8. novembra naprej rezervacija sedežev dosedanjih abonentov ne bo mogoča, saj bomo pričeli z vpisom novih abonentov.
​Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT).
Obvezno je nošenje zaščitnih mask.

Veselimo se srečanja z Vami pod krošnjo kulture!

 

Abonma Kam'na'smeh

Pet večerov komedije in smeha.

SiTi Teater: Janez Novak, komedija
SNG Nova Gorica in Gledališče Koper: Tutošomato, komedija
Gašper Bergant: Stand up, stand up komedija
Slovensko stalno gledališče Trst: K(o)ronske zdrahe, nenavadna komorna predstava
SNG Maribor: Pošta, absurdno tragična komedija
 

Predstave bodo na sporedu ob torkih ob 19.30.
O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo.

Cenik:

70 € – redna cena
65 € – mladi do 26 let in upokojenci
65 € – skupine 5 ali več abonentov
35 € – Študentski klub Kamnik
17 / 15 € – cena posamezne vstopnice za posamezno predstavo

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


SiTi Teater: Janez Novak

komedija

 

Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Lepega dne mu na sistematskem pregledu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom in življenje se mu obrne na glavo.

Komedija z izvirnim naslovom "Smisel življenja gospoda Lojtrice" je delo hrvaškega dramatika, režiserja in igralca Saše Anočića, ki z odštekanim  humorjem mojstrsko nastavi ogledalo nesmiselnosti ustroja družbe in usodi posameznika v njej. Predstava je pri naših sosedih velika uspešnica, ki je na sporedu že štirinajsto sezono.

Klemen Slakonja in Tadej Toš, stara znanca SiTi Teatra BTC, in Gregor Podričnik, nedavni prejemnik študentske Severjeve nagrade, vas bodo v stripovski priredbi izvirnika prekužili s humorjem in vas za debelo uro zaprli v karanteno smeha. Za morebitna tveganja bomo upoštevali predpise in uredbe, o stranskih učinkih pa se po ogledu predstave posvetujte med seboj.

Besedilo: Saša Anočić
Prevod, priredba in režija: Dejan Batoćanin in Uroš Fürst
Scenografija: Urša Vidic
Kostumografija: Nena Hribar
Risba: Natan Esku
Animacija: Iztok Šuc

Igrata: Tadej Toš in Klemen Slakonja

Predstava traja 75 minut in nima odmora.
Foto: arhiv SiTi Teatra BTC


SNG Nova Gorica in Gledališče Koper: Tutošomato

komedija

Ta planet je naša bajta,
če rečt, hiša od vseh nas ljudi ...
Potrebna obnove je že njeki cajta,
ma majstra pej ni an ga ni!

Fasada poka, po stenah mufa,
drsijo ji temelji, vlječe prepih ...
Iz bajte se sliši pej samo barufa;
če vse ukop se zruši, ljudem je vseglih.

Tutošomato, ni pameti prave.
Duo vje, kam se je skrila an kdaj?
Tutošomato, ta svjet je šou prou ven z glave
an nima namjena se vrnt nazaj.

An vsem nam se močno pozna tuo,
da ni zdrave pameti niti za vzorc.
Ubrisan ta svjet je, da, tutošomato,
je pameten samo še norc,
ja, je pameten samo še norc...

Režiser: Vito Taufer
Asistentka režiserja: Tereza Gregorič
Avtor besedil in glasbe songov: Iztok Mlakar
Scenograf: Voranc Kumar
Kostumograf: Matic Hrovat
Oblikovalec svetlobe: Igor Remeta
Oblikovalec zvoka: Borut Čelik

Igrajo: Chiara: Urška Taufer / Anuša Kodelja k. g., Bianca: Tjaša Hrovat, Katarina: Patrizia Jurinčič Finžgar, Petruchio: Luka Cimprič, Hotensio: Žiga Udir, Tranio: Rok Matek / Blaž Popovski, Lucentio: Matija Rupel, Baptista Minola: Iztok Mlakar

Instrumentalni trio: Matjaž Švagelj, David Šuligoj, Roman Kobal

Predstava traja 1 uro in 45 minut in nima odmora.
FotoPeter Uhan


Gašper Bergant: Stand up

stand up komedija

Razneži se ob pogledu na gozdnega jereba in cvet planike, a naj vas njegova romantična plat ne zavede, saj je na odru neusmiljen in ne izbira svojih »žrtev«. Slišali smo govoriti, da se včasih ljudje ne morejo odločiti ali bi ga pretepli ali bi se mu smejali, vendar je do sedaj zmeraj prevagalo slednje. Gašper Bergant je skorajda tako poznan po svojem narečju kot po svojem humorju, zase pa pravi, da medtem ko mestne srajce iščejo bejbike v miničih, on išče ženske v firtohih. Ne bomo naštevali, kje vse je že bil, na vas pa je, da spremljate, kje vse še bo – kajti tega ne bo malo. 

Igra: Gašper Bergant

Predstava traja 60 minut in nima odmora.
FotoRok Deželak


Slovensko stalno gledališče Trst: K(o)ronske zdrahe

nenavadna komorna predstava

Paola in Mitja se ločujeta. Vsak naj bi zdaj šel svojo pot in življenje naj bi se vrnilo v mirnejše tirnice. Pandemija pa jima prekriža načrte in ju naenkrat prisili v večmesečno sobivanje 24/24. Zgodba je resnična, a je tudi idealna osnova za dramatizacijo. Scenarij je postal najprej radijska igra za slovenske programe RAI, a je kmalu našel tudi pot do odra Slovenskega stalnega gledališča.

Avtor in režiser Igor Pison, ki podpisuje tudi kostume in efektno sceno, je o odrski različici povedal: »Želel sem si nežno in ironično predstavo, sestavljeno iz desetih slik, kjer lika namerno iščeta dialog, da bi nekaj razčistila ali razumela. Režijsko se mi je zdelo zanimivo, da sprejmem vse omejitve sedanje situacije in jih prelevim v koncept predstave. Razdalja je v tem primeru prisotna na dveh nivojih: na čustvenem in na čutnem. Tako, da je “družbena razdalja” med igralci naravni odvod same zgodbe. Scensko pa se mi je zdelo pomembno podpreti občutek deformacije vsakodnevnega, saj je med karateno marsikdo opazil, da tudi samoumevne stvari lahko pridobijo drugo težo in prostor v našem življenju

Besedilo, scena, kostumi in režija: Igor Pison
Asistentka režije: Valentina Cunja

IGRATA

Nikla Petruška Panizon - Paola
Žan Papič – Mitja

Peter Siares Sturman – DJ

Predstava traja 55 minut ter nima odmora.
Foto: Luca Quaia


SNG Maribor: Pošta

absurdno tragična komedija

Posebnost pisanja vsestranskega mariborskega 'skribomana' Roka Gregorja Vilčnika rokgreja (1968) je pomenska in dogajalna razplastenost, ki aludira na vsemogoče norosti našega časa, za katere sam pravi, da jih lahko razumemo samo tako, da jih ne, in da je pomirjenje s tem pomemben del našega bivanja, manipulacija s tem pa pomemben del ustvarjanja.

Svojo najnovejšo absurdno tragično komedijo Pošta (2019) je Vilčnik postavil na poštni urad, ki je včasih služil kot komunikacijski center, danes pa je samo še eden od členov v verigi prenasičene potrošniške obsedenosti. Ta absurdna tragična komedija med drugim preizprašuje postavko časa, ki na poštnem uradu na koncu sveta teče počasneje. Spremenjeno delovanje 'merilca' se je zgodilo ob transformiranem življenju novodobnih uporabnikov časa in prostora – 'priklopljenost' na medmrežje je spremenila vse – čas v kibernetičnem prostoru teče hitreje kot v realnosti, prostori, kjer se je včasih komuniciralo, so pozabljeni, ljudje, ki so se družili in povezovali, so 'odklopljeni' od sveta in priklopljeni na splet. A svet internetnih povezav je, zastrašujoče vizionarsko, za časom in prostorom dokončno obračunal še s svojim očetom – z realno stvarnostjo.

"Žunko, Dellarea in Koritnik so trije karakterno povsem različni poštni uslužbenci, ki vedno znova preigravajo iste komične situacije, ki se med seboj razlikujejo le po zahtevah stranke, ki se vsakokrat pojavlja v drugačni vlogi," pravi Vilčnik.

Uprizoritve se je lotil mlad up gledališke režije Juš A. Zidar, ki o uprizoritvi pravi: "Na intimnem nivoju je to zgodba o posameznikih, ki živijo realnost, ki jih frustrira, in sta edino, kar jim preostane, edino, s čimer se hranijo, fantazma in hrepenenje po nekem drugem življenju, ki se morda nikoli ne zgodi. Torej zgodba o tem, kako nam življenje odteka v iskanju hipnih rešitev, da bi začasno osmislili temeljno nezadovoljenost s stvarno realnim v čakanju na neko drugačno življenje nekoč."

Scenograf in oblikovalec svetlobe Branko Hojnik, svetovalec za gib Gregor Luštek, kostumografka Tina Bonča, skladatelj Jurij Alič, lektorica Mojca Marič, asistentka scenografa (študijsko) Nika Curk

Režija: Juš A. Zidar

Zasedba

Žunko - Žan Koprivnik
Koritnik - Blaž Dolenc
Dellarea - Gregor Podričnik
Stranka - Minca Lorenci

Predstava traja 70 minut ter nima odmora.
Foto: Damjan Švarc

 

Maistrov abonma

Pet izbranih predstav slovenskih profesionalnih gledališč.

Slovensko mladinsko gledališče: Baal, drama
Mini teater: Judovski pes, drama
Mestno gledališče Ptuj: Lunapark kuga, kabarejska predstava
Anton Podbevšek teater: Črna koža, bele maske, plesno glasbena predstava
Kolektiv Igralke: Bakice, dokumentarna predstava
 

Predstave bodo na sporedu ob četrtkih ob 19.30.
O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo. 

Cenik:

70 € – redna cena
65 € – mladi do 26 let in upokojenci
65 € – skupine 5 ali več abonentov
35 € – Študentski klub Kamnik
17 / 15 € – cena posamezne vstopnice za posamezno predstavo

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


Slovensko mladinsko gledališče: Baal

drama 

Rozmanov Baal ni prevod niti adaptacija, ampak popolnoma avtonomno avtorsko delo. Roza gradi predvsem na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme. Njegov Baal je v primerjavi z izvirnimi različicami bolj povezan in besedilno lahkoten, dialogi so napisani v verzih. Ker je izvirni Baal pesnik, »otrok« mladega Brechta, mu je Roza pripisal nekaj svoje mladostne poezije. In prav ta je razlog, da se je Vito Taufer odločil zanj kot tistega avtorja, ki naj Brechtov lik prestavi v tukaj in zdaj: spomnil se je, kako ga je v začetku osemdesetih prvič slišal, ko je »izvajal« svojo poezijo. V njej je zaznal prav takšno mešanico naivnosti in grozovitosti, na kakršno zdaj meri njun Baal.

Besedilo: Andrej Rozman Roza, po motivih Baala Bertolta Brechta
Režija: Vito Taufer
Igrajo: Ivan Godnič, Jure Ivanušič, Uroš Maček, Robert Prebil, Matej Recer, Ivan Rupnik, Dario Varga, Matija Vastl, Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja, Marjan Stanić

Predstava traja 140 minut in ima odmor.
FotoMarko Modic


Mini teater: Judovski pes

drama

Judovski pes (The Jewish Dog, Yediot Books, 2007) je avtobiografija psa Kira, ki se rodi nemško-judovski družini Gottlieb sredi tridesetih let 20. stoletja. Kir je poseben pes, izjemno občutljiv za človeška čustva in trdno odločen, da bo popolnoma razumel človeški govor. Roman sledi njegovemu življenju in različnim premislekom, medtem ko se prebija skozi čas druge svetovne vojne. Priča je vzponu nacizma in holokavstu, ljubezen izkusi samo pri svoji družini. Zaradi nacizma so Gottliebovi prisiljeni zapustiti dom, nesrečen splet dogodkov pa jih loči od Kira. Tega pot pelje od ljubeče judovske družine do potepuštva, divjega pasjega krdela in celo do nacističnega psa čuvaja v koncentracijskem taborišču Treblinka. Večkrat mu spremenijo ime, v vedno bolj nevarnih situacijah se mora znajti kot ve in zna, žene ga le neustavljiv gon po preživetju, ves čas pa hrepeni po ponovni združitvi z družino Gottlieb. Kravitz jezikovno spretno in s srhljivo domiselnimi podobami in metaforami opisuje zgodovinske dogodke druge svetovne vojne, kot jih doživlja nenavadno občutljiv in pronicljiv judovski pes. Rezultat je močna in pretresljiva pripoved, Kir pa je ganljiv in nepozaben lik.

Koprodukcija: Mini teater, Prešernovo gledališče Kranj in Judovski kulturni center Ljubljana Režiser, Avtor koncepta in adaptacije, scenograf in kostumograf: Yonatan Esterkin
Prevajalka: Katja Šmid
Glasovi na posnetkih: Miha Rodman in Robert Waltl
Dramaturginja: Anja Krušnik Cirnski
Oblikovalec videa in zvoka: Vid Hajnšek
Lektorica: Mateja Dermelj
Igra: Miha Rodman

Predstava traja 80 minut in nima odmora.
Foto: Miha Fras


Mestno gledališče Ptuj: Lunapark kuga

kabarejska predstava

V našem LUNAPARKU KUGA
ste dobrodošli vsi brez izjeme,
bogati in revni, verni, neverni,
mladi in stari, celo s karantene,
dvomljivi, iskreni in licemerni!

Na razigranem vrtiljaku se vrtijo
igralci, muzikanti,
plešejo migranti, prevaranti,
kreatorji, diktatorji,
čarovniki, duhovniki,
glumači, zabavljači,
gobezdači in sanjači –
glavo vam razkužijo
in srce okužijo!


Režija: Matjaž Latin
Avtor originalnih songov in glasbe: Jure Ivanušič
Avtor besedil iz drame Bela bolezen: Karel Čapek
Scenografija: Mateja Kapun
Kostumografija: Mira Strnad
Koreografija in oblikovanje maske: Maja Pihler Stermecki – Bilbi
Izbor dodatne glasbe: Matjaž Latin
Avtor besedil „Maske so padle“ in „Nujna vladna obvestila“: Lovro Matič
Lektor: Simon Šerbinek
Oblikovalec plakata in letaka: Jernej Gojkovič

Igrajo: Jure Ivanušič, Maja Pihler Stermecki - Bilbi, Nenad Nešo Tokalić, Gorazd Žilavec

Tehnično osebje: tehnični vodja Sandi Žuran, lučni mojster Simon Medved, tonski mojster Danijel Vogrinec, rekviziterka in garderoberka Irena Meško, odrski mojster Andrej Cizerl Kodrič.

Predstava traja 90 minut in nima odmora.
Foto: Stanislav Zebec


Anton Podbevšek teater: Črna koža, bele maske

plesno glasbena predstava

 

»Občutek manjvrednosti? Ne, občutek neobstoja. Greh je črn, saj je krepost bela.«  (Frantz Fanon: Črna koža, bele maske)

Medtem ko želimo rasizem pripisati zgodovini in ga tam tudi odložiti, so svet ponovno pretresle novice, ki kažejo, da rasizem še kako vztraja in da je problematika še kako pereča. Po usmrtitvi G. Floyda v ZDA, ki je prebudila množice in spodbudila proteste gibanja BLM, se je izkazalo dvoje: da v 21. stol. sistemski rasizem še kako obstaja in da to, da se pretvarjamo, da ne obstaja, kvečjemu kaže na našo ignoranco, zmožnost odrinjanja in nezmožnost soočenja z večno aktualno problematiko. Po eni strani se mi zdi smešno, da se v 21. stoletju spet na novo pričenjamo pogovarjati o tej problematiki, po drugi strani me straši, da to pri nas sploh še ni tema.

Pri nas rasizma ni. To se dogaja nekje drugje, daleč v Ameriki. Ali pač?

Koncept, režija, koreografija: Maša Kagao Knez
Dramaturgija in režija2: Ivana Djilas
Soustvarjanje koreografije: Rosana Hribar
Avtorska glasba: Boštjan Gombač
Besedila songov: Joseph Nzobandora-Jose
Kostumografija: Jelena Proković
Oblikovanje videa: Vesna Krebs
Oblikovanje svetlobe in scenskih elementov: Danilo Pečar
Oblikovanje kreative: Eva Mlinar
Garderoba: Nataša Recer
Maska: Anita Ferčak

Soustvarjalci predstave in nastopajoči:
Lina Akif, Joseph Nzobandora-Jose, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Maša Kagao Knez

Umetniški sodelavci:
Pia Vatovec Dirnbek (mentorica za step), Blaž Celarec (tolkala), Žiga Golob (kontrabas), Primož Fleischman (sopranski in tenorski saksofon)

Produkcijska ekipa Anton Podbevšek Teatra
Koprodukcija: Anton Podbevšek Teater in Plesni Teater Ljubljana

Opomba: V predstavi so uporabljeni nekateri kratki izseki iz dela Frantz Fanon: Črna koža, bele maske, Studia humanitatiS, 2017. 

Predstava traja 65 minut in nima odmora.
Foto: Barbara Čeferin


Kolektiv Igralke: Bakice

dokumentarna predstava

Na Hrvaškem je od leta 2005 v veljavi zakon, na osnovi katerega so državljanke in državljani upravičeni do denarnega nadomestila, če v trgovino vrnejo prazno embalažo za pijače. Ukrep naj bi jih spodbudil k zmanjšanju količine odpadkov, toda za nekatere izmed njih je zbiranje povratne embalaže postalo vir preživetja. 

Dokumentarna predstava Babice je nastala na osnovi pričevanj revnih starejših žensk, ki zbirajo plastenke, da lahko preživijo. V hrvaških mestih so vsepovsod, toda kdo so one? Kakšne so njihove življenjske zgodbe? Kaj jim je najbolj pomembno v življenju, kaj jim daje moč? In kako doprinesejo družbi, četudi ta morda tega ne vidi, ne šteje in ne priznava? To je predstava o delu, dostojanstvu, mladosti in starosti, preživetju in življenju žensk, ki so starejše od 65 let, na Hrvaškem. In o vseh nas.

Avtorice predstave so se povezale s štirimi ženskami, ki so si izbrale imena Albina, Ljudmila, Marta in Suzana. Na osnovi njihovih osebnih zgodb so napravile predstavo, v kateri te zgodbe povezujejo s pripovedmi svojih lastnih babic in drugih žensk, ki jih poznajo. Pozicijo starejše ženske v hrvaški družbi preizprašujejo skozi prizmo družbenih vrednot kot so socialna varnost, enakopravnost, socialna vključenost in dostojanstveno življenje. V času, v katerem je na Hrvaškem postalo »normalno« hoditi mimo oseb, ki kopljejo po kontejnerjih, avtorice razpirajo vprašanje, kje smo in kam gremo, kot posameznice oz. posamezniki in kot družba.

Avtorice: Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol, Vanda Velagić, Tjaša Črnigoj
Režiserka in dramaturginja: Tjaša Črnigoj

Raziskovalke in performerke: Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol, Vanda Velagić
Socialna antropologinja: Vanda Velagić
Osebne zgodbe delile: Albina, Ljudmila, Marta, Suzana
Scenografinja: Paola Lugarić
Kostumografinja: Tanja Blašković
Izbor glasbe: avtorice in Sun Matt
Tehnični vodja predstave: Matijas Kozić
Obdelava zvoka: Sebastijan Tomažin
Oblikovalec vizualij: Oleg Morović
Grafična priprava in prelom programske knjižice: Tanja Blašković

Koprodukcija: Kolektiv Igralke (Reka), Savez udruga Molekula (Reka), KUD Transformator

Projekt sofinancirajo Reka 2020 – Evropska prestolnica kulture, Študentski kulturni center Reka in JSKD.

Predstava traja 85 minut in nima odmora.
Foto: Miranda Legović 

 

Abonma Kam'nček

Pet zanimivih in zabavnih predstav za najmlajše.

Kulturni zavod Godot: Mehurčkiglasbeno-gledališka pravljica
Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana: Rdeča kapica,
predstava v slovenskem znakovnem jeziku
Boštjan Gorenc Pižama: Pižama pripoveduje, pripovedovalska predstava
KUD Oksimoron: Boj med žabami in mišmi, igrana predstava
Sam Sebastian: Supertalenti s Sam Sebastianom, ventrilokvistično-čarodejska predstava za družinsko publiko)
 

Predstave bodo na sporedu ob četrtkih ob 17.00 in 18.30. Priporočljivo je, da predstavo z otrokom obišče tudi odrasel spremljevalec (pri tem potrebuje svojo abonentsko izkaznico).

O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo. 

Cenik:

25 € – redna cena
20 € – dosedanji abonenti
18 € – skupinski popust nad 5 abonentov ter drugi in vsak naslednji otrok
5 € – cena posamezne vstopnice za posamezno predstavo

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


Kulturni zavod Godot: Mehurčki

glasbeno-gledališka pravljica

starostna skupina 2+
trajanje 40 min

Le kdo se ne spomni prigod malega Cicibana, ki je v legendarni pesniški zbirki Mehurčki Otona Župančiča navduševal že naše starše?

Otroški kabaret z naslovom Mehurčki je gledališka predstava, ki je namenjena Cicibanom vseh starosti, tako tistim najmlajšim, kot tudi malo starejšim.

Stkana je iz poezije Otona Župančična, ki se prepleta z verzi Tadeja Piška in gledalce popelje v Cicibanov svet, v katerem čas teče strašno počasi. Le kdo bi lahko Cicibanu skrajšal ure? Mu vrnil nasmeh na obraz in odpihnil dolgčas stran? Kdo bi lahko naredil dovolj velik milni mehurček, da bi Ciciban vanj spravil vso žalost, bolečino in samoto, ter ga odpihnil daleč, daleč stran?

Stopimo skupaj v svet otroške igre in milnih mehurčkov, kjer se rimani besedi, vrhunskemu pripovedništvu in simpatičnim lutkam pridružuje tudi avtorska glasba priznanega skladatelja Marjana Peternela, ki je ustvaril čudovito glasbeno podobo in uglasbil pesmice, ki jih igralec v predstavi odpoje.

igra in pripoveduje: Tadej Pišek
glasba: Marjan Peternel
ilustracija: Anže Bizjak


Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana: Rdeča kapica

predstava v slovenskem znakovnem jeziku

starostna skupina 3+
trajanje 35 min

Gotovo poznate pravljico o Rdeči kapici. Tokrat jo boste lahko spremljali v slovenskem znakovnem jeziku, tolmači pa bodo kretnjo prevajali v govor. Tako jo bodo lahko spremljali gluhi in slišeči otroci. S predstavo želi Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana opozoriti na kulturo gluhih in jo približati tudi slišečemu občinstvu.

Živela je dobra in poslušna deklica, ki je zelo rada obiskovala svojo babico.  Babica je deklici sešila rdečo kapico. Deklica jo je rada nosila zato so jo poimenovali Rdeča kapica. Ko je babica zbolela ji je mama naročila naj babici odnese vino ter kolač. Opozorila jo je, da naj hodi naravnost po poti in nikjer drugje. Rdeča kapica je odšla in zašla v temen gozd, kjer je srečala lačnega volka. Rdeča kapica se ga ni bala saj ni vedela, da je volk nevaren in mu je povedala, da gre k babici. Volk je poslušal in ji rekel naj nabere še nekaj rož za babico. A volk je bil preračunljiv in ni imel dobrih namenov. A kot vse pravljice ima tudi ta srečen konec. Kako točno se zgodba odvije, pa boste izvedeli, če boste prišli v gledališče.

Predstavo pripravlja Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana v okviru kulturne sekcije Vita Zupančič.

režija: Lada Orešnik
igrajo: Jelena Bolšedonova (Rdeča kapica), Nejc Drekonja (volk), Zlatka Petrač (mama, babica), Janko  Marinček (lovec),
tolmači: Mojca Korenjak, Karin Brumen, Martin Klepec
foto: Kamnik info


Boštjan Gorenc Pižama: Pižama pripoveduje

pripovedovalska predstava

starostna skupina 4+
trajanje 40 minut

Boštjan Gorenc - Pižama bo pripravil izbor pravljic in pesmic iz svoje ustvarjalne malhe, s pomočjo gledalcev pa bo na licu mesta zložil zgodbo po njihovih željah in predlogih.

igra in pripoveduje: Boštjan Gorenc Pižama
foto: Simon Pelko


KUD Oksimoron: Boj med žabami in mišmi 

igrana predstava

starostna skupina 4+
trajanje 40 minut

Civilizacija se je same sebe začela zavedati nekje v stari Grčiji. Dala nam je demokracijo, antično mitologijo, Odiseja in Pitagorov izrek, poleg tega pa še veliko stvari. Zgodovina pa sramežljivo molči o mogoče eni največjih bitk, ki se jih je kdaj koli pripetilo. Medtem ko je Ahil napadal Trojo, se je lučaj stran v ribniku odvijal spopad med žabami in mišmi. Kopno proti vodi. Dlaka proti sluzasti koži. Vsaka stran je mrzlično branila svojo čast in niti bogovi na Olimpu niso brezbrižno opazovali tega dogajanja na Zemlji. Ali pa so. Knjige si o tem niso popolnoma enotne.

produkcija: KUD Oksimoron
idejna zasnova in priredba po antičnih virih: Anže Slana
ustvarjalca in izvajalca: Domen Flerin in Anže Slana
avtor ilustracije: Theodor Kittelsen, 1885


Sam Sebastian: Supertalenti s Sam Sebastianom 

ventrilokvistično-čarodejska predstava za družinsko publiko)

starostna skupina 4+
trajanje 40 minut

Mednarodno priznani slovenski čarodej in ventrilokvist Sam Sebastian je na odrskih deskah že od leta 1990,  v pandemičnem letu 2020 je torej obeleževal trideset let ustvarjanja.

V zadnjih dvajsetih letih, odkar se s to redko čarobno umetnostjo ukvarja poklicno, je gostoval več kakor tri tisoč krat v petnajstih državah.

Ob svojem jubileju je ustvaril čisto novo in zelo posebno ventrilokvistično-čarodejsko predstavo SUPERTALENTI S SAM SEBASTIANOM, ki je v slovenskem prostoru unikatna.

V njej bodo nastopili Sam Sebastianovi številni 'kosmati', 'puhasti' in 'pernati' prijatelji, ki bodo z njegovo pomočjo oživeli in vas navdušili s stand-up humorjem, glasbenimi točkami in seveda nepogrešljivimi čarovnijami.

SUPERTALENTI je nepozaben humoren show za vso družino, o katerem boste še dolgo govorili!

Igra: Sam Sebastian

 


© Javni zavod za kulturo Kamnik