Program

Marko Hatlak, FUNtango z Iztokom Mlakarjem

Etno  |  sobota, 7. 12. 2019, ob 20:00  |  Velika dvorana

Marko Hatlak, FUNtango z Iztokom Mlakarjem

Marko Hatlak je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Leta 2008 so posneli prvi album History, ki je posvečen temu Argentinskemu umetniku. Kasneje se je repertoar iz tanga nueva razširil na svojstvene priredbe klasike – Vivaldijevih Štirih letnih
časov, na musette francoskega mojstra Richarda Galliana, ter na avtorske skladbe Marka Hatlaka.

Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru Marko Hatlak & FUNtango z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo razpoznavnost. V letu 2017 so na Kraljevem konzervatoriju za glasbo v Kopenhagnu posneli novo ploščo z naslovom Present. Zasedba Marko Hatlak & FUNtango je bila v reviji Elle označena za skupino, ki ti ponudi katarzično koncertno doživetje in te hočeš nočeš izstreli v drugo dimenzijo.

Koncertni večer je že v preteklosti Marko Hatlak rad zaključil z večno ljubezensko zgodbo o Štefani in Bertolinu v tango ritmu, ikonični skladbi znanega primorskega komedijanta Iztoka Mlakarja. V letu 2016 sta Iztok Mlakar in Marko Hatlak prvič skupaj stopila na oder in z izbranimi skladbami iz Mlakarjevega repertoarja, podprtimi z bogato spremljavo zasedbe Marko Hatlak&FUNtango, navdušila nabito polno dvorano Mlakarjevega domačega gledališča. Kritiki so koncert opisali kot »pašo za ušesa in dušo tako poznavalcev kot ljubiteljev tovrstne glasbe«.


Cena vstopnice: 25 € / za upokojence/mlade do 26 let: 20 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik