Program

Tanja Zajc Zupan: Koncert Mediteranskih pesmi

Pop in rock  |  petek, 28. 2. 2020, ob 19:30  |  Velika dvorana

Tanja Zajc Zupan: Koncert Mediteranskih pesmi

PRODAJA VSTOPNIC: 041 749 060, TIC KAMNIK, društva, mojekarte.si, Petrol, OMV, Trafika 3DVA, Kiosk – LIDL Kamnik, Turistična agencija Vrankar, Terme Snovik.

Cena vstopnic v predprodaji: 17 €, na dan koncerta: 19 €.


Da bodo prihajajoči dnevi prijetni in drugačni, vas vabimo na Koncert mediteranskih pesmi, koncert glasbenih presežkov z odličnimi izvajalci in izbrano glasbo, ki jemlje dih.

Tanja je za ta večer skrbno izbrala pesmi Mediterana, ki jih prepevajo najbolj znani pevci in so priljubljene po vsem svetu: Che sarà, Volare, Felicità, Vivo per lei, Con te partirò, Caruso, Santa Lucia, Amigos para siempre, O sole mio … Prisluhnili boste tudi priljubljeni hrvaški Klapi Histri, ki bo zapela najlepše dalmatinske pesmi: Oprosti mi pape, Marijana, Nono, dobri moj nono, Moj lipi anđele, Skalinada …

Ob ganljivih zvokih citer, mandolin, klapi in pianistu bosta zapela Teja Saksida in Klemen Torkar. To bo dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce, vstopnice pa so lahko tudi lepo darilo za zaslužne člane ali prijatelje.

Za naročila in informacije pokličite na 041 749 060 ali pišite na mail: tanjazajczupan@siol.net  

Prepričani smo, da bo večer zelo lep in bomo nastopajoči izpolnili vaša pričakovanja. Vabimo vas, da skupaj ustvarimo nepozaben večer.

Izvolite v poslušanje in ogled:

Koncert (3 min. insert s klapo):
Klik:  https://www.youtube.com/watch?v=YFgTW2o_Yj8


TANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. Je ena najboljših in najprepoznavnejših citrark pri nas, njeno prefinjeno in emotivno igranje seže v srce. Citre je Sloveniji predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti in v slovenski prostor vnesla svežino s poustvarjanjem največjih svetovnih uspešnic vseh časov. Igra različne žanre; od narodnozabavne in ljudske glasbe do slovenskih popevk in tujih uspešnic.

Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila z orkestrom Slovenske policije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Big bandom RTV Slovenija. Citre je zaigrala ob mnogih sloven. in hrvaških pevcih. Tanja nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevcema Tejo Saksida in Klemenom Torkarjem ter Klapo Histri s Hrvaške.


KLAPA HISTRI je klapa za dušo in prihaja s Hrvaške. Pogosto nastopajo v Sloveniji in širom Hrvaške. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom in energijo ter zvoki mandoline in kitar. V svojem repertoarju imajo tradicionalne dalmatinske pesmi najbolj znanih dalmatinskih klap in novejše pesmi.

   


TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Njena kvaliteta in slog sta edinstvena. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah in umetniška vodja skupine Reciklisti. Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb. Poje v devetih jezikih.


Tenorist KLEMEN TORKAR je širši javnosti postal poznan leta 2001, ko so se s skladbo V Bohin 'ma dž ta mvade skupaj z ansamblom Storžič zapisali na prizorišče narodno-zabavne glasbe. Želja po gledališču ga je vodila na študij petja na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Deluje pod okriljem SNG Opera in balet Ljubljana in Maribor, Slovenskega komornega glasbenega gledališča in Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. Je tudi pevski pedagog in avtor opernih pravljic za otroke.


ANA ZUPAN je diplomirana literarna komparativistka in slovenistka in končuje magistrski študij na Filozofski fakulteti. Vodila je radijski program na Radiu Zeleni val in radiu Sora, pisala je za revijo Replika ... trenutno pa pomaga pri organizaciji dogodkov v Kikštarterju in vodi različne prireditve. V prostem času piše pesmi, prozo, dramske igre in scenarije za koncerte. Pogosto ob zvokih maminih citer interpretira odlomek iz filma Cvetje v jeseni.

 

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik